Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Dešava se uvek. Prosto ne radi normalno, svaki ulaz u aplikaciju se vuče, desi se da čak da se totalno ukoči da ne mogu ni da kucam (Swiftkey aplikacija), pa čak i da ne mogu da se javim na poziv.

Restart pomogne privremeno ali zanemarljivo.
Battery drain... pa iskreno pre verujem da je stvar toga da sam prosto koristio telefon i da je baterija oslabila posle 2 godine.

A od backup aplikacija mislio sam na neki one-click system restore da ne moram da instaliram sve iznova.

Pa imaš već Google backup , vraća ti sve app sa play store, pozive ,poruke ...

Okej, iz prilozenog se da primetiti da nisam koristio factory reset jedno 5 godina najmanje :D
"u moje vreme" su trebale razne neke aplikacije da to bude jednostavno + root :)

Resetovao fabrički pa da vidimo kako će se ponašati telefon.

Ako neko koristi Truecaller jel ima problema da kad ga neko zove da se čuje i ringtone i zvuk notifikacije u isto vreme?

I kako to isključiti?

Jedno pitanje, ako ja kupim Gift Card kako ga druga strana može iskoristiti?

Treba mi preporuka za neku aplikaciiu koja prikazuje notifikaciju sa dnevnom potrosnjom/preostalom kolicinom mobilnih podataka. Nesto kao data status, ali kad bi bila manja notifikacija. Idealno bi bilo kao sto je na miui, ako je izvodljivo

Da li postoji neka dobra, a uz to i besplatna aplikacija, za snimanje ekrana, tj. video snimka koji se pusta? Nije potrebno da snima nekoliko minuta, do 15 sekundi je sasvim ok. Bitno je samo da su slika i zvuk dobri.

AZ Screen Recorder.

Gmail već nekoliko dana neprestano izbacuje "syncing" notifikaciju. Mejlovi uredno stižu, normalno ih prikazuje, ali u baru stalno stoji "syncing", umesto da traje samo nekoliko sekundi kao inače.

Išao na disable app, brisao cache, apdejtovao aplikaciju, ali ništa nije pomoglo. Ima li neko ideju šta je problem?

@DjoleMC
ajd leba ti probaj kad već "probavaš" :) GlassWire Data Usage Monitor

@Sgt. Major
Nemam tih problema (Android 11 i Android 8.1). Koristiš zvanični GMail app? Koji Android?
*edit: Uradi reinstall aplikacije, možda to pomogne.

Poslednja izmena:
Android 10 na OnePlusu 6, zvanična Gmail aplikacija. Ne postoji uninstall opcija.

Poslednja izmena:
@DjoleMC
ajd leba ti probaj kad već "probavaš" :) GlassWire Data Usage Monitor

Probao, lepo izgleda.
Nema prikaz dnevne potrosnje, samo ukupno mesecno, i prikaz mesecnom limita (nije mnogo bitno).

Ono sta meni treba, a ne uspevam da nadjem: prikaz notifikacije u jednom redu (male), prikaz dnevne i mesecne potrosnje i ukupan ili preostali data sadrzaj. Nema potrebe da notifikacija zauzme pola ekrana zbog ova dva podatka. Miui ovo ima reseno sistemski i veoma je korisno

@Sgt. Major ako ti isisava bateriju, kako kazu na OnePlus forumu, ja bih probao jos sledece jer nisam nasao resenje niti mi je palo na pamet nesto drugo:
It's supposed to only show the first time you sign into Gmail when you first setup.

This might sound like a pain but:
Under Settings>Accounts remove your Google account. Go into Gmail app into and clear the data & cache.

Reboot!

Then sign into your Google account again wait for the sync, then see if it the notification stays there.
izvor citata

Moja greška. Može da se isključi dan u nedelji a ne jedan određen dan (datum).

Pa ti koristi neki reminder koji ima alarm opciju za obaveštenje. Staviš datum i vreme i posle toga taj alarm neće biti aktivan.

Možda je čoveku potrebno da alarm zvoni svakog dana u toku meseca, osim unapred određena 3 dana.

Aha sad gledam, on želi da npr ima obeleženo od pon do pet, i onda da npr u pon kaže stavi da neće alarm u sredu da mu zvoni, ali da nastavi u sledeću sredu.

Imam alarm na primer za svaki dan namešten za 17:35, danas mi taj alarm ne zatreba jer se situacija promenila i ja ga isključim. A onda posle treba da se podsećam da ga ponovo aktiviram.
Kod xiaomi alarma te aplikacija pita da li želiš alarm da se isključi jednokratno.

Pa to imas u aplikaciji koju sam ti poslao, podesis alarm za svaki dan (ili za dane koji se ti potrebni, i imas u formi notifikacije kada je sledeci alarm, i samo ides na "skip" i on preskoci sledeci...

Vrh Dno