Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Jedna stvar mi nikad nece biti jasna... Zasto mora da radi u pozadini? Mislim ne koristis je ovako, samo kad treba nesto da se kuca. Zasto onda radi u pozadini?

Moze li preporuka za radio aplikaciju,probao sam onu tv aplikaciju sKiTi i jako je dobra ali nije lose da je malo pojacaju i sa nekim erotskim kanalima?:D

Za tastaturu je to jasno, da ne bi gubio vreme cekajuci da se pokrene "od nule" kad udjes da kucas poruku ili bilo koji drugi tekst. Mora da ima pristup kartici, jer kad npr. preimenujes fajl, ukljucuje se opet tastatura...

Koja je najbolja alternativa SwiftKey - u a da ne traži tolike permission? Imam je kupljenu ali da traži dozvolu za sve moje acc, mislim ***...

Koja je najbolja alternativa SwiftKey - u a da ne traži tolike permission? Imam je kupljenu ali da traži dozvolu za sve moje acc, mislim ***...

Dozvolu traži da bi mogla da posrče poruke sa fba, gmaila... i tako customizuje rečnik u startu. Ne moraš da joj dozvoliš to.

XPrivacy(xposed) efikasno zatvara rupe za curenje informacija. :)

Dialer na Stock S2 (i na bratovom Neat-u) ne prepoznaje nadimke. Jel to tako kod svih i da li postoji neko resenje?

Znaci, kada kucam ime/prezime/broj on prpoznaje, ali ako kucam "nickname" ne izbacuje mi nista (kao da nema kontakta sa tim opisom)...

Jel moze neki savet za sajt ili program koju stremuje svetsko prvenstvo A da nije d3go

Sopcast a linkove uzmeš sa sportlemon
Ili iz browsera tvsvuda od radiusvektora pa rts1

Na sajtu rts-a imaš rts hd strim pod RTS uživo...

Inače preko laptopa i vip hotspot neta mi ne radi D3GO ***

Šta su se sada ovde ljudi uzbudili oko permisija za SwiftKey i za ostale aplikacije. Za sve postoji logično objašnjenje, samo treba da se uključi mozak. Plus je tako oduvek.

Da ali iz nekog razloga (evo sad pričam sa vojkanom) A ne znam kog neće da pusti stream ili je black screen ili kad pusti kao da je skremblovano, probao sam razne playere

Dozvolu traži da bi mogla da posrče poruke sa fba, gmaila... i tako customizuje rečnik u startu. Ne moraš da joj dozvoliš to.

Objasni ovo:
Another difference is that SwiftKey claims the infamous “READ_PHONE_STATE” permission. This gives access to your IMEI, IMSI, and SIMID identifiers, as well as phone numbers, and the details of the other party in any calls (including their phone number). At this point, I can really not think of anything to add here as to why SwiftKey might need this data.

Lepu si sliku okačio ali očigledno ne znaš šta šta znači i kad može da se iskoristi.

Šta su se sada ovde ljudi uzbudili oko permisija za SwiftKey i za ostale aplikacije. Za sve postoji logično objašnjenje, samo treba da se uključi mozak. Plus je tako oduvek.

Zato što traži stvari koje tastaturi ne trebaju i koje ne bi ni smela da ima. Nije oduvek bilo da ne vidiš nove dozvole posle update-a, to je google sa poslednjom verzijom napravio.

Poslednja izmena:
joj što volim vas što kao sve znate i otkrivate rupe na saksiji...

Read phone state and identity:
This is used to generate a unique identifier for your device that helps when tracking bug reports and errors, as well as providing you with support. Your device's IMEI is used to generate this unique identifier, however we cannot deduce the actual IMEI based on the identifier itself.

Error reports are automatically sent silently in the background on the rare occasions the app crashes. However, they do not contain personal data - only programming crash analytics that we use to determine the problem in the software, as is standard with most popular apps. We use this to fix the bugs that have caused any crashes.

http://support.swiftkey.net/knowled...permissions-are-requested-during-the-installa

Poslednja izmena:
Hocu da preinstaliram ROM, pa imam par pitanja oko backup-a:

1. Kako SMS-ove da backupujem?
2. Da li se posle sveze instalacije ROM-a i aplikacija (Viber, Whatsup) vraca i sav chet koji sam vodio? Ako je negativan odgovor kako to backupovati?
3. Hocu da mi se posle novog ROM-a zadrze i bookmarks-i iz Opere (i Saved files), Shazam-a i SoundHounda. Preko cega ovo da odradim?
4. ColorNote i Memo (Galaxy S2 stock app) imaju neke fajlove koje sam pravio/pisao. Kako i njih da backupujem.

Hvala Vojkane.
Nije mi problem ta aplikacija, nego sve beleske koje su mi u njoj :)
Kada bi njih mogao nekako da prebacim... Mislim, u krajnjem slucaju mogu da kopiram sve iz svake beleske posebno i da past-ujem negde drugde, ali ono...

ček sad vidim da si napisao "preinstaliram" rom, šta to znači? ako hoćeš isti rom da staviš onda će skoro sigurno raditi restore te aplikacije i njenih podataka, to je identična verzija u tom slučaju.

Lose sam se izrazio. Sada sam na stock-u, a hocu da stavim NEAT rom.

Kad sam vec tu... Da li postoji neki laksi nacin da se sacuvaju sve slike iz telefona (galerije) i snimci? Rucno ne znam gde sve da trazim.

ostaće sve to ako ne brišeš internu memoriju i SD karticu
inače su u dcim folderu na internoj ili na kartici, zavisi kako si podesio kamera app. inače2 preporuka za dropbox photoupload jer i telefon i sd kartica mogu da vrisnu a onda pa pa fotke...

uradi nandroid backup pre fleša i onda kad si na neatu pokušaj restore te aplikacije i njenih podataka. ako ne uspe uvek imaš kao plan B restore nandroida i ručno čupanje tih beležaka :)

Pa nemaš nešto mnogo lutanja, imaš DCIM folder sa slikama, A obično i klipovima. Ako vidiš da su ti obe stvari u njemu, to je to.

Kada već pomenu, šta mu znači " You have to uninstall official apk previously."? Na šta konkretno misli da treba deinstalirati?

Na zvaničnu SwiftKey aplikaciju.

Neće moći... znači trebao bih deinstalirati zvaničnu app i instalirati nečiju budzevinu (koliko god dobra bila) i da verujem na reč da neće zloupotrebiti password - e i slično dok je koristim?

Neće moći... znači trebao bih deinstalirati zvaničnu app i instalirati nečiju budzevinu (koliko god dobra bila) i da verujem na reč da neće zloupotrebiti password - e i slično dok je koristim?

Postoji razlika između modovane aplikacije koju je postavio (više ili manje) respektabilan developer na xda i klasične divlje aplikacije skinute sa neta.
Ni kreatorima SwiftKey-a kao i ostalima (Google, Facebook itd.) nije preterano verovati, podaci korisnika se masovno koriste na sve moguće polulegalne i nelegalne načine.
Svakome valja da pronađe svoj nivo "paranoje", privatnost kao takva ne postoji...

Od kada sam instalirao Orbit da bih kupio nešto sa ps-a poje*ao mi se net. Obrisao sam Orbit ali i dalje kao da sporije učitava, isto nekad Instagram neće da očita.

Orbot pardon. (ne može edit sada)

Ima li neka aplikacija da provereno blokira one smrdljive popup ads u chrome? Probao adaway ali radio dva dana i posle opet isto. AdBlocker isto tako

Nazad
Vrh Dno