Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

^Za sinhronizaciju je potrebna premium verzija ili?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk
Mislim da jeste.

Platite, nemojte tražiti krek, jer ako nešto promene jednog dana, možete ostati offline, pa ili ćete menjati aplikaciju, a migracija ne mora biti laka i izgubićete vreme i živce ili će app biti skuplji. Rešite sada trajno problem i mirni ste.

Neka app za gledanje domacih serija?

Sent from my SM-N770F using Tapatalk

Ad free YT app za android tv? Vanced ne radi lepo sa daljinskim, barem sa ovim mojim...

+1,nije da i ima konkurenciju,da se zezaš sa kodijem da ga nateraš yt da pusti...

Kome kasni sms nek proveri.
9ef44c5a6d91e856306e751c3b8d4ec3.jpg

Meni poruke uopšte nisu htele da stignu, tek kad restartujem telefon. Nisam znao u čemu je bio problem pa sam promenio rom

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Pozdrav.
Ne znam oko ovog, pa ako ima neko ko moze da pomogne.
Ovako, imam dve aplikacije na androidu. Jedna je OpenVPN i druga random aplikacija. Treba da kloniram te aplikacije u po 10 primeraka. Potom da svaki par povezem, pa da bude 10 parova.
Poenta je da su parovi razdvojeni i da onaj ko gleda drugu aplikaciju vidi 10 android uredjaja istih (logicno, ne mogu da menjam vrstu i ime androida), a ne jedan uredjaj sa ukupno 20 kloniranih aplikacija.
Kako to da uradim?

Pozdrav.
Ovako, imam dve aplikacije na androidu. Jedna je OpenVPN i druga random aplikacija. Treba da kloniram te aplikacije u po 10 primeraka. Potom da svaki par povezem, pa da bude 10 parova.
Poenta je da su parovi razdvojeni i da onaj ko gleda drugu aplikaciju vidi 10 android uredjaja istih (logicno, ne mogu da menjam vrstu i ime androida), a ne jedan uredjaj sa ukupno 20 kloniranih aplikacija.
Kako to da uradim?

3aea98bee4a11.jpg

Pozdrav.
Kako to da uradim?
https://youtu.be/Mlr7iqVVnBk

Bitno je pravilno postaviti zadatak, poslije je lako! :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Коју апликацију за камеру за фотогрфисање на андроиду би ми препоручили? Ова постојећа је почела да багује, никако да фокусира како треба, па бих да променим апликацију.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Ne bih komentarisao, ali ipak cu. Mogao si originalniji da budes, ovo je video vec svako. Sto se mene tice, imam Koronu koju sam dobio zbog neodgovornih ljudi tudjom greskom, jer sam se ja zastitio, ne znam kakve će mi dugoročno posledice ostaviti, jer imam druge zdravstvene probleme, tako da mi stvarno nije do rasprave sa detetom, a i nisam samo ja zaražen, a i trenutno se lecim kod kuce, pa ne znam da li cu biti živ i kada ce ovo proci, jer pola ljudi koje znam je vec u bolnicama ili se lece, a znam i mnoge koji su umrli. Pa neka ti bude, ako želiš, ovo za nauk da ubuduće budeš normalan prema ljudima na internetu.
Ukratko, nadam se da razumes da mi je stvarno žao sto nisam u stanju da odgovorim adekvatno na tu sliku koja, ponavljam godinama je na internetu i svakome na ovoj planeti je dosta te slike, kao da ne postoji neka zanimljivija.. Ako nemaš kreativnost, arazvijaj je, napravi drugi meme. Ako bockaš već, možeš svojom iglom, a ne tuđom.
Uostalom, ako ne razumeš nešto, potrudi se da naučiš ili ne komentarisi ako ne znaš. To je pitanje osnovne kulture.
Hvala na razumevanju, ako znaš šta je to.

Ipak, pošto je bio neko ko je hteo da objasnim... Hvala. :)
Ne znam koliko su ljudi upućeni ovde u emulatore. Oni emuliraju android na kompu. Ima raznih vrsta. Neki emuliraju baš android (Bluestacks), neki android aplikacije (na Linuxu je to Anbox ili Antbox), neki emuliraju android na pretraživaču. Imam Linuks i Vindovs. Imam i svoj android, ali bih da vidim prvo na emulatoru vrste poput Bluestacksa da ne bi nesto otislo na mobu.
Potrebne su dve aplikacije koje imam.
1. Jedna je OpenVPN aplikacija, mislim da svako zna sta je VPN - ono kada se koristi tudja IP adresa ukratko kako bi se zamaskirala svoja. Legalno, kupi se licenca za npr NordVPN ili nesto slicno.
2. Druga aplikacija salje podatke serveru. Server koji kontrolisu drugi ljudi dobija informacije o uredjaju na kom je instalirana ta aplikacija. On dobija ime tog uredjaja, vrstu androida, i to je to. Možda dobija jos nesto od informacija, ne znam, vraticu se na to na kraju.
Jednostavno na androidu treba da se umnože te dve aplikacije (jedna koja šalje podatke serveru i OpenVPN aplikacija ili u mom slučaju sada NordVPN aplikacija) tako da kopije tih aplikacija rade kao i originalna aplikacija. Dobra stvar je sto imam apk na računaru (ne mora googleplay) za tu koja šalje podatke serveru. Trebalo bi da se umnože tako ih bude ukupno po 10 primeraka. 10 primeraka NordVPN-a i 10 primeraka te koja šalje podatke serveru. Potom treba da se povežu, na internetu se često koristi reč bridge ili connect. I tako od tih 20 primeraka ukupno NordVPN-a i ove koja šalje podatke serveru treba da se naprave povezani parovi. NordVPN plus ova koja šalje podatke serveru x10. U kom smislu parovi verovatno se pitate.
Parovi tako da mogu da ih koristim odvojeno na istom androidu/emulatoru. Jasno je da mi je bitno da to budu različite IP adrese, jer bi bilo 10 parova.
Bitno je i da sama aplikacija ne pošalje podatke o tome da postoji druga aplikacija na istom androidu i da dođe do nekog sloma, odnosno da one budu strogo odvojene. One informacije što sam spominjao koje aplikacija šalje o vrsti androida i o imenu uređaja - nije bitno. Može sve da bude isto.
To je čitav problem. Meni je uputio jedan dečko na jednu aplikaciju za kloniranje koja radi tako nešto, pravi neke vrste profila. Ima je na plejstoru guglovom, Oasis Feng, ali je izgleda u beta fazi testiranja i on je rekao da misli da je dozvoljeno samo 2 profila najviše da se imaju. Možda postoji drugi način, neka vrsta virtuelne mašine za android, pa da se u njoj to klonira.
Ali svakako da je bitno da mogu da povežem 10 različitih ip preko NordVPN sa tom aplikacijom koja šalje podatke serveru na kraju.
Setio sam se i kontejnera (kao pojma), da ako mogu da se u androidu izoluju te dve aplikacije i tako 10 tih kontejnera. Ili profila, nije bitan naziv.
Ovo je možda pitanje više za one koji se bave razvojem android aplikacija u SDK na primer ili drugde, one koji su upućeni u to i ozbiljni ili za one koji znaju neko rešenje iz priče ili iz iskustva.
Nadam se da sam objasnio ok za one koji razumeju ideju, a ako ne, pretpostavite ideju koja mi treba, pa ću reći da li je to to.
Hvala.
I ono što je najbitnije, nije nikakva prevara ako pomisli neko zbog ip adresa koje se legalno kupuju od NordVPN, i takođe ne krši zakone ni aplikacije koja šalje podatke serveru, ni zemlje Srbije ili zemlje gde je ta aplikacija registrovana, ništa. Njima su jednostavno potrebni samo moji podaci, a na meni je da pronađem način kako da ih šaljem više.

Poslednja izmena:
Ma idi. 'Ne bih komentarisao, ali cu ipak da iskomentarisem.'
Ne lozi se, nista ruzno ti nisam rekao. Ako ne umes da prihvatis salu, to je tvoj problem.

Sto se tice pitanja, mozes ti 50 puta da kloniras jednu aplikaciju ako hoces, ali konektovanje na 50 razlicitih VPN-ova - nece da moze. Mozes da imas samo jednu aktivnu VPN konekciju. Onog trenutka kad se konektujes na drugu, prva ce da se diskonektuje.

Swift keyboard je počela pre desetak dana da pravi probleme. U većini slučajeva ne ispravlja greške iako je predikcija pogodila reč i ta reč stoji u centru. Kao da kucam brže nego što ona može da ispravi reč (što definitivno nije slučaj).

To se dešava na dva Samsung telefona: Note 4 i A7 (2018).

Jel ima neko rešenje za ovo i jel se još nekome ovo dešava?

Ma idi. 'Ne bih komentarisao, ali cu ipak da iskomentarisem.'
Ne lozi se, nista ruzno ti nisam rekao. Ako ne umes da prihvatis salu, to je tvoj problem.

Sto se tice pitanja, mozes ti 50 puta da kloniras jednu aplikaciju ako hoces, ali konektovanje na 50 razlicitih VPN-ova - nece da moze. Mozes da imas samo jednu aktivnu VPN konekciju. Onog trenutka kad se konektujes na drugu, prva ce da se diskonektuje.

Nisam stvarno bio raspoložen jutros, ipak imam Koronu, nisi loše rekao ništa, ali lavinu si pokrenuo. I dalje mi je forum nepoznat. Ok je šala, ali ima li originalnije alternative od te slike, ona me progoni. :D
Ne ložim se, taj drugi deo rečenice "ali cu ipak da iskomentarišem" sam napisao kad sam pročitao svoj komentar, jer nije imalo smisla napisati "ne bih da komentarišem" i onda napišem pasus... :D
Ok, što se te ideje tiče ništa onda.
Hvala na odgovoru. Da, u pravu si, guglao sam, kako stvari stoje nije moguće. Možda jedino sa VM ili alatkom nekom za android, pitaću ove sa Diskorda, ako mi uspe to, javiću.

Šta je sad pa ovo?
60d48e5fa433f1aa9d1ecbaa8401628d.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Isključi Play Protect opciju u Play Storeu.
Play Protect je njihov servis koji upozorava na određene aplikacije na osnovu nekih njihovih kriterijuma.
CineHub zbog piraterije se vodi kao nepoželjna app.

Aham. Pa do sad kad sam preuzimao update i slično nije mi iskakalo. Sve do sad,pa rekoh da proverim šta je

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh Dno