Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I posle pljuju po iPhone-u. :)

Kod:
http://www.informacija.rs/Mobilni-telefoni/Top-12-najnebezbednijih-pametnih-telefona.html

To je glupost... niko nece ciljati tacno odredjenu grupu telefona da ih uhakuje. Npr.. koristeci rupu u PDF readeru za iPhone neki sajt moze da uhakuje neciji iphone, ali to niko nije do sada radio. A taj exploit se koristi za userland JB. Isto tako nisam cuo da je nekom uhakovan Android telefon tako sto je posetio neki tamo sajt. Zelim da kazem da obe platforme ne nude savrsen nivo bezbednosti.

Prost, ili bolje receno ogranicen k'o tor. Ali ima to i dobrih strana. Npr glede te prostosti, npr pokrenes neku aplikaciju, nije bitno koju i onda ni jedan virus ne moze da se pokrene, uslijed nedostatka multitaskinga. :D Ne znam je li se to sad promjenilo, izgleda da sad postoji neki polu-multitasking, tako da... :S:

Valjda ovo ide ovde :)

Meni najsmesnija sledeca situacija, Apple fanovi pljuju po Samsung-u kako je kopirao dizajn, a posle pisu kako je 50 puta lepsi iPhone 4, pa cekaj malo ako je Apple tuzio zbog kopiranog dizajna, zar ti telefoni ne bi trebalo da budu prakticno isti sa te dizajnerske strane :) ?

Plastika / aluminijum, Apple stavlja dizajn ispred funkcionalnosti, ovo bi se tolerisalo da je ta funkcionalnost na zadovoljavajucem nivou, medjutim ta funkcionalnost nije uvek na zadovoljavajucem nivou tako da ce vecina usera uvek izabrati izmedju izdrzljivijeg telefona, umesto lepseg.

@Mad Muzzy naravno nije opravdanje ako nema FW na laptopu od 1000e + ali za one jeftinije to stvarno ne treba uzeti kao zamerku.

A sto se tice izdrzljivosti, evo pogledajte ovaj klip ko nije :) :

http://www.youtube.com/watch?v=v1dRULo1VUo

Kada doticni touch telefoni budu bili upola izdrzljivi kao telefon sa klipa onda mozemo da pricamo o nekom dizajnu :).

@srky veca suma od te pre pomenute (ne preterano, ali veca) je ulozena u njega za neke 2-3 godine.

Poslednja izmena:
Zar multitasking ne bi trebalo da znači da se više stvari stvarno izvršava od jednom?

pa upravo to Ios stavlja sve moguce u task pritiskom na centralni taster, i dvoklikom dize se task koji prikazuje pokrenute apps. :) Kod nokie je slucaj slican samo pritiskom na menu taster,dok kod androida iliti konkretno x10 drzanjem tastera izbaci aplikacije ali bez mogucstva da se iste iskljuce (cini mi se da je samo 6 apps bilo u tasku i cao) relativno kratko sam imao x10 i nisam ga studirao, apple koristim kako mi se donose iz amerike, tako da ono retko i njih imam (trenutno imam i prodajem Iphone i ipod 4 ) i sljakaju fino i multitasking je fin sta znam ekran je fin steta sto nije OLED primetno je bledji od WAVE II...

Ajde malo prouci gramatiku pre nego sto nesto napises... Uzasno je tesko razumeti te.
Usput, nije tacno to sto si napisao za multitasking, ni na iOS-u, ni na Androidu... ako sam te dobro razumeo.

Ajde malo prouci gramatiku pre nego sto nesto napises... Uzasno je tesko razumeti te.
Usput, nije tacno to sto si napisao za multitasking, ni na iOS-u, ni na Androidu... ako sam te dobro razumeo.

Ne brini ja sam i fakultet zavrsio kao i gramatiku radim posao na racunaru i bas ne mogu da se posvetim zarezima i tckicama ;-) Sto se tice taskinga za Ios je potpisano, a za android ponavljam X10 Se Xperia tako je bilo (BEZ dodatnih apps ) ;-)

Pa dobro si rekao. Na iOS-u je tasking. :D

AHahhahah :-D odlicno sljaka bez zezanja :-DDDDD realno nisam fan boy nemam razloga da hvalim nesto (ajde posto prodajem pa malo sminkam) ali sto bih vas mazao radi bez zezanja odlicno svoj posao. Po meni bolje zamisljen nego na Androidu ako nisu nista menjali od x10 (iliti od pre god ipo dana ) :-D Nisam imao kontakt za novom gardom aparata By android (ne racunam xperiu mini koja je kanturina) , a nadam se uskoro da ce se to promeniti :) Najbolji Multitasking je imala n900, kako je to dobar telefon bio :-((((

Poslednja izmena:
@igor88

Moze svasta da se hvali na iOS-u ali multitasking nikada. To sto smatras multitaskingom i dobijas dvoklikom na srednje dugme je u stvari spisak zamrznutih, suspendovanih aplikacija. To je taman multitasking kakav je imao windows 3.11. Nesto, istina, i nastavlja da radi u pozadini, napr mail i sl. Ali 99% aplikacije ne.

Poslednja izmena:
Ne bih da se ukljucujem u besmisleno prepucavanje, samo me zanima sta to fali ios multitaskingu?

Presao sam sa 2g koji ga nije imao na 3gs koji ga ima. I ne vidim problem. Pokrenem program, npr mxtube da downloaduje neki klip, u medjuvremenu predjem u safari, malo "surfam", kada se vratim u mxtube, meni je klip skinut. Meni to deluje kao sasvim funkcionalan multitaksing. ili kada saljem mail koji je nesto veci, mogu da predjem u drugu app i mail ce biti poslat u medjuvremenu. Zar to nije multitasking? Ili ja nesto tesko promasujem.

Pozdrav

@igor88

Moze svasta da se hvali na iOS-u ali multitasking nikada. To sto smatras multitaskingom i dobijas dvoklikom na srednje dugme je u stvari spisak zamrznutih, suspendovanih aplikacija. To je taman multitasking kakav je imao windows 3.11. Nesto, istina, i nastavlja da radi u pozadini, napr mail i sl. Ali 99% aplikacije ne.
Meni sljaka upravo ovako kao sto kaze Cjokanov,dakle saljem mail i pricam na skype,Slusam muziku igram igru,Skidam preko installiusa app koja je teska 200 mb kliknem na centralni taster i cepam svoje poslove. :) sta znam ne znam na kom principu radi ali obavlja mi posao kao i svaki drugi multitasking :) Zaista menjam telefone kao pantalone, pa nisam toliko upucen u iOS ali developer-i kazu da je sjajan za programiranje sta znam ja nisam napredan programer,ja sam samo cepao Linux i malo win c,java itd ;-)

Za installous nije istina - nebrojeno puta mi se desilo da skidam app koji pukne jer ga bacim u pozadinu. Nesto veci, par stotina megabajta.

Pucaju mi i telnet/ssh/rdesktop klijenti kad ih bacim u pozadinu po prilicno random principu. Ne znam, mozda ce yooyo ili neko ko je programirao na iOS-u znati bolje da objasni o cemu se radi, ali ono sto ja vidim je da se appovi gase ukoliko se sistem optereti tako sto se startuje nekoliko novih po FIFO principu.

edit: da ne bude zabune, govorim o 4.3.3 iOS-u.

Poslednja izmena:
Za installous nije istina - nebrojeno puta mi se desilo da skidam app koji pukne jer ga bacim u pozadinu. Nesto veci, par stotina megabajta.

Pucaju mi i telnet/ssh/rdesktop klijenti kad ih bacim u pozadinu po prilicno random principu. Ne znam, mozda ce yooyo ili neko ko je programirao na iOS-u znati bolje da objasni o cemu se radi, ali ono sto ja vidim je da se appovi gase ukoliko se sistem optereti tako sto se startuje nekoliko novih po FIFO principu.

Mozda jer imas malo rama? Koji Aparat imas? Meni se to nije desilo upravo sinoc sam skidao app i pricao na skype odradio je skinuo itd. Tako da sa sigurnoscu mogu reci da ne puca installous. Znam da hoce i da je pucao na starim uredjajima koji imaju malo RAM-a ,moguce da je taj slucaj i kod tebe :)

ipad 2. Gde ces vise ram-a :)

ipad 2. Gde ces vise ram-a :)

e ne znam brate :-D
jel-to-pola-3.jpg

meni je installous lepo radio u pozadini, skidao sam oko 800mb i koristio sam telefon za sve i svasta tih nekoliko sati. doduse ja sam na ios5.

Doduse download nekad puca i sam od sebe, pogotovo sto installous sve hostuje ne xx upload sajtovima. Mislim da to ima vise veze sa tim, nego sa ios-om.

Pozdrav

E ajde kada sam vec ovde imam problem nakon jailbrejka nikako ne mogu da Restornem uredjaj Itunes mi izbacuje greske od 1604 do 2005 itd zavisi jel sa umbrelom ili bez :-D Ajde da resim taj problem jer kupac iphone-a nije umeo da upali telefon ovako preko PC-ja kaze to mu je komplikacija :-D

@cojkanov hoces reci da je JB ios 5.0.1 ?

Poslednja izmena:
Ma da je samo installous.... rekoh vec, svaki networking app koji sam koristio se gasio sam od sebe. Napr otvorim Prompt i par ssh sesija, zelim da izguglam nesto na netu, i za par minuta, kad se vratim na Prompt, docekaju me pokidane konekcije.

@salac kako te sluzi ipad jesi li zadovoljan? svi ga hvale kao da je od zlata. Ja sam razocaran Samsung tablet om 10.1. Mnogo je spor brate zabada cak se i restartovao kod mene...

E ajde kada sam vec ovde imam problem nakon jailbrejka nikako ne mogu da Restornem uredjaj Itunes mi izbacuje greske od 1604 do 2005 itd zavisi jel sa umbrelom ili bez :-D Ajde da resim taj problem jer kupac iphone-a nije umeo da upali telefon ovako preko PC-ja kaze to mu je komplikacija :-D

@cojkanov hoces reci da je JB ios 5.0.1 ?

jeste, moj tel je simfree, pa i old bootrom

Tako da uzivam u untethered jb na 5.0.1 :)

@igor88
ne koristim ga vise. presao sam na asus transformer.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno