Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pročitaj politiku privatnosti na njihovom sajtu.
Ne misliš valjda da će do tolikih informacija doći sa osnovnim dozvolama na androidu? Dovoljno je da vidiš koliko dozvola traži aplikacija prilikom instalacije.
Prikupljaju sve što stignu. [emoji5]

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Ma sve ja znam, ali to i dalje nije dokaz/potvrda da kopiraju imenik na njihov server.
Aj mi onda odgonetni ovo, ja imam u svom imeniku Peru Perića sa brojem fona 060/0000000, lupam, a neki drugi Perin drug ga ima pod imenom Pera dsmra sa istim brojem i sta ce nekom totalno trecem liku da izadje kao ID kad okrece Peru a nema ga u imeniku, Pera Perić ili Pera dsmra, a ako bi mastali tog istog Peru ima jos 1000 ljudi pod raznim imenima u svom imeniku.
I kako ga identifikuje ako 1000 ljudi isti broj ima razlicito ime?
Nek ih ima 500 razlicito a drugih 500 neka ga memorisu po imenu, kavo je objasnjenje onda?

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Verovatno imaju neki graf i pomocu relacija se povezuju brojevi i imena. Npr. drug tvog druga ima taj broj i ima ga neki baja iz amerike. Drug tvog druga je mnogo bliza relacija tebi pa je veca verovatnoca da ti taj broj znas pod tim imenom.

Edit. Mozda postoji i jednostavniji nacin, ovo mi je prvo palo na pamet.

A jeste...
Izvini ali tvoja teorija je... neces se ljutiti sto tako mislim da necu ni napisati jer je protiv pravila foruma.
Al ajde.

Ja mislim da vuce iz gmail-a ime i prezime, jer svi koji imaju Android i imaju nalog, prilikom pravljenja naloga kucaju pravo ime i prezime...i taj isti nalog vezuju za broj telefona kojim se verifikuju ... Ovo je neka moja teorija... deluje mi najlogicnije.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Evo ti primer, svi znaju čoveka kao Miša iz Kovačkog centra, kad meni stvari izlazi Miša Kovački

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

@Kidence
Bravo, i meni je najlogicnije.
To je to kad bolje razmislim.
Bravo tebra, to je sto posto.

Poslednja izmena:
Ja mislim da jeste, deluje najlogicnije.

To se zovu metapodaci.

Podatke o jednom broju/preduzeću/fizičkom licu, prikupljaju iz imenika, sms poruka, čitanjem evidencije poziva, fb, gmail-a, googla...sva raspoloživa sredstva.
Ee sad...da li to krši neku osnovu privatnost korisnika, svakako da, ali pre početka korišćenja treba pročitati na šta se sve pristaje prilikom korišćenja aplikacije.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Ja mislim da jeste, deluje najlogicnije.

Jeste to je, jer to objasnjava postojanje nekih id-jeva koji nemaju FB, a svi imaju gmail, ako imaju pametan telefon.
Oni koji nemaju, za njih nisam nikad video id, a imaju fb nalog.
Da vuce preko fb i broja onda bi imao njihov id.
To je objasnjenje gmail.
Toliko prosto i logicno, a nije mi palo napamet uopste.

^^ Ali opet krsi privatnost onog koji nije dao dozvolu toj aplikaciji, niti je instalirao.

Nije sa FB, ja ga nemam pa izlazi drugima koji koriste drupe kao ja.
Ima mogucnost da se stavi manuelno, ali ja nisam pa me opet nalazi, kao i masu drugih ljudi koji su mi rekli da nikad nisu imali kao i ja FB.
Vadi iz neceg drugog.
Ne znam da operateri ne prodaju informacije drugima, sto ne bi smeli po zakonu, ali...
Vuce verovatno sa vise strana, viber, fb, sam telefon... i pitaj boga odakle jos.

Nisam mislila da je povezan sa fb nego radi aplikacija na istu foru. Mislim da će Google kontakti raditi na isti način samo su povezani sa gmailom. Pre neki dan mi izašao prvi predlog preko Google contacts i to baš osoba kojoj sam slala mail.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Definitivno ne ucitava (samo) sa sopstvenog (nekog) naloga (pogotovo sam siguran da Google ne bi olako delio te podatke) zato sto nekoliko ljudi iz mog okruzenja app prepoznaje po nadimcima kakve sebi sigurno ne bi upisivali. Druga stvar, ako bi bio neki takav opstekorisceni nalog/mreza onda bi pod jednim brojem moralo da se daje vise imena, nadimaka, sa kvacicama, bez kvacica, ime firme i sl. posto ga razliciti ljudu razlicito upisuju (pa ja bi se okrenuo bar na 5 razlicitih nadimaka) a ovde toga nema!?

Sta se bunite, aplikacija je vidovita. ;)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ма цео просечан именик има до 500кб, то ни не трепнеш већ је код њих...
Тако да нема потребе нагађати одакле им таква база података..
И да, ваљда је већ свима јасно да немате право на право, тј у овом случају приватност, то не постији сем на неком папиру и код оног државног чиновника који се понекада огласи ;) , и ако којим случајем имате коју десетину милки е вишка.
П.С. сетих се имена Родољуб Шабић од дос-а до ухлебљеног чиновника

Poslednja izmena:
Jedno je kad ja sam dozvolu, drugo je kad neko daje moj broj nekom trećem licu.

Naravno da su pokupili imenike, šta drugo.

Jel primeti neko da viber "predloži" da se sačuva novi broj ako neko od kontakata iz imenika promeni broj telefona? Van svake pameti.

A ne moze tako, vec sam pitao, ja nekog memorisem imenom i prezimenom, neko drugi nadimkom a isti broj tel.
Kako uvek cita isti id?
Ne pije vodu to sa imenicima i 100% nije tako, vec kao sto @Kidence rece putem gmaila, najrealnije.

Nije, evo mog ćala i kevu je našlo a nemaju Gmail, koriste jedan moj stari nalog jer mi najlakše bilo njega da im stavim kad sam im podešava fon.. Gmail taj se vodi na mom imenu i mom broju kao i ostala dva koja imam i koristim aktivno.

@invictus2404

Šta ti je logičnije?

1. Da aplikacija koja nema veze sa googlom a prilikom instalacije traži dozvolu za pristup kontaktima i još gomilu suludih dozvola te iste kontakte uploaduje na svoj server i zatim na osnovu nekog algoritma upoređuje brojeve/imena i procenjuje koje ime da veže za neki broj.

Ili...

2. Aplikacija koja nema veze sa googlom pristupa privatnim podacima na Google serverima i dok kucaš broj ona iz baze izvlači ime?

@invictus2404

Šta ti je logičnije?

1. Da aplikacija koja nema veze sa googlom a prilikom instalacije traži dozvolu za pristup kontaktima i još gomilu suludih dozvola te iste kontakte uploaduje na svoj server i zatim na osnovu nekog algoritma upoređuje brojeve/imena i procenjuje koje ime da veže za neki broj.

Ili...

2. Aplikacija koja nema veze sa googlom pristupa privatnim podacima na Google serverima i dok kucaš broj ona iz baze izvlači ime?

E jeste sad neki algoritam odredjuje kako ce da se prikaze id, nije nego.
U to me neces ubediti da mi napises jos hiljadu puta jer nije realno.
Svakako je negde online sacuvano jer jedino kad si online izbacuje id, kad si offline, nema id nikada.

Pa ne može da ima kad nema prostup podacima, nisu oni sačuvani u uređaju(to je tek suludo) pa da pristupa njima.

Kako god da radi,sam sam je ubacio na svoju odgovornost...a van svake pameti je da to objašnjavam svakom mom ortaku ili poznaniku iz Imenika...
A par puta je imala Svrhu,jer sam znao bar ime onoga ko me zove,ili firme....
A takvih situacije će biti sve više,kako smo povezani i kako smo uglavnom svi sve vreme na netu....

Umi Super

@invictus2404

Šta ti je logičnije?

Ili...

Džabe objasnjavas kad skontas koji mu je bio nick, tj prošlih 4-5 banovanih, terace po svom kao što i posle perma bana dolazi opet. Izgleda ima fetiš neki.

Moraću da istrazim malo aplikaciju da vidim kako isključiti se iz baze podataka.

Ja ne izlazim mojim drugarima onako kako me je bio ko od njih upisao.

Ja sam sebe nmg nađem u aplikaciji, ne izbacuje moje ime kada pozovem sebe i posle uđem u aplikaciju da mi prikaže broj..

Jel može neka preporuka za twitter app?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno