Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ma 2$ za 100gb mesečno je stvarno pristupačno, a Google photos radi odličan posao i siguran je. Ne znam da li ima gde za te pare tako nešto kao celina.

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

One drive nudi 1tb i office paket, mislim da je oko $6,99 mjesečno. Po meni solidna ponuda takođe.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

One drive nudi 1tb i office paket, mislim da je oko $6,99 mjesečno. Po meni solidna ponuda takođe.

Tako je, stim što na jedan nalog može 6 osoba i svi po 1TB za 849din mesečno.

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

Ako se uzme na godinu dana plaća se 10 meseci (oko 70€, a bilo je i znatno jeftinije ranije).

Koristim već nekoliko godina sa porodicom. Svi imaju po Office 365 instalaciju (na laptopu, tabletu,i mobilnom) i po 1TB na OneDrive.

Ja koristim Yandex disk koji daje 42gb skladistenja i QuickPic od 1TB

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Da, ali ja sam navikao Google photos da koristim kao main galeriju, sa nje lako delim slike itd.

Гугл је урадио прљаву ствар, без обзира колику користу смо имали.
Бесолатном услугом, убијали су конкуренцију.
Сад кад су се развили, почињу да диктирају правила.
Још да почну и мапе да наплаћују....
Јутјубу су ионако већ ***** са рекламама.

Poslednja izmena od urednika:
Гугл је урадио прљаву ствар, без обзира колику користу смо имали.
Бесолатном услугом, убијали су конкуренцију.
Сад кад су се развили, почињу да диктирају правила.
Још да почну и мапе да наплаћују....
Јутјубу су ионако већ ***** са рекламама.
Kao što se može videti iz prethodnih poruka ljudi su svašta ovde koristili, Google definitvno nije ubio konkurenciju, a igra "razvij proizvod, pa ga prodaj" nije prljava, tako biznis funkcioniše.

Od tebe kao korisnika su dobili tonu besplatnih slika, usavršili su algoritme prepoznavanja svega i svačega, sada im to više ne treba, slike koje si sačuvao kod njih možeš i dalje da držiš tamo, a ako želiš da tovariš još platićeš neku simboličnu sumu mesečno [emoji2369]

Mape su besplatne jer im tako dajete besplatne podatke o saobraćaju, navikama, uvek ažurne podatke o objektima i privrednim subjektima, itd.

Gmail je besplatan jer je stalan i dobar izvor za praćenje navika, plasiranje reklama i sl. YT takođe.

Meni se resetovala zauzetost u Google photos, opet mi je krenulo od nule. Koristio sam na original quality i napunio 15gb i onda sam prebacio na high quality, pa nastavio tako da koristim. Ne znam da li su sada zbog ove priče o plaćanju resetovali ali uglavnom opet imam slobodno 15gb, pa sam vratio na original quality...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Pojma nemam, kako to mogu da proverim?

Ja na Tjubu nisam video reklamu godinama. Vanced na telefonu, uBlock Origin na računaru.

Preporuka za OneDrive od mene, može da se plaća 2$ za 100gb prostora, a može i da se dobije 1TB ako se plaća Office 365, koji radi savršeno.

Rekao bih da nije prebacio sve na high quality. Ne znam od kada sam prebacio sa original na high quality a i koristio sam par telefona, sa različitim kamerama(stock i više vrsta gcam), pa ne mogu da pohvatam veličine samih fotografija. Vidim da ima nekih od par megabajta pa mislim da nije kompresovano.

Realno je da se memorija na samim telefonima toliko apgrejdovala da se dovodi u pitanje i samo korišćenje clauda.Ja ne znam ni jednog korisnika koji ima 100 giga podataka na claudu a realno svi novi telefoni su uglavnom sa memorijama od 120giga pa na gore. Ja licno sam poceo samo neka dokumenta da stavljam na te claude (jer mi je telefon 250giga) a slike i snimke samo prebacujem sa telefona na telefon kad menjam uredjaj.Tako da ta naplata verovatno ce pogoditi mali broj ljudi i osim efekta "Wow evo i oni poceli da naplacuju" nema neke prevelike stete bar za mene a verujem i za vecinu korisnika.

Ja imam od 2014 godine slike na photosu, a pise da sam zauzeo samo 3gb [emoji1745]

Realno je da se memorija na samim telefonima toliko apgrejdovala da se dovodi u pitanje i samo korišćenje clauda.Ja ne znam ni jednog korisnika koji ima 100 giga podataka na claudu a realno svi novi telefoni su uglavnom sa memorijama od 120giga pa na gore. Ja licno sam poceo samo neka dokumenta da stavljam na te claude (jer mi je telefon 250giga) a slike i snimke samo prebacujem sa telefona na telefon kad menjam uredjaj.Tako da ta naplata verovatno ce pogoditi mali broj ljudi i osim efekta "Wow evo i oni poceli da naplacuju" nema neke prevelike stete bar za mene a verujem i za vecinu korisnika.

Imam i ja 256gb.. Ali nije stvar u prostoru, nego i backupu koji dobijaš a nisi ni svestan bukvalno. Predobro su to uradili i prosto mi je omiljena opcija upravo taj njihov backup koji ni ne osetiš a ugrađen je u galeriju koju koristim.

Imam i ja 256gb.. Ali nije stvar u prostoru, nego i backupu koji dobijaš a nisi ni svestan bukvalno. Predobro su to uradili i prosto mi je omiljena opcija upravo taj njihov backup koji ni ne osetiš a ugrađen je u galeriju koju koristim.

Ok to se slazem sa tobom ali i taj back ip koji oni rade koliko je veliki...ja ti kazem moj acc je od 2014god a nisam zauzeo ni pola pored slika troje dece i svih proslava i rodjendana i mojih izlazaka na pecanje i svog ostalog koriscenja....Uz postovanje svih ostalih ja ne znam sta se radi da bi napunili 15giga osim ako se ne bave fotografijom....ali takvi korisnici i realno je da plate dodatan prostor

Ok to se slazem sa tobom ali i taj back ip koji oni rade koliko je veliki...ja ti kazem moj acc je od 2014god a nisam zauzeo ni pola pored slika troje dece i svih proslava i rodjendana i mojih izlazaka na pecanje i svog ostalog koriscenja....Uz postovanje svih ostalih ja ne znam sta se radi da bi napunili 15giga osim ako se ne bave fotografijom....ali takvi korisnici i realno je da plate dodatan prostor

Evo ja samo sa ovog fona imam backupovano 50+ gb
1300b1e5d7e6ca7f4ae5305b7f60d956.jpg

Nije do memorije, ja imam slike na gphotos od 2011. god. Realno mogu sve to da držim i na telefonu, ali onda izgubiš telefon npr i ode sve u..

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pa onda platis i to je to....pogledaj moj back up slika a prva je prebacena 3.marta 20111
0d145bfa400bfc0586dcac22775e97b1.jpg

Ko koristi Samsung uređaje, njihova galerija je uvezena sa onedrive, može se reći da takođe radi backup odlično.

Realno znas koliko bi mi bilo vise zao 1000e nego slika...
Nisi oženjen? :d Osim na OneDrive cloudu (1TB), telefonu i laptopu, sve slike imam i na eksternom hardu za backup (4TB), a bebeće još i narezane na DVD pa sklonjene kod baba 150km dalje za slučaj nuklearnog udara...

Poslednja izmena:

Porodične slike i videa zadnjih 10ak godina, sigurno 15-20.000 fajlova.
Sve mi je na 2 Google naloga i tri garda (jedan od njih kod roditelja, što neko ranije rek'o, za slučaj nuklearnog udara).

Nisam siguran da može da se proveri koliko mi to trenutno zauzima mesta na Google photos.

Nisi oženjen? :d Osim na OneDrive cloudu (1TB), telefonu i laptopu, sve slike imam i na eksternom hardu za backup (4TB), a bebeće još i narezane na DVD pa sklonjene kod baba 150km dalje za slučaj nuklearnog udara...
Ozenjen srecno tri cerke...kazem ti ja ne znam kako toliko prostora napunite...

Porodične slike i videa zadnjih 10ak godina, sigurno 15-20.000 fajlova.
Sve mi je na 2 Google naloga i tri garda (jedan od njih kod roditelja, što neko ranije rek'o, za slučaj nuklearnog udara).

Nisam siguran da može da se proveri koliko mi to trenutno zauzima mesta na Google photos.

Moze, skini Google one aplikaciju pa pogledaj.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probao sam to već ali mi je nešto premalo za tu količinu fajlova. Ako si u pravu, ako aplikacija tačno pokazuje onda sam miran sledećih 15 godina... čisto sumnjam.

Vrh Dno