Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Na kom principu radi aplikacija heart rate i to rekao bi veoma precizno..??. Znaci pritiskom prsta na kameru, imamo samo opticki senzor, pa mi nije jasno kako to u stvari moze funkcionisati i zasto pojedini samsung telefoni imaju posebno senzor.. Marketing???

Radi tako sto kamera u kombinaciji sa flashom detektuje promenu boje koze prilikom otkucaja srca.

Radi kao VPN konekcija I čisti reklame na uređaju, upravo koristim :)

3936c14b34a3bdda2d2847afe3fdcb20.jpg
451f4c5236e4db1928c93adafa8628c6.jpg

Poslednja izmena:
Ima li neka app da radi sync slika sa fb? Znam da je fb uveo skoro novi api za to,ali da li je neki dev rešio problem? :)

мени ADGuard не ради добро два пута сам пробао и обрисао.

Мени он никада није ни престајао да ради.

799ccb0679cac28ef9c3d8f21d9eaf99.jpg

dal se još nekom ovo desilo [emoji1]

Мени је само почео лед да трепће црвено, пошто не могу да извадим батерију биће да је то. На прошлом телефону (м7). Игрице и музика плус пуњење, биће да је то.

Ne mozete na osnovu ljudi iz vaseg imenika generalizovati celu zemlju u kojoj zivite.
kad živiš u zemlji koja je mala kao što je CG, onda možeš :D
Ne znam na kojim telefonima imate problema sa vajberom ali meni app radi bez ikakvih problema (ako izuzmemo ono sa kamerom). Ne koristim ga bas previse ali stalno stoji u pozadini.
pa to je - ne koristiš ga previše. Ja recimo nikad nisam brisao konverzacije + instalirao sve žive stikere, i onda M7 počeo da koči, i u Vajberu i van njega. Generalno, neoptimizovan je. Takođe, ako ga koristiš na pc-u, na posle duže konverzacije uzmeš vajber na telefonu, sinhronizacija poruka zna da potraje i nekoliko minuta, a telefon tad nenormalno uspori.
Imam Note 3 i sada koristim viber verziju 4, prije dva mjeseca sam imao ove novije 5+ i pojavio mi se qq camera dameon bag, kad se to uključi baterija se isprazni u roku od 2 sata. Ima li kakav način da to sredim ili je to sređeno apdejtima na novijim verzijama vibera koje su izašle. Znači koristim 4 verziju ali bi prešao na 5 ali ne znam da li je to sređeno. Ako je neko informisan neka napiše, hvala!
ja taj bag nisam imao

Da, zanimljivo. Medjutim, ja prst stavljam samo na kameru, ne i na blic..

blic posvijetli tkivo, pa je lakše kameri da registruje strujanje krvi...

Ozbiljna preporuka za Moovit aplikaciju. Probao sam pre par meseci, a tada nije bio ukljucen Beograd medju gradovima, medjutim malo pre sam ponovo naisao na aplikaciju i proverio i Beograd je sada tu. Na njihovom sajtu nije na listi, medjutim sve radi kako treba. Sad ne znam koliko je zaista tacan red voznje, pretpostavljam da je sve kako treba. Odusevilo me je to sto prikazuje za koliko se ocekuje neki autobus koji tek treba da krene, samo ne znam da li je uracunat i autobus koji je vec krenuo, a tek treba da stigne na stanicu. Odlicna je za one koji retko kada koriste prevoz i naravno turiste.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tranzmate

Ozbiljna preporuka za Moovit aplikaciju. Probao sam pre par meseci, a tada nije bio ukljucen Beograd medju gradovima, medjutim malo pre sam ponovo naisao na aplikaciju i proverio i Beograd je sada tu. Na njihovom sajtu nije na listi, medjutim sve radi kako treba. Sad ne znam koliko je zaista tacan red voznje, pretpostavljam da je sve kako treba. Odusevilo me je to sto prikazuje za koliko se ocekuje neki autobus koji tek treba da krene, samo ne znam da li je uracunat i autobus koji je vec krenuo, a tek treba da stigne na stanicu. Odlicna je za one koji retko kada koriste prevoz i naravno turiste.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tranzmate
Ja ga sad testirao, čista matematika, stanice računa po minut.. Ne računa buseve koji su krenuli i ima fiksne polaske a znamo koliko se toga ne pridržavaju iz gsp... Jako slabo po meni... Sličan posao radi domaća aplikacija kad će mi bus a ima i za novi sad, niš, kragujevac...
Ipak za bg najbolja je oficijalna busplus gde je besplatan pregled, a ima sve neophodno za live praćenje

skinuh je. :) koliko je pouzdana ? posto mi jedan bus ide bas retko i ako ga propustim sledi cekalica od 45min :)

Nemam pojma, gradski prevoz koristim vrlo retko. Pitaj i na onoj temi, a mozda neko odgovori i ovde.

Ja ga sad testirao, čista matematika, stanice računa po minut.. Ne računa buseve koji su krenuli i ima fiksne polaske a znamo koliko se toga ne pridržavaju iz gsp... Jako slabo po meni... Sličan posao radi domaća aplikacija kad će mi bus a ima i za novi sad, niš, kragujevac...
Ipak za bg najbolja je oficijalna busplus gde je besplatan pregled, a ima sve neophodno za live praćenje

Slazem se, medjutim gledajuci to da aplikacija nije domaca, mislim da je dobro uradjen posao. Drugo je to sto se ne postuje red voznje. I ja koristin Kad ce mi bus, radi posao kako treva, samo eto i tu zavisi koliko se postuje red voznje, a vise puta sam i bio u prilici da mi je podatak o polasku samo podatak, nista vise jer autobusa nije ni bilo. A busplus aplikacija kad radi, onda radi, ali je previse spora, cesto nepouzdana i gasi se. Tako da ako ne uspem preko toga da dobijem nekakve informacije, ne pada mi na pamet da dajem dinare za poziv.
Izuzimajuci sve nedostatke aplikacije... Pa dobro, nije to do njih, nego do GSPa. Aplikacija moze biti korisna i odlicno je uradjena.

skinuh je. :) koliko je pouzdana ? posto mi jedan bus ide bas retko i ako ga propustim sledi cekalica od 45min :)
Od nje nemaš pouzdaniju, ja je ne koristim mnogo ali kad je koristim radi bez greške... Znači npr čekaš kod sava centra, upišeš broj stajališta, izbaci ga, klikneš i prikazuje sve buseve koji se nalaze u blizini.. Tj na mapi prikazuje njihove položaje a položaj šalje sam autobus.. Tako da nema greške.. Ako zeza, to je zbog velikog broja linija na tom stajalištu, onda ja izaberem samo bus koji me zanima i nema greške

Može preporuka za neku navigaciju za gingerbread, treba mi za desire HD, hteo sam da ubacim HERE al izgleda da ne radi na gingerbread - u.
Vidi da li Cygic može da radi na Gingeru. Ona ti je isto besplatna, sa dobrim mapama. U free verziji samo nećeš imati govornu navigaciju.

Unistalirarao sam Textru. Počela je da koci u kombinaciji sa SwiftKey. Ispočetka je radila normalno ali kad se vise poruka primi i pošalje odjednom ( oko sat vremena sam se dopisivao - to je oko 50 poruka razmenjeno) prvo je nenormalno lagovala a posle je zapucala i to i ceo telefon sa njom. I nije uopšte pokazivala smajlice nego samo znakove... I nikakvo podešavanje i wipe data nije pomoglo da se vrate smajlici.

Vratio sam na default Samsung messaging app, preko xposeda lockovao je u memoriji, instalirao nottification deliveri toast da mi ne svira melodiju za Delivery report i one ružne zelene smajlice zamenio preko xposed-a normalnim zutim i lepim sa FB-a.

I meni dovoljno. Šta uopšte treba vise od messaging aplikacije?

Pa, treba da recimo sve to radi bez Xposed štapa i kanapa :)

Pa, treba da recimo sve to radi bez Xposed štapa i kanapa :)
Da. Ali bolje da radi provereno i bez zabadanja uz pomoć štapa i kanapa nego da zabada i jednom mi je cak i gutala poruke - drugar mi pošalje poruku ona ne stigne. Mislim dobro, sledeći update je to popravio ali džaba...

Unistalirarao sam Textru. Počela je da koci u kombinaciji sa SwiftKey. Ispočetka je radila normalno ali kad se vise poruka primi i pošalje odjednom ( oko sat vremena sam se dopisivao - to je oko 50 poruka razmenjeno) prvo je nenormalno lagovala a posle je zapucala i to i ceo telefon sa njom. I nije uopšte pokazivala smajlice nego samo znakove... I nikakvo podešavanje i wipe data nije pomoglo da se vrate smajlici.

Vratio sam na default Samsung messaging app, preko xposeda lockovao je u memoriji, instalirao nottification deliveri toast da mi ne svira melodiju za Delivery report i one ružne zelene smajlice zamenio preko xposed-a normalnim zutim i lepim sa FB-a.

I meni dovoljno. Šta uopšte treba vise od messaging aplikacije?
Zdravo,

Kojim xposed modulom si zamenio smajliće?

Hvala.

Pozdrav,

Vrh Dno