Šta je novo?

Apple game console rumored for 2012 launch !

Vec mogu da zamislim, cena za osnovni model samo 999$.

Nemaju šta da traže pored aktuelnih konzola. Neka ih, neka pokušaju.

Cuj, uvek ce biti ovaca koje ce placati "kvalitet" i dizajn.. i to je to

Neka, verovatno ce da reinventuju samo igranje sa savrsenim korisnickim interfejsom :p

@mLaki
Isto to sam ja pomislio samo sto sam ja zaokruzio na 1000$ i naravno cena ce biti opravdana zato sto je to Apple :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Realno tesko da ce to moci da parira Sony ili ti XBox.Sa Nintendo mozda i nadju neki zajednicki nivo.
Jedino sto moze da bude uteha sto se tice cenovne pozicije jeste to sto tek ulaze na trziste,prave prekretnicu i da bi bili prihvaceni
moraju da budu zanimljivi (povoljniji) i jedino iz tog razloga mogu da poverujem da nece zaceniti mnogo!

U svakom slucaju imace oni kupce,za sigurno ce to dobro da realizuju,to ce biti all in one paket ,features-i,iCloud, Siri, Steam, iTunes .. + htpc i ko zna
sta ces jos da zbudze.
Klijentelu ce za sigurno imati jer imaju veliku podrsku od strane fanova i kupaca!

Mene vise interesuje koliko ce taj njihov koncept bili uspesan?
Treba to sve ispratiti na hardverskom nivou i raspisati adekvatan os za igre ,optimizovati
na nekih 30 fps da bi gaming bio fluidan.
Ipak standard je podignut na visoke rezolucije i na kvalitetniju grafiku i veci nivo detalja.

Da li ce da se baziraju bas na gaming varijantu uz odredjen nedostatak u odnosu na konkurenciju ili ce idu na siri koncept all in one?

Prolaze kao ime,stoga mislim da ce im i ovo imati buducnost!

Poslednja izmena:
Jesam li lepo rekao da je ovo sledeća novina? iPlay....station :D

Na prvi pogled čovek bi rekao veća konkurencija mora biti dobra za kupce. Ipak to je još jedna platforma za koje će morati da se optimizuju igre i još jedan razlog da se zapostavi gaming na PC-u.

Apple i gaming? Pffff, Mac OS postoji toliko godina, vrti se na X86 hardveru jako dugo i ne postoji bre krstena igra da radi kako valja a da nije neko iOS port ******....

iPlay :)

Apple_iPlay_Conc2-All.jpg

Na prvi pogled čovek bi rekao veća konkurencija mora biti dobra za kupce. Ipak to je još jedna platforma za koje će morati da se optimizuju igre i još jedan razlog da se zapostavi gaming na PC-u.

Gde je sada kovac da kuka MONOPOL :D
Apple i konkurencija su dve reci koje ne vrede u istoj recenici.
Jedina eventualna dobra stvar je ako Apple bude forsirao limit za cenu igara, pa ne bude "sve 69". Ali to bi se zavrsilo monopolom, pa opet ne bi bilo dobro za krajnje korisnike.

Nije dobro ni suvishe platformi.....igra cje biti josh manje optimizovane...josh punije bugova....josh cje vishe izlaziti nedovrshene....

vidi, vidi.. bice ovo zanimljiva godina :)
jel to Valve+Apple prave zajednichku konzolu? ... hehe

Ja mislim da mogu dosta toga da urade ako se udruze sa nekom vecom gaming kompanijom, Ameri ce sigurno da polude za tim, ostali su manje bitni... za njih.

apple je prisutan vec duze vreme na trzistu prenosnih konzola, i imaju ogromnu zaradu od igara na appstoreu. medjutim, oni mogu da napadnu teren klasicnih konzola samo na polju motion kontrolisanih i casual igara, mozda preko servisa koji bi bio integrisan u apple tv sledece generacije.

valve je potpuno druga prica.

Napravice iOS uredjaj i ponuditi aplikacije sa store-a. Dobra strana je sto ce biti gomila igara za par dolara, takodje gomila besplatnih (sa reklamama). U principu ono sto imamo na mobilnom, samo konzola.
Ja verujem da to nece da bude posebna konzola, vec verovatno apple tv sa dodatnim mogucnostima. Tj nova generacija apple tv.
Ta "konzola" ce da ponudi nesto kao wii, tj igranje uz pomoc ziroskopa, raznih dodataka, sa slabijim hardverom u poredjenju sa sony/microsoft takmacima. Verovatno cak i nesto slicno wii u, iphone ce moci da posluzi kao dzojstik...

Eto tako ja vidim sta bi apple mogao da ponudi, sacuvajte ovaj post, pa da vidimo koliko sam pogodio :d
Da li ce se primiti, naravno da hoce, reinventovace wii, koji je sam imao ogroman uspeh... wii + apple fan base + apple store = mnogo $$$.

mozda ce da pucaju na mobilnu igracku spravu, samo malo preprave ipad ;)

Ovo i ako se desi prvo nece imati mnogo veze sa aktuelnim konzolama, to ce biti iPad u drugom (malom) pakovanju, i to bas ima smisla, za one koji nece da daju 500$ za ipad, a hoce da igraju gomile casual igara od par dolara u udobnosti fotelje na velikom TVu. To im niko ne moze pruziti trenutno, a ni u bliskoj buducnosti, ne racunam iPad/iPhone mirroring, ili bilo koji drugi, to nije udobnost :) Naravno, pojavice se odmah kineski androidi od 100$ ("jer to ne vredi vise posto ja iz ove rupe ne mogu da platim vise" :)), oni su se prvi setili kao i do sada, ali ih je Apple eto preduhitrio i prodaje njihovu ideju za duplo vece pare, prevaranti jedni :d

Poslednja izmena:
Ovo i ako se desi prvo nece imati mnogo veze sa aktuelnim konzolama, to ce biti iPad u drugom (malom) pakovanju, i to bas ima smisla, za one koji nece da daju 500$ za ipad, a hoce da igraju gomile casual igara od par dolara u udobnosti fotelje na velikom TVu. To im niko ne moze pruziti trenutno, a ni u bliskoj buducnosti, ne racunam iPad/iPhone mirroring, ili bilo koji drugi, to nije udobnost :) Naravno, pojavice se odmah kineski androidi od 100$ ("jer to ne vredi vise posto ja iz ove rupe ne mogu da platim vise" :)), oni su se prvi setili kao i do sada, ali ih je Apple eto preduhitrio i prodaje njihovu ideju za duplo vece pare, prevaranti jedni :d

Da apple se prvi setio.
http://www.youtube.com/watch?v=T4E5-vPpyHI

I vec postoji gomila Android tv setova.

Samo sto ce apple sa svojim eko sistemom da napravim ekstra stvar, dok je google trom na tom pitanju.

Nazad
Vrh Dno