Šta je novo?

Apple Event 9.9.2014.

Meni sat deluje kao odličan gadget, s tim da je ovo tek prva generacija. Kad ga budu stanjili na nivo normalnog sata za par generacija biće i dizajnerski gledano odlična stvar.

videcemo u praksi kako ce se pokazati baterija kod 6 i 6plus, ako je primetna razlika pored vece rezolucije tj gustine piksela i ois, to onda nije ok, jer je velicina 4.7 prihvatljvija opcija za mnoge..

A koliko izdrži baterija u iwatch-u?

Cijena za simfree model iPhone-a 6 64GB bi trebala biti 750$ u USA ?

http://www.apple.com/iphone-6/

Њихов нови сајт је њихов најбољи данашњи дизајн... но, колико год ја негодовао и какио... ја узимам 4.7”
Apsolutno se slažem, i za sajt i za telefon :)

Ljudi nabrojaše jedno 10 noviteta a komentari na forumu su "ništa novo" i "ništa zanimljivo", ne znam šta ste očekivali? Hologramsku projekciju videa? Teleportovanje?

To što nabojano nema praktičnu primenu kod nas ili u vašem slučaju "kod vas", ne znači da telefoni nisu dobri. Ja bih povećao debljinu na račun baterije, kao što sam već jednom pomenuo, to mi najviše nedostaje.

Da li neko ima link ka kompletnom video zapisu sa danasnje prezentacije, a da nema kojekakvih kvazi novinara, geekova i ****** da kvare zvuk i prekidaju tok prezentacije svojim nebuloznim komentarima?

Bice za par sati sigurno na apple sajtu ceo keynote.

Po meni su lose odradili sto su manji model osakatili u svemu, pogotovo sto 5.5 inca nije privlacno svima.

Osim kamere, ja ne vidim nikakav nedostatak u odnosu na ovaj veliki iPhone, a i ta stabilizacija ne verujem da ce igrati tako veliku ulogu.

Poslednja izmena:
Pa to niko nije ni ocekivao da ce ubaciti u manj uredjaj istu bateriju kao i u onom vecem.
Autonomiju kazu da su poboljsali malo u odnosu na stariji model ali bih bio srecniji da su ubacili vecu bateriju na ustrub debljine jer recimo 5s je vec dovoljno tanak.
ImageUploadedByTapatalk1410328520.205924.jpg

Slažem se za bateriu, ali očigledno guraju i dalje biznis plan koji je svojevremeno postavio još SJ - važno je (a možda i važnije) da je tanji (tanje je bolje), nego da mu baterija duže traje. Ipak, svaka nova iteracija ima bateriju koja traje minimum kao i prethodni, nikada kraće.

Kako za koga, za nas u Srbiji je vrh kada imamo veš mašinu a ne iP.

Tamo negde uz ugovor je prava sitnica...

Pa to niko nije ni ocekivao da ce ubaciti u manj uredjaj istu bateriju kao i u onom vecem.
Autonomiju kazu da su poboljsali malo u odnosu na stariji model ali bih bio srecniji da su ubacili vecu bateriju na ustrub debljine jer recimo 5s je vec dovoljno tanak.
Pogledajte prilog 149337

Vidiš, ja se ne slažem. Recimo meni kao korisniku nikako ne bi odgovaralo da je telefon deblji. Inače više volim manje telefone pa mi je 5s skoro idealan, do 4.3" bi bio ok. Tako da mi je 4.7" nešto veće nego što bih voleo i ako bi još bio deblji nikad ga ne bih ni uzeo u razmatranje. Ovako povećanu širinu malo nadoknađuje sa smanjenom debljinom, tako da je to ok. Baterija sigurno neće biti lošija nego na 5s, biće nešto bolja, a verovatno će vremenom dodatnim optimizacijama iOS8 biti još bolja. Tako da je i to sasvim ok.

Najveci hit je "wifi" calling. Odes u grcku i budes dustpan na Telenoru :)

@leksa,

Да ли ти озбиљно тврдиш да би могао да направиш разлику између 7.6mm и 6.9mm? То је 0.7 милиметера!

http://www.apple.com/iphone/compare/

Naravno, nemam ruke kao medved. A siguran sam da bi i ti vrlo lako osetio razliku.

To je 10%, i jos oble ivice, mislim da ce se osetiti. Ja bi vise voleo da su bezeli manji nego sto smanjuju debljinu...

Moje mišljenje je da je sat manje više streaming uređaj, tj da svu pamet obavlja telefon, na taj način smanjuju opterećenje sata i samim tim i bateriju

nema nista osim blutootha 4.0 (nema GPS, GSM, WiFi) ali ima M-like coprocesor (motion).
Jest, ali smanjuju i bateriju telefona onda xD
telefon radi pa radi te funkcije... dodatno trosi samo za BlueTooth konekciju sa satom (plus ne mora da trosi struju na ekran, sto je jelte i najveci potrosac, jer ce korisnik informacije gledati na satu).

Inače što se tiče softverskih rešenja za sat, deluje da je dobro osmišljeno + navigacija pomoću "digital crown" i ostalo...

"digital crown"... nesto kao Sony Jog wheel pre deset godina? ;) :p

Poslednja izmena:
Naravno, nemam ruke kao medved. A siguran sam da bi i ti vrlo lako osetio razliku.

Онда ја очигледно имам руке као медвед пошто ја то не могу да приметим. Пре ће обле ивице пружити осећај боље ергономије него тих 0.7мм смањења.

Такође, радије ћу да трпим и дебљи телефон а да му не штрче делови.

Sve u svemu ovo je po mom mišljenju sasvim ok, cak mi se i sat sviđa, ali realno nema se love za to. Ja manju šesticu vidim kao svoj novi telefon, i nadam se da je decembar taj mesec kad cu preko da je uzmem, i to najjeftiniji model onaj od 650USD.

Najveci hit je "wifi" calling. Odes u grcku i budes dustpan na Telenoru :)

Koliko se ja razumem, korisnost te funkcije zavisi iskljucivo od mobilnog operatera ; tj. ukoliko mobilni operater podrzava/omogucava Wi-Fi calling onda je moguce koristiti ga na svim uredjajima koji imaju tu mogunocst, a to vecina telefona poseduje vec dobrih 4-5 godina.

Sto se mene tice, mislim da nisu trebali da "osakate" iphone 6...tj mogli su komotno da ga predstave kao flagship od 4.7 incha a 6+ su mogli da nazovu I I 6B ( ili 6 Bussiness phone, sa vecim ekranom, autonomijom baterije, Itd ).

I da, konacno NFC, sad ce najzad moci da zazivi kako I zasluzuje. To je "novost" kojoj sam se najvise obradovao, sve ostalo je je manje-vise evolucija jednog proizvoda.
Sto se sata tice, meni je ruzan, ceka se sledeca generacija, a I ostaje da se vidi kako izgleda u "stvarnosti". A I ne zanima me sat koji je zapravo samo produzetak telefona, zar nisu mogli da naprave neki autonomni uredjaj koji bi se povremeno sinhronizavo sa telefonom ? Sto se tice njegovog dizajna, mislim da im SJ ne bi oprostio, tj. odobrio ovakav dizajn...izgleda bas kao sto je neko primetio, kao ipod nano sa narukvicom.

Nisam hejter I koristim 5S ali nisam vezan pupcanom vrpcom za njega .:d

Vrh Dno