ne navijaju! jer ih Apple tera da prodaju serije za 0.99$ i blockbustere za 2.99$ na sta ni jedan filmski studio nece da pristane! ...za sada
Vala navijaju, jer sa potpuno zatvorenom platformom dobijace bar nesto, a sa onom koja daje mogucnost slobodnog pustanja torrent filmova i muzike nece da dobiju nista.
Da li ce korisnici da se odluce za pirateriju ili ne? Pojma nemam. Ali jedno je sigurno - apple ce da se potrudi da im ne ponudi nikakav izbor.
zar da ponovo navodim primer
www.mp3.ru ???
Ja za ove nikad nisam ni cuo

Bejase nekad napster, pa posle njega emule, danas uglavnom torrenti. Nikakvi ruski, kineski, korejanski i ostali sajtovi mi nikad nisu bili potrebni. A nije mi potreban ni iTunes niti vidim sto bi mi ikada bio potreban

Ukoliko dogori do nokata vec vidim sta cu i kako cu - Netfix kao hardverski 'neutralan' servis, koji cu moci da gledam na bilo kom OS-u i na bilo kom smartphone-u.
lol! ROFL...
ti bese neki zagovornik OPENa ?
da... cek da nadjem vest gde se kaze da ce Google poceti da naplacuje firmama koje zele da se njihov sajt BRZE ucita! - ja sam pitao tada: "kako je to moguce?? zar je Google sklopio gomile ugovora sa hosting provajderim, ISPovima... ... ... i na kraju mi neko rece: pa Google je posumio Ameriku sa optikom - 30% optike je NJIHOVO!"
Nista ti tu nisi razumeo - to je bio odgovor na to da ce Google TV da bude promasaj decenije a da je vaskrsli AppleTV nekakva buducnost. Kakva bre buducnost? Pa google ce da ih pojede za dorucak, rucak i veceru, i to upravo oruzjem koje sam pomenuo - FTTH. Da li je tebi logicno da ce na svom fiberu Google servisi da lete a ostali ce da budu zakoceni, ukljucujuci tu napr AppleTV? Meni bogami jeste. Zloupotreba polozaja? Monopol? Zatvorenost? O da.... isto kao sto to radi MS, isto kao sto to radi Apple.
Uzgred brojka od 30% koju pominjes se odnosi na to da postoje procene da vec sada 30% internet saobracaja prolazi kroz google intranet.
i sta sad? sad treba da bude kao sa ICANNom: evo ovih 70 sejatova cemo uzeti danas:
http://www.osnews.com/story/24074/US_Government_Censors_70_Websites OMG ... OPEN :wall: ako kontrolu kakvu Google pravi Apple nece videti ni za 300 godina!
Vidim da si otkrio zli ICANN
Bravo, ja ih pratim vec skoro deceniju, od trenutka kada sam se prvi put zapitao 'Cek bre, ko ustvari vlada internetom? Gde idu sve te silne pare od registracije domena i za internet pretplatu?'
Do duse malo su se popravili zadnjih godina (nekada su svi, ama bas svi root dns serveri bili u USA i postojalo je tek nekoliko domen registratora a ICANN je bio jedna od agencija americke vlade dok su danas navodno neprofitabilna ustanova). Zanimljiva tema koja zahteva poseban thread.
A Google? Za sada su oni jako, jako daleko od nivoa kontrole koji ima Apple. Za sada.