Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

^ preko shortcut bi se moglo proveriti realnije, ali ako je u nekoj prodavnici pitanje da li bi dozvolili.

Ali je malo glupo sto taj softverski feature za 80% punjenja ne spuste i ispod 15-ice.

^ neće nikad uraditi, naravno da mogu ali neće. Klasika da takve stvari dobijaju zadnji modeli zbog same prodaje.

Evo šta kaže coconut, koji je po meni merodavniji, a poklapa se sa onim što piše u telefonu.
Inače, telefon se koristi oko 11 meseci, do skoro sam uspevao da ne idem "u crveno", ali se od pre mesec dana dešava ponekad.
Punim ga do 100%, ne gledam mnogo bateriju.

Prilozi

• Screenshot 2024-05-21 at 22.10.09.png
    Screenshot 2024-05-21 at 22.10.09.png
    42.7 KB · Pregleda: 162
  • Screenshot 2024-05-21 at 22.12.55.png
    Screenshot 2024-05-21 at 22.12.55.png
    40.9 KB · Pregleda: 121
Nije ni coconut a i ona caka s shortcut u telefonu nisu merodavne.

^ a šta jeste?

Мени је батерија на 15 плус после мјесец ипо била на 99, не сјећам тачно колико циклуса (додуше тада и због посла често пунио једном у 24 пунио). И од тада нисам погледао ниједном и ријешио да ме то не оптерећује. Батерија чак временом и надоградњама чак се боље понаша него на почетку и лагано ми два дана држи (осим ако посао не захтијева па траје дан и дан ипо) и никада није био испод 20%.
@Lemaja
Ништа :)

Obicna 14ca, koristim je od decembra. Koristim intezivno google maps i hotspot po 10-15sati, dodatno nekad gubim vreme na tiktok i yt. U proseku mi traje dan, nekad i manje sve zavisi koliko ga ubijam u pojam :) I ne gledam kad ga stavljam na punjenje, nekad bude 5%, 20%, itd.. Mislim da nije realno da mi prikazuje jos 100%.

Prilozi

• 0-02-05-ae490a7979bf5fb5ea63dafd9164eee5502640467bdfe47efa43ed72e23da9dd_5a16b7eb679b0635.png
    0-02-05-ae490a7979bf5fb5ea63dafd9164eee5502640467bdfe47efa43ed72e23da9dd_5a16b7eb679b0635.png
    149.7 KB · Pregleda: 126
Ocigledno je da bitan faktor igra inicijalna snaga bateriju u momentu ugradnje. Nekome dodje tel sa 100+ bh i trosi se dosta do 100, nekome stigne vrvt na 100 pa se brzo pokaze 99 i ispod. To je lutrija i faktor srece..

15PM 256GB, aktiviran novembra, napravljen avgusta batch.

Koristi se svaki dan, poprilicno intenzivno zadnjih par nedelja, pise 130 ciklusa baterija (puni se nekad i dvaput dnevno, ali je na 80% limit checkovan), 100% BH.

Znaci dosta ogranicenje.

Realno, jedino bitno tu bi trebalo da bude punjac, ako se puni sa recimo 5W onda je ovo sve ostalo vise manje nebitno, zapravo jedino da do 0% ne ide svaki put bi tu bilo bitno.
Dugo treba da se napuni ali ako se puni nocu i plan je da se ne menja telefon desetak godina, onda je to pravi put :D

Kod mene na 30W PD, znaci max specifikacija, zna da se jace zagreje kad se ide od 20-30%, ali obicno nije taj slucaj.

Ne znam kad im pocinje fast charge, preko 15W verovatno, iznad 20W sigurno, toliko i potrazuje ja mislim, 20W-25W

Znam sigurno da to ima itekako veze sa 21700 baterijama koje koristim za vejping, punjac ima 3 brzine, 0.5A, 1A i 2A, u pocetku sam koristio 2A, napuni je vrlo brzo ali rok trajanja joj je znatno kraci, tad sam presao na 1A i tu je vec duplo bolje, kako sam smanjivao vejping tako mi brzina punjenja nije bila bitna vise, pa sam presao da punim samo na 0.5A, traje jezivo dugo da se napuni od nekih 10% do 100%, tipa desetak sati mozda i jace ali nebitno mi to skroz, baterija zato radi kao nova, stvarno ne primecujem nista, ne mogu da ocitam cikluse i vidim health kao na iphoneu haha ali konstantno se ponasa, vrtim dve u rotaciji doduse, koristim jednu dok se puni druga i tako u krug, ali bez obzira, to sam radio i ranije kad sam punio na 2A, pa sam morao da kupim nove prilicno brzo.

15PM 256GB, aktiviran novembra, napravljen avgusta batch.

Koristi se svaki dan, poprilicno intenzivno zadnjih par nedelja, pise 130 ciklusa baterija (puni se nekad i dvaput dnevno, ali je na 80% limit checkovan), 100% BH.

Znaci dosta ogranicenje.
202-203 punjenja sam imao posle godinu dana i bio BH na 100% uvek punjen na brzom punjaču ili wireless-u kad stignem, nekad na 20, nekad na 10, nekad na 50%. Ostavljan preko noći da se puni.

Zaista to ograničenje ništa ne znači :)

Odnosno sam BH nije merodavan.
Ko veruje da mu je, posle godinu i duze, BH i dalje 100%...

Evo kod mene nakon tačno godinu dana, BH pao na 92%. Nekad ga punim dva - tri puta dnevno, baterija padne na 5%, ostavljam ga preko noći na punjaču, koristim Ankerov 65w punjač. iPhone 14 Pro.

Prilozi

• IMG_3791.jpeg
    IMG_3791.jpeg
    236.7 KB · Pregleda: 53
  • IMG_3790.jpeg
    IMG_3790.jpeg
    567 KB · Pregleda: 72
Odnosno sam BH nije merodavan.
Ko veruje da mu je, posle godinu i duze, BH i dalje 100%...
To je vise bio odgovor za punjenje do 80%, da nema nikakve veze punio nepunio brzo, sporo do 50 do 80 ili 100%.

202-203 punjenja sam imao posle godinu dana i bio BH na 100% uvek punjen na brzom punjaču ili wireless-u kad stignem, nekad na 20, nekad na 10, nekad na 50%. Ostavljan preko noći da se puni.
Zaista to ograničenje ništa ne znači :)
To pricas na starijem telefonu (posto nema jos god dana kako je izasao), 13 ili 14 serija, i cycle counter coconut ili shortcut/analytics?
Ja kazem sta njihov UI tj battery settings na 15icama kaze, kako racunaju cikluse.

Slazem se definitivno da nema puno neke veze, dosta zavisi i od toga ko bas przi telefon, navigacija u kolima, igrice, instagram, a ko koristi vise penzionerski.

Svakako, ko ne zuri, i ko zeli da mu traje, nauka dokazala da limit znaci, sad koliko kome licno znaci, zavisi od coveka, ali nauka je na strani punjena do 80%, pa i Tesle imaju po defaultu upaljene, a tu je verujem varijacija izmedju baterija tj kvaliteta istih iz fabrike daleko manja nego na telefonu od 1000e.

Zamenices telefon za maksimum 3 godine i prodati ga. Opterecivati se sa procentima je suludo. Čuvati ga nekome, a ti ga kupio da ga koristiš.

Ili ako ti se baš dopada taj telefon i ne želiš da menjaš, uvek može da se uloži u zamenu baterije. 😅

A ovo ? Ne znam kako je bilo pre 17.5.1 ali mi ne deluje ovo baš sjajno

Prilozi

• IMG_3340.png
    IMG_3340.png
    134.8 KB · Pregleda: 100
Ljudi, kako da ocuvam bateriju na svom 15 pro modelu, za tri nedelje BH mi je opao na 96% sa 99%, sada je cycle count 208. Da li da podesim na 80% limit ako to moze pomoci , sta da radim?
Avg screen active mi je oko 5h i 30 min

Pocni da skupljas pare za 16 Pro, Apple te svakim novim update-om operativnog sistema priprema psihicki da imas vec zastareo telefon. :)
80% mozes da pokusas, produzice ti malo vek baterije, ali health ce da tone sam po sebi nebitno sta mu radio. A i telefon je star skoro godinu dana, sve je to normalno.

ili jednostavno koristi telefon, uzivaj u zivotu i ne razmisljaj o glupoj bateriji

Pa sta je onda zakljucak, 17.5.1. da ili ne sto se tice baterije? Na internetu isto razliciti komentari...

meni baterija radi isto na svim IOS do sada, slabi vremenom jer je tako

ako ti nisu bitni sve moguci bug fixevi i security fixevi ti ne instaliraj. tvoj je telefon, ne moze neko da ti kaze sta da radis sa svojim telefonom. svi koristimo telefon drugacije, svima se baterija prazni drugacije

Pozdrav, sta mislite jel dobro za 15-ticu?

Prilozi

• IMG_0152.png
    IMG_0152.png
    143.1 KB · Pregleda: 67
Ljudi, kako da ocuvam bateriju na svom 15 pro modelu, za tri nedelje BH mi je opao na 96% sa 99%, sada je cycle count 208. Da li da podesim na 80% limit ako to moze pomoci , sta da radim?
Avg screen active mi je oko 5h i 30 min
Nadam se samo da za 21 dan nisi napravila 200 punjenja. Uglavnom sa normalnim koriscenjem treba da bude 1 mesec 1%, a to sto ti nije skinuo odmah tako, je jednostavno tako i ne radi kalibraciju u realnom vremenu, nego vecinom posle update-a. Uglavnom ili uzivaj u zivotu ili kidaj zivce zbog nekog nebitnog Battery Health-a.

Nazad
Vrh Dno