Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jesi li koristio ColorNote Notepad Notes? da uporediš sa njom google keep?

Ne, samo keep.
Radi posao brzo i dobro, nisam nikad imao potrebu za nečim drugim.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Meni je keep spor i nervira me taj cloud..jel ima nesto bez toga..sacuvam na fon i cao :)

Za navigaciju koristim Google Maps sa kojom sam zadovoljan, ali mi fale informacije o kamerama za crvena svetla, brzinu... Da li postoji neka aplikacija koja može na neki način da se integriše sa GM, mozda i u pozadini i da javlja te informacije. Ako bi bila neka varijanta i da javlja trenutne patrole koje korisnici prijavljuju, bilo bi jos bolje :). Na PS vidim dosta takvih aplikacija, ali da ih ne bi sve isprobavao, neko sigurno zna koje su dobre.
Podatke o kamerama ima Sygic koji koristim svaki put kad mi zatreba navigacija, a Waze Imma informacije o patrolama i problemima i nezgodama na putu, ali još uvek nije tako živa kod nas. Ja svaki put kad sam u zemlji upalim i prijavim patrolu kad vidim, možda će da zaživi jednog dana kao vani :)

Na Viberu postoje grupe sa ljudima koji prijavljuju patrole, ali je to sve vrlo lokalnog karaktera (za radijus od 200km max).

Skinuo sam je, vidim da ima upozorenja za kamere, brzine, live patrole ako je neko prijavio... Jel koristi GM mape?
Mislim da ne koristi, jer znam da se mape mogu editovati i preko njihovog sajta, da ubaciš recimo da je neka ulica zatvorena i sl, tako da je moguće da koriste OpenStreetMaps (OSM).

juce stigao zeni neki update od 300 i nesto mb na samsung j5 2015. zna li neko sta taj update donosi?

poslato sa pejdžera

Podatke o kamerama ima Sygic koji koristim svaki put kad mi zatreba navigacija, a Waze Imma informacije o patrolama i problemima i nezgodama na putu, ali još uvek nije tako živa kod nas. Ja svaki put kad sam u zemlji upalim i prijavim patrolu kad vidim, možda će da zaživi jednog dana kao vani :)

Na Viberu postoje grupe sa ljudima koji prijavljuju patrole, ali je to sve vrlo lokalnog karaktera (za radijus od 200km max).
Skinuo sam i Sygic, kad se pokrene opcija start navigation, pokreće se Google Maps. To znaci da Sygic radi u pozadini, i glasovno javlja podešena obaveštenja u samoj aplikaciji?
Sto se tice Waze, primetio sam da to nije kod nas zaživelo, pogotovo u Banatu, gde se ja nalazim, nema nikakvih prijava, a patrola na putu koliko hoces [emoji35].

Skinuo sam i Sygic, kad se pokrene opcija start navigation, pokreće se Google Maps. To znaci da Sygic radi u pozadini, i glasovno javlja podešena obaveštenja u samoj aplikaciji?
Sto se tice Waze, primetio sam da to nije kod nas zaživelo, pogotovo u Banatu, gde se ja nalazim, nema nikakvih prijava, a patrola na putu koliko hoces [emoji35].
Meni se ne pokreće Google Maps. To ti je ona izabrana kao glavni program za navigaciju, pa se stalno gura u prvi plan.

A Waze ko nas koristim baš u Banatu, kad idem za Temišvar preko Zrenjanina i Vršca :)

Preporuka za program (file manager ili sta god) koji ima podršku za usb otg EXFAT file system? Ako nema dobar EXFAT onda može i NTFS.... Ali da nije Total Commander. Hvala.

Meni se ne pokreće Google Maps. To ti je ona izabrana kao glavni program za navigaciju, pa se stalno gura u prvi plan.

A Waze ko nas koristim baš u Banatu, kad idem za Temišvar preko Zrenjanina i Vršca :)
Hmm, ja sam iz Zr, i koliko sam gledao Waze, a nisam puno, u okolini ni jedna prijava, a ima ih sigurno, čujem preko radija. Biće dobro kad malo više zaživi.

Sad sam primetio da je Google Play dobio malo drugačiji izgled kod instaliranih app.
53833df65bd130e0000153599b7c2789.jpg

0ac0aff0a1626ae3739738af4abde38d.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

jel ima neko problem sa 500px?
ne mogu da uđem u svoje albume

Poslednja izmena:
Koristim samsung core 8262 i s4, da li može tastatura da se prilagodi kako ja hoću? Ne znam zašto mi se pojavljuju kojekakvi znakovi a izabran mi je samo srpski i eng input i to me jako nervira. Još imaju prioritet nad našim slovima čćđžš...
Kad izaberem srpski onda po defaultu mi prvo iskoči naš karakter kad zadržim pritisak na d (đ) s (š) i c (č i ć) ali mi ne odgovara što je naš raspored tastature, zamenjena mesta za z i y.
Kad stavim engleski input onda je to ok ali mi po defaultu iskaču Ș Ç i ostale slične grozote što me izluđuje.

Jedna preporuka za bolju bateriju, kod mene je u pitanju S6, Marshmallow stock, rutovan. Dakle maksimum maksimuma mi je bio nešto preko 30h do punjenja. Uz ROM Toolbox Pro (ima da se nađe apk), i SetCPU sam to drastično poboljšao. Koncept je obaranje takta procesora na neki zadati minimum svaki put kad se ekran zamrači, automatski, i obrnuto, dizanje takta pri otključavanju na neki zadati clock. Evo rezultata, ja Data i WiFi konekciju kao i GPS koristim samo po potrebi, dakle uvek su pogašeni.
16c71ddc7c967f0f1b1d89a74fbb7fd8.jpg

Ovo je situacija posle par razgovora, nešto interneta i par fotki. Videću nadalje ali ovoliko poboljšanje nisam očekivao.

Tapatalk 6.4.11(Build 866)

Nisi video naslov teme ili šta...? Kad te nešto ne zanima a ti preskoči, nigde ne piše da moraš nešto da napišeš, opusti se.

Meni telefon izvuce kada sam na godisnjem odmoru oko 100 sati stand by, ali tada ga bas malo koristim, samo pozivi i poruke uz greenifly, ali ovog nisam rutovao pa da mu obaram takt, to sam ranije probao pa mi se nije svidelo jer zablokira ponekad
dok sam ranije imao telefone sa amoled ekranima najvise mi je pomagao neki program koji dodatno smanji svetlo, Twilight mi je bio najbolji jer ima opcija da povrati svetlo ako se pokrenu neki programi kao sto je na primer gledanje slika...

Ovo nije blokiralo, nisam preterivao ... Kako god, fabrički dolazi sa slabašnom baterijom, duže vreme me već nervira a slučajno sam naleteo na ovaj način, probao, za sad super

Koristim samsung core 8262 i s4, da li može tastatura da se prilagodi kako ja hoću? Ne znam zašto mi se pojavljuju kojekakvi znakovi a izabran mi je samo srpski i eng input i to me jako nervira. Još imaju prioritet nad našim slovima čćđžš...
Kad izaberem srpski onda po defaultu mi prvo iskoči naš karakter kad zadržim pritisak na d (đ) s (š) i c (č i ć) ali mi ne odgovara što je naš raspored tastature, zamenjena mesta za z i y.
Kad stavim engleski input onda je to ok ali mi po defaultu iskaču Ș Ç i ostale slične grozote što me izluđuje.
Preskoči Samsungovu tastaturu, probao Googleov Gboard, on ima podršku za dual predikciju, gde biraš koji jezik će ti biti prikazan na tastaturi. Srpska tastatura je isto QWERTY.

To i pitam da li mogu da skinem instaliram neku drugu tastaturu i kako, gde... pošto nemam pojma. Ili da napravim custom kako se meni sviđa to bi mi bilo idealno :)
A predikcija me nervira užasno, ne verujem da ću moći da se naviknem na to i da bude stvarno upotrebljivo tj brže.
Sad ću da vidim taj gboard. Hvala puno

Aplikacija Weather Live (Apalon Apps) je besplatna, bice besplatna jos narednih 5 dana.

^ hvala, instalirao. Ali brišem. Puna je reklama. Traži da se kupi full, što znači da je besplatna besplatna verzija. Nudi gomilu stvari da instalira Alarm Clock, Booster kit...

Prilozi

• Screenshot (Mar 5, 2017 16-01-45).png
    Screenshot (Mar 5, 2017 16-01-45).png
    420.4 KB · Pregleda: 182
^Imas Weather Live Free i Weather Live, ova druga ima precrtanu cenu i pise besplatno.

Nazad
Vrh Dno