Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

I mene interesuje a glupo mi da pitam :)

I mene interesuje a glupo mi da pitam :)
Ma igram se evo već 4-5 dana sa sony xperia st15i, mislio sam da ga zamenim, a onda sam odlucio da se još jednom pozabavim a iskustvo 0(sve ovo radim 1put) ... instalirao CM9, podesio ext2, i krenuo da budžim sve što mi padne pod ruku, od programa za hakovanje kako mreža tako i programa do igrica, programa...
Nema nikakvog posebnog razloga, osim da vidim kako sve to radi i potrošim višak slobodnog vremena :)
Mislim da sam do sada proveo varem 40-50 sati drndajući se sa telefonom, čitajuči razne forume...
Moguće da sam malo pametniji, ali i dalje nailazim na nove probleme, sa kojima se nikada nisam susretao, što zahteva još dodatnog vremena.
Trenutno sam skapirao da mi više ne radi USB prenos podataka, odnosno kada spojim telefon sa kompom, iskoči ikona, (4.0.4) do sada je bilo dovoljno da kliknem, i tel se prebaci u mod prenosa podataka, ali od danas to više ne radi.
Ništa se ne dogodi, probao sam i na laptopu, i tamo je isto.
Vidim da ću se i večeras zezati sa time, mada mi je ovaj problem sumnjiv, odnosno moguće da zato i nisam uspeo da instaliram onu aplikaciju za remote.. i sinoć dok sam pokušavao da nateram tel da radi, pa sam instairao neke ADB drivere za tel na pc-u... ali to ne bi trebalo da ima veze sa laptopom, tamo nisam ništa radio, ali i tamo ne radi prenos podataka, tako da verujem da je pre do nečega u telefonu, ali tu sada imam barem 50 aplikacija instaliranih...
Interesantno je ali i muka celokupno ovo drndanje :p:d
Još jednom hvala svima na savetima, znače kada se ovako zakopaš ;)

Možda sam mogao da otvorim posebnu temu i pišem tamo šta sam sve radio, na kakve sam probleme nailazio i kako sam ih rešavao...
Ne znam da li bi nekome bilo interesantno da prati sve te neuspele pokušaje :p
Ahh dok kucam, izgleda da sada pc vidi nekako memoriju tel, mada nisam siguran da je to sve u redu.
Možda sutra obrišem sve i ispočetka krenem sa budženjem ukoliko me ovo večeras smori :p

Poslednja izmena:
Entuzijazam za pohvalu :)

Šta ti dečko radiš ;)
Dečko koji je svoju avanturu započeo pre dosta godina, sa jednim skromnim zx81 i 1kb rama :type::d

Ahh, i dalje me zeza povezivanje sa USB.
Do večeras je telefon prilikom povezovanja sa PC izbacivao onu sliku android coveculjka zelenog, onda kliknem na njega, on pocrveni i prebaci se u mod za prenos podataka, od večeras to više ne radi.
Nekada se pojav ikona sa zelenim coveculjkom, ali kada kliknem na nju ništa se ne dešava, kao da se zglupi, i ne mogu da prebacujem fajlove, jer komp ne vidi karticu u mobu.
Provalio sam da ukoliko ignorišem poruku i odem u seting, storage,menu, usb connection - postoje one 3 opcije MTP, PTP i Mass storage.
Ukoliko odatle ručno daberem MTP, na kompu se pojavi Ikona Mini, i u njoj SD kartica. Podacima regularno pristupam onda.
Mislim da juče PC uopšte nije video telefon tako, kao mini, nego kada sam kliktao na tog coveculjka, odmah mi se pojavilo slovo sa od sd kartice.
(mislim da sam i ovo sa mini, pa unutra sd card imao i ranije, ali nemam pojma kada, sa fabrickim romom npr.)
Dešava se da dok menjam te opcije MTP,PTP,Mass storage da se telefon resetuje.
Mnogo sam čačkao ovih dana po raznim setovanjima, koje prvi put vidim, čudi me da ga i ranije nisam sj**ao :smoke:
Još malo večeras da se zezam, sumnjam da ću namestiti ovo da radi kao ranije... verujem da mi sleduje novi CM9, a i to sam već pola zaboravio kako sam namestio pre 5 dana :lupko:

Poslednja izmena:
zx81 i glupi kasetaš :) znači, ima nas još!
super je kada podeliš detaljno pokušaje, neuspehe i uspehe jer to pomogne nekom, budi siguran!
jedino što je ovo tvoje više forma bloga nego foruma (pre bi dobio odgovor da postaviš konciznije pitanje)
moj savet ti je da obavezno odčekiraš polje za pamćenje lozinke na gp ;)

Poslednja izmena:
Koga zanima da može da pogleda TV na telefonu; našao sam zanimljivu aplikaciju (My TotalTV).
Ima zaista dosta kanala; sve četiri Arene, Sky Sport, itd... Postoji opcija za besplatno gledanje i premium paket. Kod besplatne opcije slika je lošija (stream je oko 400-600kbps) i kod nekih kanala stoji reklama "This is premium channel".
Ukoliko sam lepo razumeo na sajtu; dobra stvar je što možete nekom poslati pozivnicu i ukoliko on prilikom registracije upiše vaš mail, onda dobijete 7 dana premium licencu. Takođe, i onaj ko se pozove na vaš mail, dobija 7 dana premium servis.
Aplikacija je OK, ali nije tako fluidna niti brza kao recimo OrionTV.
Ukoliko je neko zainteresovan, može da mi pošalji svoj mail na PM, pa da pošaljem pozivnicu za registraciju.
Evo ispod i par sličica...
Screenshot_2016-02-14-09-42-21.jpg Screenshot_2016-02-14-09-42-43.jpg

Edit: Sa premium nalogom bitrate ide do ~1700kbps za recimo Nat Geo Wild ili SkySport, dok za Arene je svega oko 700kbps...

Poslednja izmena:
zx81 i glupi kasetaš :) znači, ima nas još!
super je kada podeliš detaljno pokušaje, neuspehe i uspehe jer to pomogne nekom, budi siguran!
jedino što je ovo tvoje više forma bloga nego foruma (pre bi dobio odgovor da postaviš konciznije pitanje)
moj savet ti je da obavezno odčekiraš polje za pamćenje lozinke na gp ;)

Hvala, i ja sam shvatio da su moja pitanja više za formu bloga ili posebne teme, jer nemam jedan, dva.. konkretna problema, nego se oni ređaju jedan za drugim.. kako koji rešim, pojavi se novi :p
Sinoć sam otkačio karticu sa Gplay naloga,(nisam deštiklirao da ne pamti, nego sam u opcijama izabrao remova card), ako budem imao volje, možda otvorim jednu posebnu temu, pa da tamo opisujem moje muke sa androidom :d

Poslednja izmena:
Treba mi neka aplikacija kojom bih na tabletu pokušao da "isprojektujem" samo raspored prostorija na spratu kuće pošto sam trenutno u gradnji

Najozbiljnija je AutoCad 360. Ali nije baš lak za snalaženje...
Koristio sam par puta još jednu app i mislim da je Home design 3D. Za nešto ne mnogo zahtevno bi trebalo lepo da posluži. Relativno lako se ulazi u fazon i lepo izgleda sama app.

Poslednja izmena:
jel ono bjese ima neki xposed modul kojim bih mogao da podesim da se neka app ne azurira vise uopste? Inace kliknem na "update all", ali ova treba da mi forever ostane na v3.1.1 :D

Како беше xposed модул да ми soft keys буду као на mm? Пошто су сад са Sense-a а више ми се свиђају као на stock Андроиду..

jel ono bjese ima neki xposed modul kojim bih mogao da podesim da se neka app ne azurira vise uopste? Inace kliknem na "update all", ali ova treba da mi forever ostane na v3.1.1 :D
Ima u Titanium Backupu da je otkačiš sa Play Storea, pa ti neće prijavljivati kao da postoji update. Ili ZipSignerom prepakuj (tj. potpiši tu app), pa se isto neće ažurirati.

Zato je mts tv go izbacio 5 arenasport kanala i ubacio Pink 3 info i to vez ikakve najave :(

Telekom je postao poznat po 4.000 beskorisnih trash Pink kanala.

Ima već par dana...
Ja prešao sa mix xl na mix xl plus samo zbog arena kanala i posle 3 dana nestade ...

Amaterizam i bezobrazluk :)

ps. Na sajtu im i dalje piše 14 kanala

EDIT: Promenili slepci - https://www.mts.rs/privatni/televizija/mtstvgo

Ovo je pisalo pre 2-3 dana:

24c6b3a8e5638e0472050b56b8cceb15.jpg

Poslednja izmena:
E pa to je :)
Ja imam kablovsku i nemam arenasport kanale pa rekoh da uzmem XL plus paket ...
Oće da navuku ljude da uzmu iptv, samo što je ovo loš način !

E ok malo im je to seljacki fazon, ali svakako stite sebe da bi im placao dodatno za iptv.

Ја који имам бокс кажем да онај ко има sbb је луд ако узме iptv или adsl.. Толико је јефтинији sbb и даје боље пакете да је то страшно.. Ја имам бокс само зато што немам могућност за sbb..

E ok malo im je to seljacki fazon, ali svakako stite sebe da bi im placao dodatno za iptv.

Kako štite sebe od sebe :)
Ja kad sam uzeo paket radili su svih 5 kanala i posle par dana nema - bez ikakvog obaveštenja ...

Ја који имам бокс кажем да онај ко има sbb је луд ако узме iptv или adsl.. Толико је јефтинији sbb и даје боље пакете да је то страшно.. Ја имам бокс само зато што немам могућност за sbb..

Slažem se, nego *** obnavljao ugovor pa rekoh ajde nije nešto mnogo skuplje ...
Da ne jurim strimove za arenu, kada već može da se gleda na telefonu/računaru i zeznem se.
Srećom samo sam na 12 meseci potpisao ugovor :)

Poslednja izmena:
Kako od sebe pa valjda od konkurencije citaj SBB-a.
Jer ti mozes da uzmes paket kod njih mobilni i preko tog paketa da gledas sve Arene slucaj do pre par dana kako si rekao, a da sve to vreme ti recimo placas konkurenciji za SK kanale.
Kapito? Vidis da ne stite sebe od sebe :)

Hteo sam da ti kažem da su ti kanali u njihovom vlasništvu (a i to je tek posebna priča kako su postali vlasnici) i da njih ništa dodatno ne košta da ih prikazuju ...
Osim toga kako ne shvataš da su ukinuli bez ikakve najave tih 5 arenasport kanala ?
Ako je to ok onda *** :)

Kada sam uzimao xl plus paket lepo je pisalo 14 kanala (od toga 5 arenasport) što se i vidi na onoj gore slici ...
Posle par dana izbacili tih 5 i ubacili pink 3 info da bi zaokružili na 10 !
Samo mi još jedan pink kanal fali :smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno