Šta je novo?

Aplikacije za Windows Phone 8.0/8.1 , must have aplikacije ,diskusija

Hvala Borise. Insalirah B92, N1. Što se tiče google servisa, znao sam da ne postoje zvanične aplikacije, ali kapiram da ima nezvaničnih koje rade preko APIa?

Ma i te nezvanicne nisu bas sjajnovite... I meni trebaju slicne stvari kao tebi, prevashodno mislim na GDrive i Fb, za ostalo sam se snasao.

Postojala je aplikacija gdrive od izdavaca metapps koju sam koristio, medjutim sklonili su je sa marketa .

Prilozi

• wp_ss_20150618_0001.png
    wp_ss_20150618_0001.png
    100.4 KB · Pregleda: 103
9b8bf4df094835046043cee636398a49.png
Ali tapatalk classic :D

Ovaj klasik je bolji od one nove verzije bar 2x ...

Hvala Borise. Insalirah B92, N1. Što se tiče google servisa, znao sam da ne postoje zvanične aplikacije, ali kapiram da ima nezvaničnih koje rade preko APIa?

Ti api su zatvoreni , može jedino yt a i tu već počeli da opako *****avaju i uskraćuju pojedine stvari. Dakle ima za sve alternative od google servisa i pojedini su čak i bolji . Mail, Calendar ,Youtube , tu nema problema, ostalo teško.

Mene je opasno smaralo ranije na androidu da imam za svaku glupost app. Sada lepo otvorim sajt i pinujem na start screen u okviru nekog foldera . Fb je bolje koristiti preko mobile sajta , kao i pojedine news sajtove.

Jedino što koristim od novina i sajtova su večernje, mondo . Za strane tech sajtove preporučujem converge .

b0f69d3546c71ddbf991bfbf77e5ba2c.png

Za gdrive probajte CloudMesh ima i paid verzija , mogu se ubacivati mega , dropbox i ostali.

Poslednja izmena:
To jeste običan TT, dodali mu "classic" u ime, sve vreme samo njega i koristim....

Da li neko zna za neku aplikaciju sa kojom mogu imati uvid u trenutnu potrosnju RAM memorije ?

Na marketu postoji mt:s BizDisk aplikacija. Da li ju je neko instalirao/probao i kako se logovati???

Tek sam sad izvalio da ovo most recent na facebook moze da se pinuje na start .

Izasao QuizUp za windows phone.Iz dana u dan situacija sa aplikacijama na WP je sve bolja I bolja.Jos samo Google da se aktivira I izbaci svoje aplikacije

Sto se mene tice, vise mi i ne trebaju njihove aplikacije. Od google jos jedino koristim pretrazivac, google translate, ponekad youtube i google maps.
E sad, za pretrazivac mi ne treba aplikacija, kao ni za youtube, mnogo mi je lakse da video otvorim preko IE. Umesto google translate koristim modern translate, koji radi fantasticno. Jedino za sta bi mi mozda trebala aplikacija su google mape, mada ne znam sto bi mi uopste trebale, kada imam here maps i sygic. Bile su mi zanimljive kad se pojavio street view kod nas, od tad ne znam da li sam ih uopste gledao...
Kad stigne win10, imacu i na racunaru i na telefonu Edge, pa mi nece trebati ni chrome, i od google-a mi ostade samo email adresa:d

Situacija jeste bolja i svakim danom se pomera napred ali ima jos puno posla, gomila posla da se dodje na nivo app store i play store. Na MS store ne postoji nesto sto se zove ekskluzivna aplikacija, sve sto se pravi pravi se za iOS i Android, za WP ili nema para ili nije interesantan. Jos uvek se MS nije nametnuo (citaj nije dovoljno zakitio vodece igrace u svetu mobilnog developmenta) i pre ili kasnije ce morati da se pozabavi tim delom trzista ako misli ostati konkurentan. OK presao sam sa iOS-a i Androida zato sto me na prvom nervira iTunes i zato sto je drugi obicno smece na kojem nista ne radi normalno cak ni kada das 500+ Evrica za uredjaj. WP nema problema sa hardverom, meni radi savrseno ovih 7-8 meseci. Posle one inicijalne zaludjenosti ne secam se kada sam zadnji put instalirao nesto sto me se posebno dojmilo sa store-a, bilo da se radi o aplikaciji ili igri, besplatnoj ili da je treba kupiti. Jednostavno MS treba da obavi informativni razgovor sa poznatim developerskim kucama i da ih natera da malo vise obrate paznju na WP (po principu ako ne mozes da resis problem so pare, resi ga so mnogo pare). Izvinjavam se na off-u ali sam se u zadnje vreme uhvatio da mi je telefon toliko dosadan i da se sve svelo na poziv, sms, mail, surfanje i da na odmoru nisam imao android da bacim koju UFC-a ubio bih se od dosade.

EDIT: Sto se tice google aplikacija sa suprugom komuniciram preko Gtalka, kako se vec zove servis i na WP sam instaliro IM+ Pro cini mi se nekih 6 USD da kosta, katastrofa, nestaju poruke, ako hoces history moras da ukljucis neki njihov servis koji ce da bude toliko fin da to pamti pa da zaboravi sve kad mu kazes da zaboravi, a o bilo kakvim naprednim opcijama nema govora. Sve to za 6 USD tako da bih ja ipak volio da se i google ukljuci u WP ekosistem, ima prostora itekako. E sad jos da oni nisu smradovi kao sto jesu sve bi to super bilo.

Poslednja izmena:
Ali nije mi samo jasno zasto Google ima svoje app na App store-u,a nema ih na WP.
@chelios
U pravu si za to da bi MS morao malo vise da "stimulise" developere.Nadam se da ce se situacija sa win 10 totalno poboljsati I da CE uvesti mnogo vise aplikacija developeri,a da CE izbaciti one nebitne gluposti od aplikacija,koje nikome ne sluze

Dobro je to sto od kako su zvanicno najavili win10 mobile, tacnije kad su rekli tacan datum izlaska win10 for PC, od tada nam samo pristizu novi oficijalne aplikacije, a sto je jos bolje u zadnje vreme nema ni onih koji napustaju windows phone. Situacija je svakim danom sve bolja; dobili smo recimo discovery news, vidim pojavio se i eurosport, n7player, expedia, sleep machine, runtastic six pack, inoreader, fit brains trainer by rosetta stone i jos dosta njih. Takodje mondo je najavio da ce uskoro azurirati wp aplikaciju, prvo su azurirali android verziju, pa onda za oko 2 nedelje iOs, tako da se ja nadam za jedno nedelju-dve i mi dobijamo azuriranje(rekli su uskoro, obecavamo!).
Kad zvanicno stigne win10 mobile, stvari mogu jedino da budu bolje!

Nadam se da ce Win 10 popraviti situaciju,narocito me interesuje kako ce desetka izgledati i raditi u kombinaciji sa Raspberry Pi u besplatnoj varijanti pa jos u kombinaciji sa WP posto do sada MS i free nisu isli u istu recenicu u nekom realno funkcionalnom znacenju.Pre neki dan sam htio kupiti one pametne uticnice kad nema podrske za WP,sreca pa procitah na vreme.

@alphablue597 onako iskreno koliko od pobrojanih aplikacija su must have sto bi englezi rekli ali lepo je videti da se nesto desava.Ako nista broj korisnikaraste svakodnevno pa onom logikom ako nas vise kuka vece su sanse da se nesto desi ostaje nada za bolje sutra.

Prema mojoj percepciji situacije moja 1020 je perfektan mobitel za foto i video akrobacije i dostupnost 24/7 a da imam viska nekih 300-400 evrica rado bih kupio sebi neki android za igranje i eksperimentisanje.Posto mi za realizaciju ove ideje nedostaje spomenutih 300-400 evrica 1020 je sad za sad moj najbolji drugar u mobilnom svetu.

Sto se mene tice, vise mi i ne trebaju njihove aplikacije. Od google jos jedino koristim pretrazivac, google translate, ponekad youtube i google maps.
E sad, za pretrazivac mi ne treba aplikacija, kao ni za youtube, mnogo mi je lakse da video otvorim preko IE. Umesto google translate koristim modern translate, koji radi fantasticno. Jedino za sta bi mi mozda trebala aplikacija su google mape, mada ne znam sto bi mi uopste trebale, kada imam here maps i sygic. Bile su mi zanimljive kad se pojavio street view kod nas, od tad ne znam da li sam ih uopste gledao...
Kad stigne win10, imacu i na racunaru i na telefonu Edge, pa mi nece trebati ni chrome, i od google-a mi ostade samo email adresa:d

Zanimljiv mi je taj fan boy princip koji je prisutan na sve tri platforme... Ako nečega nema na platformi ili ne radi dobro, ljudi se ubeđuju kako im ne treba.

Želim da 95% aplikacija i funkcionalnosti imam dostupne na sve tri platforme. Onih 5% neka bude diferencijacija da mogu da se puvaju svi da su jedinstveni.

Sllazem se , ali ako se tako Google bahato ponasa da namerno ne pravi app za WP ...sta ja treba da predjem na Droid? Ne ne moram, to me cak i nekako preusmerilo na WP i MS account.

Naravno i ja bih voleo da sve moguce aplikacije budu dostupne za sve platforme, ali kad vec nije tako... Goodbye Google

Sllazem se , ali ako se tako Google bahato ponasa da namerno ne pravi app za WP ...sta ja treba da predjem na Droid? Ne ne moram, to me cak i nekako preusmerilo na WP i MS account.

Kapiram da iza toga stoji neko opasno inaćenje, ne bi me čudilo da je usledilo nakon nekog patentnog spora ili tako nečega. Za iOS su im aplikacije odlične. Microsoftov Office za iOS je takođe svakog dana sve bolji i bolji. Valjda će se i ovo rešiti.

Jos samo Drzavni Posao, Njuz.net, i Ivan Ivanovic official jokes aplikacije, i miran sam vise godina..

Ladno ima :D

Jel postoji neka 3rd party app za sms? Tipa textra, go sms kao za android?

A neki launcher? :d

Nazad
Vrh Dno