Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jel beše app settings za xposed to može?

Ne trebaju nikakvi klineri, anti-virus programi i ostale gluposti ...
jedine dve proverene aplikacije koje su godinama prisutne

Link2SD - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buak.Link2SD&hl=en
SD Maid - https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.thedarken.sdm&hl=en

Prva najbolji pregled svih aplikacija na telefonu (user/system), ko hoće može keš da briše , sve radnje vezane za SD karticu ...
Ima tu još dosta korisnih opcija od kojih je jedna Reboot (power off, quick, recovery, download) ...

SD maid isto brdo opcija pa proverite i kupite jer vrede, naravno ako mislite da su ok (nema narodnih verzija koje rade) :)

kako bre ne trebaju klineri? neke aplikacije koje retko koristiš mogu da zauzmu kroz keš nenormalno prostora. što to ne bi brisao. pogotovu ako imaš 1,2-2gb memorije što je slučaj sa 95% telefona kojima se vodi interna 4GB.

ja posle probanja more programa za ciscenje djubreta,zadrzao sam se na 'SD Maid Pro'...a za aplikacije na SD karticu,imam Apps2D,koja zavrsava posao,i automatski javi da aplikacija moze na karticu,medjutim ubacio sam jos bolji program koji moze da prebaci skoro svaki program na karticu,sto onaj gore pomenuti ne radi...zove se 'Force2SD'...
d04baa7fc579365acbf966263eed368c.jpg

jel ova F2SD radi linkovanje ili obično move2sd? Kod Link2sd prilikom linkovanja skoro sve se prebaci na eksternu a kod move2sd dosta ostane na internoj.

Koja je trenutno najbolja (sa najvise otkljucanih opcija) free verzija Greenify aplikacije? Jel sa GP-a ili xda (ili nekog treceg)?
-Cini mi se da je bila neka fora kao za BBS sto je developer za clanove xda foruma napravio pro verziju koja se ne placa...

Hocu da stavim Shazam da je stalno ucitan u RAM, jer mi se mnogo sporo pali njegov widget kada ga palim prvi put. Svaki naredni put bude znatno brze.
Jel ima jos neko taj problem?

Pa i nema nešto da se probere :)
Uglavnom neke igrice bzvz, mada su pre davali vrlo kvalitetn i skupe aplikacije ...

1.png
2.png

Koja je trenutno najbolja (sa najvise otkljucanih opcija) free verzija Greenify aplikacije? Jel sa GP-a ili xda (ili nekog treceg)?
-Cini mi se da je bila neka fora kao za BBS sto je developer za clanove xda foruma napravio pro verziju koja se ne placa...

Hocu da stavim Shazam da je stalno ucitan u RAM, jer mi se mnogo sporo pali njegov widget kada ga palim prvi put. Svaki naredni put bude znatno brze.

Greenify služi za hibernaciju aplikacija...
Najbolja besplatna verzija je ova - http://www.apkmirror.com/apk/oasis-feng/greenify/greenify-2-6-beta-8-android-apk-download/
Punu funkcionalnost aplikacije dobiješ kada kupiš aplikaciju, imaš root i xposed :)
E sad nikako ne trpati sve žive aplikacije (npr Chrome, FB i njegov MSG NE) u Greenify jer ćeš imati više štete nego koristi

Poslednja izmena:

Pa Greenify ti je upravo obrnuto od onog što ti želiš.

Za to što ti želiš je Xposed i App Settings modul.

Inače kad smo vec kod Shazam-a jel ima neka lakša alternativa za njega pošto je postao pravi bloatware?

Oba su puna bloat-a. Ali SH bar ima opciju classic home screen, dok sahazam nema.

Koliko su samo beskorisne novije i starije verzije Facebook aplikacije na apk mirror-u. Onaj lik sto ih stalno ubacuje(Ahmad El-Ibrahim), jos nije ukapirao da nije jedina verzija fb ona koju on dobije kao update. Ogromna vecina ljudi sa slabijim telefonima se zali, jer ili imaju crnu pozadinu na slikama ili im aplikacija uzasno "secka". Ocigledno da kaci FB app samo za android 4.x

Poslednja izmena:
Piše tamo za koju je verziju sistema namenjena aplikacija, nego ljudi ne gledaju ...

Uostalom za Facebook postoji Beta program tako da uvek stigne zadnja verzija

Follow these quick steps (after joining this Google Group - https://groups.google.com/forum/#!forum/facebook-for-android-alpha-testers

Visit this link and click Become a Tester: https://play.google.com/apps/testing/com.facebook.katana/
Uninstall the Facebook app (instructions below)
Open the Play Store app and re-install Facebook by choosing Update or Install
Turn on automatic updates--we'll be updating alpha multiple times per week

MSG je problem :)

Mora da se čita i za Google servise jer sve zavisi od hardvera uređaja ...

Poslednja izmena:
Piše tamo za koju je verziju sistema namenjena aplikacija, nego ljudi ne gledaju ...

Uostalom za Facebook postoji Beta program tako da uvek stigne zadnja verzija

Follow these quick steps (after joining this Google Group - https://groups.google.com/forum/#!forum/facebook-for-android-alpha-testers

Visit this link and click Become a Tester: https://play.google.com/apps/testing/com.facebook.katana/
Uninstall the Facebook app (instructions below)
Open the Play Store app and re-install Facebook by choosing Update or Install
Turn on automatic updates--we'll be updating alpha multiple times per week

MSG je problem :)

Mora da se čita i za Google servise jer sve zavisi od hardvera uređaja ...

Kod mene messenger radi odlicno.
Prijavio sam se odavno u beta program, ali svaka verzija je neizvesna. 30.0.0.14 mi je radila dobro(na 4.1.2 JB), zabobravio sam da napravim bekap i sad ne mogu da je nadjem.

OVAJ?
Traži root, ili ne?

Nije mu neophodan, ali ga zatraži ako ga imaš.

clean master nebaždareno briše stvari i onaj ko koristi tasker, autoinput i ostale pi za tasker i oslanja se na njega niko ne bi trebao da koristi clean master.

uzgred, na amazonu je knots 3d danas free :)

Ja ga isto mrzim zbog toga, ali šta ću kad mi radi ok posao, ne pravi problema kao drugima. Doduše, sada sam probao AIO Toolbox, sećam ga se od radnije, i evo i on i SD Maid mi prikazali thumbnails cache, dok mi ga je Clean Master preskočio. Kad obrišem thumb cache i uporedim onda AIO Toolbox i SD Maid, prvi donosi više "benefita", međutim, ne sviđa mi se što RAM memoriju prikazuje kao nešto što će očistiti i time navlači rezultat na svoju stranu.

Hvala. Ja inače ne volim AAS, nekako mi GP srcu draži, ali se nameračio da kupim FolderSync na GP, pa sve kao čekam neki popust, kao da kola kupujem...evo sada sam ga dobio za "đaba".

Da li vam radi tesla unread na materinova.20 prime? Meni na 2 telefona ne radi,stoji da je ukljucen,ali ne radi... Na normalnoj novi je radio.

Molim predlog _male_ aplikacije koja ce mi pokazivati utrosene MB po danima, nedelji, mesecu, godini. Moze slicno i za pozive ali ne mora. Telefon za koji mi treba je rutovan GB Android koji radi skoro samo kao WiFi hotspot. Hvala! ;)

Edit: Koristim Net Counter ali on nema po danima, vec danas, ove nedelje, ovog meseca, ove godine. Znam da ovakvih programa ima puno, treba mi neki mali bez puno (nepotrebnih) opcija. Eventualno export opcija za Excel, za neki grafikon, ako ne trazim previse. ;)

Edit 2: Moze predlog kako da postavim da mi Tethering app startuje automatski svaki put kada startujem telefon? Ne koristim sistemski tethering, vec posebnu app. Postoji li neka jednostavna Linux komanda iz Terminala ili da je stavim u neki Autoexec ili StartUp folder - analogija sa Microsoftom, ne razumem se bas. Hvala i za ovo.

Poslednja izmena:
Jel ova gmail app guta bateriju, poslao 1 sliku kao attachement i odde 5% !

again: jel ova F2SD radi linkovanje ili obično move2sd? Kod Link2sd prilikom linkovanja skoro sve se prebaci na eksternu a kod move2sd dosta ostane na internoj.

^ Ja za te svrhe prenosa na SD i brisanja kesa koristim AppMgr III. Ranije se zvala App2SD ili slicno. Sta mislite o njoj?

again: jel ova F2SD radi linkovanje ili obično move2sd? Kod Link2sd prilikom linkovanja skoro sve se prebaci na eksternu a kod move2sd dosta ostane na internoj.
koliko ja znam,ne ponudi sama da moze da se prebaci na karticu,mora rucno,ali sam preko nje prebacio dosta aplikacija koje drugi programi ne ponude....ne diram samo Launcher,Widgets...i znao je da me zeza Youtube ako ga prebacim...

Molim predlog _male_ aplikacije koja ce mi pokazivati utrosene MB po danima, nedelji, mesecu, godini. Moze slicno i za pozive ali ne mora. Telefon za koji mi treba je rutovan GB Android koji radi skoro samo kao WiFi hotspot. Hvala! ;)

Edit: Koristim Net Counter ali on nema po danima, vec danas, ove nedelje, ovog meseca, ove godine. Znam da ovakvih programa ima puno, treba mi neki mali bez puno (nepotrebnih) opcija. Eventualno export opcija za Excel, za neki grafikon, ako ne trazim previse. ;)

Edit 2: Moze predlog kako da postavim da mi Tethering app startuje automatski svaki put kada startujem telefon? Ne koristim sistemski tethering, vec posebnu app. Postoji li neka jednostavna Linux komanda iz Terminala ili da je stavim u neki Autoexec ili StartUp folder - analogija sa Microsoftom, ne razumem se bas. Hvala i za ovo.
3G Watchdog po meni je najbolji[emoji4]

DroidStats je dobar. Ne secam se da li ima po danima za net, za sms je imao. Probaj pa vidi da li ti odgovara.
P.S. Mislim da ti za te dnevne opcije treba pro verzija.

Mislim da plaćena verzija prebacuje sve na sd.

Koji je dobar eng-srp/srp-eng rečnik, offline i online?

Poslednja izmena:
Hvala svima! ;) Moze predlog kako da postavim da mi Tethering app startuje automatski svaki put kada startujem telefon? Ne koristim sistemski tethering, vec posebnu app. Postoji li neka jednostavna Linux komanda iz Terminala ili da je stavim u neki Autoexec ili StartUp folder - analogija sa Microsoftom, ne razumem se bas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno