Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Cuj dobar... Najbolji ;)

Inace ljudi koji koriste Swarm... Jeste skontali da je aplikacija stalno upaljena?! Znaci ja je stavim pod greenify, ona se opet pali? Kako je to moguce?

7any8yja.jpg

Ne zezaj, nego objasnjavaj :D

Pomogao bih odmah da znam, stvarno, ali posto ne koristim Greenify a ni Swarm, ***, ne znam, al mora da se javi neko ko zna :D

I da, dobar je taj poweramp :)

Kad imas bednih 1gb RAM-a, moras greenify da upalis, pa to ti je :d

Da možda u eksperimentalnim opcijama uključiš "Block App State Abuse"? Mada piše da je to za android ispod 4.3...

Kako nudi? Iskoci popup, ili ima neki deinstaller u okviru njega?
Odgovorio je kolega forumaš, ali da. Kada se aplikacija deinstalira, tada iskoči popup sa obaveštenjem od ES da je aplikacija ostavila folder za sobom i pita da li želiš da ga obriše. Super stvar.

Poslednja izmena:
Da možda u eksperimentalnim opcijama uključiš "Block App State Abuse"? Mada piše da je to za android ispod 4.3...

Ne volim xposed i ne koristim ga, a treba mi za tu opciju... Bas me cudi ovo sto se desava, pa cak ni FB to ne radi...

Onda recimo sd maid i da pogledaš autostart za tu app?

Hmmm... Samo postoji boot reciever, iskljucio sam, ali to je koliko znam samo za boot-ovanje kad se dize sistem, da se i ona dize... Videcemo.

vidi koji je servis aktivan kad se tako povampiri pa ga rokni sa disable service i proveri jel app i dalje funkcionalna. meni se tako FB palio iz greenify pa sam mu isključio taj servis koji je bio aktivan i od tad je uspavan dok ga ja ne pozovem.

Odgovorio je kolega forumaš, ali da. Kada se aplikacija deinstalira, tada iskoči popup sa obaveštenjem od ES da je aplikacija ostavila folder za sobom i pita da li želiš da ga obriše. Super stvar.

Odlicna stvar, cak i iza SD Maid ostaju ti folderi puni smeca (nasao sam jednom folder deinstalirane navigacije od 1GB). Do skoro sam koristio ES, ali na novom CM ROM-u ima vec file manager, pa ga nisam vratio u igru. Sad definitivno hocu!

Za Twitter je fenomenalna alternativa aplikacija pod nazivom Talon a imate li neku alternativu za Facebook? Ono je očaj. A ne mogu da instaliram ovu staru verziju koju je kolega okačio.

Jel vam radi "Droid Tv Vodic"?
Kad odem na "Trenutno" da vidim sta se emituje na svim kanalima koje sam izabrao stoji mi prazna strana. Tako vec nekoliko dana...

Ni jedna verzija FB vise ne prikazuje poruke bez mesengera. *****izam!

Kod mene na jednom telefonu radi bez messengera, a na drugom ga zahteva. :) I mene nervira, jer mi je sve potrebe završavao klasičan Facebook. Sada za istu stvar moram da koristim dve aplikacije. Možda obrišem klasičan Facebook.

Za Twitter je fenomenalna alternativa aplikacija pod nazivom Talon a imate li neku alternativu za Facebook? Ono je očaj. A ne mogu da instaliram ovu staru verziju koju je kolega okačio.
Obrisi novu verziju pa instaliraj staru...

Što je jelte dobra stvar (makar za mene), jer neko ne koristi oba.

Kako moze da bude dobro? :D Objasni ti meni. Dve aplikacije, dva puta vise wakelockova, dva puta vise memorije. :)

Prva pogrešna pretpostavka ti je da je, iako su izbacili brdo stvari iz aplikacije, ona ostala iste veličine. Ne verujem da je veličina obe aplikacije 2x stara Facebook u mb.
A druga, da je ukupan broj wakelocka povećan iako je aplikacija samo podeljena na 2 dela. Kao da sve te stvari nisu postojale i u staroj.
Ja, recimo, koristim Messenger od kako je startovao, dok sam pre toga uvek bio offline. Messenger je odlična aplikacija.
A foursquare sam ionako koristio samo za otkrivanje, vrlo retko se čekiram.
Jedina loša stvar je ono praćenje koje je uradio foursquare, ali i to samo isključim u opcijama.
A razlozi poput, pa nemaju svi dovoljno memorije, su samo izgovori, pa neće valjda da prave aplikacije za low end telefone?! A kada to urade, onda se ljudi žale kako iPhone ima bolje aplikacije. :p

Poslednja izmena:
Prva pogrešna pretpostavka ti je da je, iako su izbacili brdo stvari iz aplikacije, ona ostala iste veličine. Ne verujem da je veličina obe aplikacije 2x stara Facebook u mb.
A druga, da je ukupan broj wakelocka povećan iako je aplikacija samo podeljena na 2 dela. Kao da sve te stvari nisu postojale i u staroj.
Ja, recimo, koristim Messenger od kako je startovao, dok sam pre toga uvek bio offline. Messenger je odlična aplikacija.
A foursquare sam ionako koristio samo za otkrivanje, vrlo retko se čekiram.
Jedina loša stvar je ono praćenje koje je uradio foursquare, ali i to samo isključim u opcijama.
A razlozi poput, pa nemaju svi dovoljno memorije, su samo izgovori, pa neće valjda da prave aplikacije za low end telefone?! A kada to urade, onda se ljudi žale kako iPhone ima bolje aplikacije. :p

Ne znam meni je glupo to da se razdvaja u dve aplikacije... To je ko kad bi razdvojio (karikiram) titanium u dve i jedna se zove titanium backup, a druga se zove titanium restore (pu pu pu, nadam se da me nece cuti :D )

Foursquare je unakažen ovim promenama. Trebaju dve aplikacije da bi se čekirao? Van pameti. Oterali su bar 5 % korisnika.

Vrh Dno