Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

@Poolmaker ,Uradio sam to odmah, stavio u moj Box i ako bude neko trazio saljem link od Boxa..Imam dosta apk, koje cuvam, pa kad zatreba lako je naci novu verziju.
 
jel ima neka aplikacija za snimanje razgovora da radi lepo, probao sam ih milion i sve rade na foru diktafona, snimaju zvuk za slušalice i onda se sagovornik loše čuje
 
U EU je zbog privatnosti to zabranjeno, ali sam ja na XEU ROM-u na Mi10 koristio kinesku aplikaciju koja je radila fenomenalno. Nisi napisao koji telefon imaš, za XIaomi/Redmi/Poco postoji native rešenje.
 
Na Huawei P30 imam native rešenje i radi odlično.

Na Samsung A5 sam probao nekoliko, bezuspešno, sada koristim https://play.google.com/store/apps/details/Anruf_Aufzeichnen?id=com.appstar.callrecorder&hl=bs&gl=US i radi zadovoljavajuće, ali obavezno proveriti do koje verzije Andorida radi. Na ovom mom telefonu ne smem da uradim update, jer apliakcija više neće raditi. Ukoliko koristiš BT slušalice ili u kolima, potrebno je da uključiš u opcijama da snima i taj zvuk (default je off), tako da definitvino ne radi kao diktafon. Ali i ne radi na svim telefonima.
 
kod mene na motoroli (g7 power) ima u samom dialeru opcija za snimanje razgovora. ali ne moze da se ukljuci da snima svaki razgovor, vec moze samo u toku razgovora da se ukljuci, pri cemu ide glasovno obavestenje, koje cuje sagovornik, da se razgovor snima.
 
imam redmi note 10
imam i ja tu guglovu opciju ali nije to to kad ide obaveštenje
 
Ako si na stock ROM, onda si u EU uskraćen za native call recorder. Ako flešuješ neki custom ROM (opet predlažem XEU), dobićeš tu funkciju out of the box.
 
pod garancijom sam tako da ne bih da se igram
znači nema nikakva aplikacija
 
Pa otkljucavanje bootloadera ne snosi posledice gubitka garancije.
Slali su ranije momci to pitanje i dobili ovo kao odgovor od podrske.
 
pa ok
ja svakako nemam iskustva sa flešovanjem tako da se ipak ne bih igrao da ne zeznem nešto pa da moram u servis da nosim

gledao sam po netu razna uputstva i šta se sve može uraditi ali ipak ću to sve isprobavati kada budem kupio neki drugi fon pa me nije briga šta će biti sa ovim starim :)
 
A što bi koristio alarm uopšte? Msm kad izvučeš us aqi samo provučeš kroz if/then, tipa if < 70 => play [šta god]. Izabereš neki fajl, alarm sound, šta god. Msm jednostavnije nego da radiš cancel nekog alarma koji je već podešen.. pretpostavljam, nisam čačkao ništa oko alarma u taskeru ;)
Samo da se zahvalim coveku i da javim da sam podesio ono sto mi treba pomocu Taskera, mnogo mocan program btw.
Taskovi idu ovako:
  1. Dohvati GPS lokaciju telefona, exportuje varijable lat i long
  2. Http request (GET) ka Airvisual API koji pomocu koordinata iznad nadje najblizi grad i vrati podatke takodje u varijabli
  3. Cancel alarm by label (npr Trcanje) ako je zagadjenost (varijabla iznad) > 90
Imam drugi poseban task koji 5 minuta nakon toga ponovo aktivira isti alarm pomocu label-a da ne bih to morao rucno da radim svaki dan.

Jedina nedoumica mi je sto sam pokusao ove taskove da podesim po danima u nedelji kako me vikendom ne bi budio u cik zore, ali mi taj uslov iznekog razloga ne radi.
Ja sam to podesio IF %DAYW EQ Monday,Tuesday,Wednesday,Thursday,Friday
Koliko sam ja shvatio niz vrednosti se navodi razdvojen zarezom, ali ovakav task jednostavno nece da radi, ako si to koristio dobro bi mi dosla pomoc :)
 
Super ;)
Znači uspeo si?
Za dane ja ne bih kroz if, samo dodaš context. Kad klikneš na profil koji si napravio, pa ono ispod profila(app, day, event, location, state, šta si već stavio) pritisneš i zadržiš, i onda ideš na day pa staviš kojim danima da se pokreće uopšte.
Ali može i tako kako si ti odradio I guess. Bitno da radi ;)
 
Imate temu za Tasker, nemojte dalje širiti ovde.
 
Da li koristi neko Solid Explorer? Imam jedno pitanjce. Ja ga koristim bas dugo unazad, ali me je iznenadilo to sto mi ne prikazuje USB Memoriju koju sam povezao preko OTG kabla. Kako je to moguce, ili je to negde smesteno pod nekim drugim nazivom.USB sam preimenovao i nigde ga nema pod tim nazivom a ni pod Kingston u Solid Exploreru. Bas sam se malo razocarao jer koristim ovaj Menager i misljenja sam da je medju boljima.
Kad udjem u sistemski File Menager, on vidi USB memoriju pod nazivom, nalazi se gde treba da bude..
Ako neko koristi Solid Explorer neka spoji Usb preko OTG, i proveri gde se nalazi ta memorija u Solid E,ako mu nije tesko.
 
Ja ga koristim na Android boksu, i kad treba da ažuriram Smart YouTube kačim fajlove na svoj gdrive jer ne vidi eksternu memoriju.
 
Pa da.. Znaci to je to.. Steta sto ne moze da vidi to.. Mana koja bi trebala biti otklonjena..
Edit: Ima li preporuka za neki Menager koji ocitava/vidi Usb zakacen preko OTG, a da nije kicerica sarena.
 
Poslednja izmena:
Opet neki problem sa Solid Explorerom.
Instalirao Plugin za OTG. Ocita ga i vidi se video file koji se nalazi na Usb memoriji, ali nece da ga pokrene.. Namucih se pola dana oko ovih gluposti, trazeci neki Menager koji nema probleme oko ocitavanja OTG, a da ujedno nije estetski ruzan,da mogu podesiti black temu, boju foldera, itd..
 
X-plore , jedan od najboljih file managera za android. Koristim ga na FS 4k preko OTG kabla za konekciju sa USB memorijom.
Jeste da nije za vas fensere, ali vidim i da ga mnogo ljudi sa foruma koristi.
Nesto najblize sto tebi treba je ES File Explorer , radi sa USB preko OTG kabla na FS 4K
 
Ma kakvi X Plore najbolji, skroz konfuzan i ruzan Menager,sarena kicerica.. Kako ono mozes korisriti? Nisam fenser, kakav crni fenser.. Jel si koristio nekad Solid Explorer, sta kazes za njega?
Probao sam i onaj Es File Explorer, svidja mi se interfejs, ali zabada kad hocu da otvorim USB storge.
 
Kod mene su usb flash i eksterni hard u NTFS i radi odlično ovaj Xiaomi fabrički File Manager
 
E sad ozbiljno, USB formatiraj u FAT32 (NTFS - problemi u najavi ako se koristi OTG kabel i android uredjaj)
Po Defaultu je namesteno da je Fat32. Sad bas gledam na kompu.
Nego znas o cemu se radi u vezi Solid Explorera, instalirao sam pluing za otg, i cita sve sta ima na Usb, ali kad hocu da pokrenem video sa tog usb, nudi mi samo njegov neki Web prikaz ili od Opere koju koristim kao pretrazivac, nema opcije da izaberem video apk, koji imam na telefoni,, i da mi on otvara taj video.. I malo gimnastike kad hocu da prebacim neki file, na primwr sliku sa interne na usb, jedva sam pronasao kako.. Nisam do sad koristio Usb i Otg kabal, pa sam zato dosadan na temi. Mozda nekom pomogne kasnije kad bide imao problem kao ja, pa ce procitati sve ovo.
 
Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno