Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

Apple dijagnostika je takva da nakace telefon na njihov uredjaj koji odmah prikazuje jel nešto ne valja, tako da ako baterija ne prikazuje ništa čudno pri testu i ostale komponente, njima je sve u redu. Tako da jedino ostaje problem ovo letnje vreme, visoko osvetljenje, neka aplikacija koja usled prikupljanja informacija o korisniku vuče podatke.

Apple dijagnostika je takva da nakace telefon na njihov uredjaj koji odmah prikazuje jel nešto ne valja, tako da ako baterija ne prikazuje ništa čudno pri testu i ostale komponente, njima je sve u redu. Tako da jedino ostaje problem ovo letnje vreme, visoko osvetljenje, neka aplikacija koja usled prikupljanja informacija o korisniku vuče podatke.
Telefon je u servisu od 7 juna tada nisu bile vrucine...Takodje nemam neku posebnu aplikaciju,

Probaj da isključiš Background App Refresh opciju
Sećam se još na i7 da mi se baterija praznila kao luda i posle isključivanja te opcije se vratila u normalu, od tada mi je uvek isključena

Zasto imam ovo obavestenje nakon punjenja baterije punjenje na cekanju zbog tempereture iPhonea? Uopste telefon ne diram dok se puni?

Prilozi

• IMG_7212.png
    IMG_7212.png
    148.2 KB · Pregleda: 143
Meni se dešavalo pri bežičnom punjenju da se fontele toliko usija da mora da pauzira sa punjenjem, pa još ako ga tako puniš po ovim vrućinama, nema šta drugo da bude. Jedan od glavnih razloga zašto sada punim isključivo preko žice, starinski

Spoljna temperatura je problem, desilo se meni jutros, bio je vreo kad sam krenuo da ga skidam sa punjača.

Prilozi

• 165127.png
    165127.png
    192.3 KB · Pregleda: 123
Sta bi ovo za mesec dana sa 83% bh spade na 79% u pitanju je 11 pro max. Jel se desilo to jos nekom da skine 4 procenta za tako kratko vreme a bas ga cuvam ne prepunjam.

Vidi koliko ti je star telefon i uporedi sa tim, ali mislim da je procenat logičan 😃 Okvirno se gleda 1% mesečno, ali nije pravilo.
Ako hićeš da ga još koristiš, vidi da li je u Promobiu još uvek povlašćena cena za bateriju oko 5000 dinara 😃

Vidi koliko ti je star telefon i uporedi sa tim, ali mislim da je procenat logičan 😃 Okvirno se gleda 1% mesečno, ali nije pravilo.
Ako hićeš da ga još koristiš, vidi da li je u Promobiu još uvek povlašćena cena za bateriju oko 5000 dinara 😃
2020 proizveden. Uzeo ga polovnog u decembar 2023 sa bh 85% znaci za 7-8 meseci skide 6% batery heltha. Bas sam cuvao da ga ne na 100%
Bojim se da mi punjac nije kopija da mi on nije prouzrokovo toliki gubitak baterije.

Znaš li ti kada je bila 2020 godina čoveče? Misliš da baterija ne gubi kapacitet stajanjem vremenom i dok se ne koristi? Pa nije to zlatna poluga da se ne menja vremenom.

Au jos se nisu otarasili kontigenta 11Pro/PM, ja sam uveliko vec mislio da ce krenuti na 12ice, ali dzaba izgleda. Izgleda cu morati da pljunem punu cenu.

^ slažem se, 1% mesečno, ne može da ne degradira i bude nova posle par meseci (možda nekad izbace baterije koje obnavljaju same sebe).

Kako vam je baterija na 15ku na 17.6?
Jel ovo solidno?

Prilozi

• IMG_2153.png
    IMG_2153.png
    138.3 KB · Pregleda: 62
jel normalno da se telefon greje tokom koriscenja drustvenih mreza na wi-fi? Pre iPhona imao sam Huawei p30pro on se bre nikad grejo nije ni leti kad su ove vrucine. Kakva su vasa iskustva? 11 pro max je u pitanju.

Ako prangijas po Instagramu,dobro je sto ne upali.

Normalno je. Iz godine u godinu sve više prate, svaki skrol, svaki klik koliko sekundi si na nekoj stranici, moraju da te obrade da bi te što bolje prodali i zaradili.

Zar to nije katastrofa da baterija propada tim tempom, da posle godinu dana ode vec 15ak %?

Meni to zvuči baš loše

1% mesecno je normalno. meni je nakon malo jace od 2 godine na 91%, mada verujem da je realno stanje tipa 85%

^ mora biti uključena. Kad se uključi oko 24h i vidi ćeš podatke

1725348798306.png

12 mini. Battery health kaze 89%, sad ne znam koji podatak je tacniji. Svakako baterija i dalje drzi sasvim dobro za vise od 3 godine koriscenja.

Normalno je. Iz godine u godinu sve više prate, svaki skrol, svaki klik koliko sekundi si na nekoj stranici, moraju da te obrade da bi te što bolje prodali i zaradili.
Znam da je blagi offtopic, ali moram da napišem:😄
iPhone mi je podešen da skuplja što manje informacija, sve što sam mogao da pogasim u opcijama, pogasio sam, ali svejedno instagram pokupi sve živo, poslednji primer: kupim otkoštene batake, platim preko apple pay, pola sata kasnije otvorim instagram, a u preporukama video klipovi "kako otkostiti pileći batak".🥸🥸🥸
I da, bateriju vuče kao da je zahtevna 3d igra u pitanju.

Nazad
Vrh Dno