Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ne razumem baš čemu služi taj program, može pojašnjenje? P. S. To me nije sprečilo da ga instaliram kad sam ga rutnuo. [emoji13]

Omoguci ti da u recently vidis samo aktivne aplikacije(one koje su u RAM-u), a ne da ti stoji 100 aplikacija i nemas pojma koje su aktivne.
Jako korisna aplikacija, must have za mene.

Tako sam i mislio. Ali kod mene ne radi. Ipak ih učitava ispočetka. *** lg custom software prčkanje.

Što se tiče novina samo strane i to isključivo preko Press reader-a. Naše nemaju kvalitet nikakav.

I od skoro novinarnica za magazine što sam dobio uz telenor + one besplatne.

Omoguci ti da u recently vidis samo aktivne aplikacije(one koje su u RAM-u), a ne da ti stoji 100 aplikacija i nemas pojma koje su aktivne.
Jako korisna aplikacija, must have za mene.
Kako podesiš ovo? Vidim da i na Play store piše da tako radi ali ne vidim takvu opciju. Samo age limit i entry limit.

Koje novine čitate preko telefona?
U principu, ne koristim aplikacije (osim gReader za RSS na tabletu), a u bookmarkovima FFa mi stoje N1, Al Jazeera Blkans, B92, Sputnik, Vox.com i još neki. Od dnevnih novina Politika i Blic, mada se sve više trudim da Blic ne čitam.

Na tabletu koristim gReader i Google Play Newsstand, kao i pomenute bookmarke u FFu (ranije sam koristio i Operinu ugrađenu opciju sa vestima, zaboravih ime).

Recently aplikaciju je napravio Chainfire, za one koji ne znaju jedan od kvalitetnijih forumaša sa xda, i generalno sve aplikacije koje ima su mu vrhunske pa preporuka da pogledate. E sad, ne znam da li previše idem od teme ali mislim da je on developer kakav bi većina trebala da teži ali mislim da ovakve aplikacije samim tim i developera je sve manje. U smislu da prave aplikaciju koja ima striktnu namenu, bez bloata, bez nekih nepotrebnih opcija, bez apdejta svake nedelje gde je svakim apdjetom sve više unište... A sa druge strane da ima par opcija bez kojih se može ali da kupovinom pro verzije se one aktiviraju...itd itd
Zato ja imam veliko poštovanje prema Chainfireu, defimu i još nekolicini. Ne znam da li se slažete sa ovim ali ako se nastavi suprotna praksa imaćemo aplikaciju neka lampa koja će imati svoju društvenu mrežu, meriće daljinu do meseca, imaće app cleaner i šta ti ja znam koja još čuda .

Ja nesto nisam uspeo da nadjem bolje, pregledao sam skoro sve ove popularnije, pa i hvaljeni weather timeline... Jedini problem koji ova aplikacija ima je widget, koji pokazuje alarm, uvek pise iskljuceno. To da poprave, ili jos bolje uklone, i aplikacija je sto se mene tice savršena. Ako ima neka bolja, moze predlog, hteo bih da isprobam...

Sad ce da ti postavi listu sa Android police ili Android authority :-D

Recently aplikaciju je napravio Chainfire, za one koji ne znaju jedan od kvalitetnijih forumaša sa xda, i generalno sve aplikacije koje ima su mu vrhunske pa preporuka da pogledate. E sad, ne znam da li previše idem od teme ali mislim da je on developer kakav bi većina trebala da teži ali mislim da ovakve aplikacije samim tim i developera je sve manje. U smislu da prave aplikaciju koja ima striktnu namenu, bez bloata, bez nekih nepotrebnih opcija, bez apdejta svake nedelje gde je svakim apdjetom sve više unište... A sa druge strane da ima par opcija bez kojih se može ali da kupovinom pro verzije se one aktiviraju...itd itd
Zato ja imam veliko poštovanje prema Chainfireu, defimu i još nekolicini. Ne znam da li se slažete sa ovim ali ako se nastavi suprotna praksa imaćemo aplikaciju neka lampa koja će imati svoju društvenu mrežu, meriće daljinu do meseca, imaće app cleaner i šta ti ja znam koja još čuda .
Inače u njegovim aplikacijama imaš checkbox enable pro features kojim ti app postane pseudo pro, imaš sve feature iz pro ali eto nisi platio. Praktično je i pro besplatna, ta cena je više donacija nego kupovina.

Nisam znao za ovo, ja sve njegove aplikacije kupujem odmah, baš ću za neku sledeću koju napravi da probam malo. Hvala

Zar ti to telefon ne radi automatski? Novije verzije Android OS pokažu znak uzvika pored ikonice za WiFi i nastave da koriste mobilni internet.
Ne radi automatski. Sto bi radilo automatski ako npr imam lokalnu mrežu koja nema izlaz na net a ipak želim da budem konektovan na nju iz nekog razloga?

Ukoliko ti je upaljen mobilni net prebacio bi te na njega, ukoliko nije ostao bi konektovan na taj wifi. I ne znam koji to sistem koristis ali to bi telefon trebao da radi sam.

Pa ostanes ti konektovan, ali se koristi mobilni net za data.

Ukoliko ti je upaljen mobilni net prebacio bi te na njega, ukoliko nije ostao bi konektovan na taj wifi. I ne znam koji to sistem koristis ali to bi telefon trebao da radi sam.

EMUI 3.1 Android 5.1.1 i upaljen je mobile data stalno.

I neće. Koristim wifi normalno i zapuca net - telefon i dalje ostaje konektovan na wifi ali ne prelazi na mobile data i ne može nista da učita sa interneta.

EMUI 3.1 Android 5.1.1 i upaljen je mobile data stalno.

I neće. Koristim wifi normalno i zapuca net - telefon i dalje ostaje konektovan na wifi ali ne prelazi na mobile data i ne može nista da učita sa interneta.
To je do modifikacije proizvođača (zahvali se Huawei-u). Stock Android to radi automatski i jeste vrlo praktično. Pogledaj u podešavanjima za WiFi ili mobilni internet kod svog telefona, možda se takva mogućnost kod EMUI posebno uključuje.

@Pablo mislim da se to što ti tražiš za Huawei zove Wi-Fi+ u settings

Koju aplikaciju za pustanje YT videa u backgroundu možete da preporučite, po mogućstvu da je besplatna?

Hvala :)

OgYouTube

ili

YouTube Background Playback exposed module, radi lepo i na najnovijoj ver YT..

Neka mala aplikacija, može i xposed module koja će pokrenuti željene aplikacije u memoriju prilikom paljenja telefona bez da otvara aplikacije, tj da to obavi u pozadini? Hvala

Do sad probao
Autostart no root, autostart and stay, autostart - ne mogu u pozadini da odrade posao.

Vrh Dno