Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kao što reče trenje dovoljan je samo swarm.

Sa druge strane, kompanije profiliše foursquare kako bi se takmičio sa yelp-om i zagat-om.

Ni jedna verzija FB vise ne prikazuje poruke bez mesengera. *****izam!

i ja sam reagovao burno kad sam pokusao da posaljem poruku pa me je obavestio da to nije moguce bez messengera. Nikad nisam hteo da ga instaliram jer na fb poruke saljem jako retko ali eto zatreba ponekad. Medjutim kad sam ga skinuo samo sam sklonio ikonicu messengera da ga ne vidim :) i dalje pristupam porukama iz osnovne fb aplikacije, tj on je poziva i sve je tako fino integrisano da se ni ne vidi da je to novi proces.
A da stvar bude bolja ima dosta poboljsanja u chatu, tj najvise mi svidja chat heads i animacije (tranzicije)

Vi sto vam smeta FB i FB messenger, probajte Tinfoil for Facebook.

Jedno kratko pitanje, ako bi neko mogao da mi odgovori. Ako bekapujem instaliranu plaćenu aplikaciju sa jednog telefona sa ES File Explorerom i nakon toga prebacim aplikaciju na drugi uređaj i instaliram je tamo ona će raditi? Nema nikakve zaštite koja bi mi onemogućila da instaliram šerovanu jednom plaćenu aplikaciju na više telefona?

To što pitaš je piraterija. Zavisi od same aplikacije. Ukoliko ne poseduje neku vrstu zaštite, radiće. Iskusniji developeri ugrađuju dodatnu vrstu zaštite i to nije moguće.

Obzirom da nije moguće legalno kupiti aplikacije iz Srbije smatram da nema kršenja domaćih zakona. U suštini bih mogao na svakom telefonu privremeno pridružiti gmail nalog kojim je aplikacija kupljena, instalirati aplikaciju, nakon toga obristi nalog i trebalo bi da radi?

Tumači to kako god želiš, u pitanju je piraterija. Dodavanje i brisanje naloga je isto kao da si poslao aplikaciju da jednog telefona na drugi. Ukoliko vrši neku verifikaciju, neće raditi.

Sta koristite za sinhronizaciju/backup/prebacivanje PC-telefon i obrnuto preko LAN-a/wifi-a?

Treba mi nesto preko cega bi:
-lako prebacivao faljove sa telefona na kompjuter i obrnuto
-backup-ovao automatski slike i slicno
-da sve ide preko wifi-a
-da ne mora da se povezuje rucno (npr AirDroid trazi skeniranje koda svaki put... jos sei prebaceni fajlovi kompresuju)

Corax hvala na odgovorima u svakom slučaju.

@Nemanja Za ručno prebacivanje AirDroid, a za automatsku sinhronizaciju foldera preporučujem FolderSync. Odlična aplikacija.

@Trouble Nema na čemu.

Poslednja izmena:
Obzirom da nije moguće legalno kupiti aplikacije iz Srbije smatram da nema kršenja domaćih zakona. U suštini bih mogao na svakom telefonu privremeno pridružiti gmail nalog kojim je aplikacija kupljena, instalirati aplikaciju, nakon toga obristi nalog i trebalo bi da radi?

Ако инсталираш неку апликацију, преко googlе налога, нећеш моћи избрисати налог док је апликација још увек инсталирана преко њега.
Ако апликација има заштиту верификација преко google налога, ту ће ти правити проблема.
Е сада, ако је и тај други уређај твој, не видим разлог за брисањем из уређаја. Ја имам телефон и таблет, оба са мојим налогом као основним и још два додатна google налога. На њима сам укључио синхронизацију само за мејл. Код жене на телефону исто имам мој основни налог јер имам пуно плаћених апликација. Тиме и она има све моје програме.
Тако да на три уређаја имам све моје апликације. То није пиратерија!

Neke aplikacije ce raditi na taj nacin...neke nece...neke imaju dva dela, gde je drugi deo kriptovan za nalog za koji je kupljena te nece da radi bez njega

Sta koristite za sinhronizaciju/backup/prebacivanje PC-telefon i obrnuto preko LAN-a/wifi-a?

Treba mi nesto preko cega bi:
-lako prebacivao faljove sa telefona na kompjuter i obrnuto
-backup-ovao automatski slike i slicno
-da sve ide preko wifi-a
-da ne mora da se povezuje rucno (npr AirDroid trazi skeniranje koda svaki put... jos sei prebaceni fajlovi kompresuju)

Za slike, google photos. Sve sam prebaci, još uradi i auto awesome. A ako odeš negde dalje i ispucaš nekoliko slika, napraviće ti i album.

Na Tapatalk mi ugasene notifikacije, medjutim, ipak po nekad mi stize po neka notifikacija.. Probudi me nocu i slicno. I to uvek je u pitanju bench forum.

Kako je moguce ovo i kako da resim?

Najbolje staviš silent notifikaciju mada ne znam kako ti stiže ako si pogasio

Pored subs launchera treba ti i open subtitles engine od istog developera da bi pretrazivao prevode.

Na Tapatalk mi ugasene notifikacije, medjutim, ipak po nekad mi stize po neka notifikacija.. Probudi me nocu i slicno. I to uvek je u pitanju bench forum.

Kako je moguce ovo i kako da resim?

Odčekiraj Show notifications.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1407669544232.jpg
    uploadfromtaptalk1407669544232.jpg
    102.4 KB · Pregleda: 359
Dr.Mare: Uradio sam tako 'nasilno', mada i dalje mi nije jasno kako stizu, a disable sam u njemu.

Kako nasilno? Ne force stop, nego odstikliras ovo iznad.

Da da..to sam i uradio.. Nego kad kazem nasilno, mislim na to sto ne radi iz aplikacije, pa moram na ovaj nacin da mu branim notifikacije

Ponovo ih dozvoli pa ugasi i iz setovanja aplikacije i iz setovanja samog foruma u aplikaciji (naravno prvo upalis notifikacije u glavnim setovanjima). Ovo mi se redovno desava posle instalacije Tapatalka.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1407692264728.jpg
    uploadfromtaptalk1407692264728.jpg
    87.6 KB · Pregleda: 363
  • uploadfromtaptalk1407692278633.jpg
    uploadfromtaptalk1407692278633.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 353
Poslednja izmena:
..da desava se cesto u poslednjim verzijama. Probacu i ovako.

Kupio sam ovaj poweramp na sniženju, zaista najbolji muzički player

Nazad
Vrh Dno