Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pitanje ce zvucati *****no al da probam:
Naime treba da prebacim smsove iz Handcent-a sa ubogog HTC Tattoo-a koji koristi android 1.6
Kada sam davno skinuo handcent nije imao opciju za backup. Iz nekog razloga sada ne mogu da udjem na market sa tog telefona da skinem neku aplikaciju za backup.
Ima li neko ideju kako da te poruke prebacim na novi telefon ili makar na pc? Moze li se pristupiti tom fajlu kad bi povezao telefon na komp?

1. da li mozes da prebacis apk na telefon i tako instaliras aplikaciju?
2. google playstore nije jedini market. probaj amazon.

Baza SMS-ova je na novijim Androidima ovde:

/data/data/com.android.providers/telephony/databases/mmssms.db

Pa proveri pobogu da li je i na tom 1.6 tako. Googlaj na kraju krajeva. I ja sam ti tačnu lokaciju našao na Googleu, ne pamtim napamet takve stvari :)

Vidi da li ti možda IFTTT.com može za to pomoći. Napraviš možda neki "recept" tamo, da kupi sve poruke, pa da ti šalje mail ili nešto drugo.

Ovo je odlicno resenje. Recept koji novu poruku sa grupe salje na gmail a posle sam nasao i recept da novu poruku u grupi salje na app koja se zove Pushover tako da je ovo jos bolje resenje.

Prezadovoljan sam nova launcherom. Bas lepe animacije(icon pack od viktora ubija iako je lite verzija) i brdo opcija. Malo me nervira sto ne moze da se menja raspored ikonica u meni-u al ne treba mi toliko jer sve moze da stoji na pozadini.

Prezadovoljan sam nova launcherom. Bas lepe animacije(icon pack od viktora ubija iako je lite verzija) i brdo opcija. Malo me nervira sto ne moze da se menja raspored ikonica u meni-u al ne treba mi toliko jer sve moze da stoji na pozadini.

Ja zbog tog rasporeda ikonica i ne koristim ni jedan louncher, to me strasno iritira i navikao sam da mi ikonice stoje onako kako ih ja.rasporedim...

Ali onda da pitam, za čega ti služi homescreen? :)

Zar nije svrha HS-a da stavljaš najčešće aplikacije koje koristiš, a ove druge su tamo po abecednom redu, nije sad da je teško naći.

počinjem da razumem borisa kad hejtuje android čitajući o tim houmskrinovima, rasporedu ikonica itd... :D action launcher bre, svaka app dostupna za 2 sec max :D

Tako sam i ja poceo da razmisljam u poslednje vreme(za HS), al' pre nisam. Sad mi je super.

Постоји ли нека наша новина да има квалитетну апк ? Али да одговори не буду курир и блиц :)

Ali onda da pitam, za čega ti služi homescreen? :)

Zar nije svrha HS-a da stavljaš najčešće aplikacije koje koristiš, a ove druge su tamo po abecednom redu, nije sad da je teško naći.

Ma dzaba, ne mogu tako :) Navikao sam da mi prvo budu stock aplikacije, pa onda alati, zatim neke "bezbeze",pa onda igrice. A kad stavim louncher i vidim igru na pocetku dodje mi da izbrisem i njega i sve sa telefona.

Постоји ли нека наша новина да има квалитетну апк ? Али да одговори не буду курир и блиц :)

Kratko i jasno, ne.
Recimo, novi magazin toliko očajno radi, da sam ga deinstalirao.
Jedino da pratiš preko RSS tih par portala.
Ja sam instalirao Al Jazeera Balkans.

Ma dzaba, ne mogu tako :) Navikao sam da mi prvo budu stock aplikacije, pa onda alati, zatim neke "bezbeze",pa onda igrice. A kad stavim louncher i vidim igru na pocetku dodje mi da izbrisem i njega i sve sa telefona.

Pa napravi tabove u Novi, po jedna scroll stranica za svaki tab, na svakom tabu određenu grupu aplikacija i to je to. Jedino što će u tabu one biti poređane po abecedi, ali imaćeš ih grupisane onako kako ti želiš.

Od pre neki dan kada mi se apdejtovala youtube aplikacija, kada se pokrene na početnom ekranu je *Popular on YouTube - Serbia*
I evo trenutno imam, sandra afrika, seka aleksić, saša kovačević..

neee zanima me šta retardirani sunarodnici gledaju, a ne znam kako da promenim to. Na desktopu sam stavio engleski jezik i worldwide kao zemlju i to je ok, ali ovde odem u setings - general - content localization, ali dzaba, koju god zemlju da odaberem imam fucking seku aleksić

halp

^reboot....Tuzno ali istinito buraz......Glupost je neunistiva....

^^ па послушај песму, можда није толико лоша :D

@undertaker, имају на сајту Nova launcher-a предлоге за будуће надоградње (као гласање, па оно са највећим бројем се убаци с наредним update-oм), али нешто то много споро иде. Од новембра лик није мењао ништа. Стварно штета. Мада сам ја потпуно задовољан и овом садашњом ситуацијом и бројем опција.

Poslednja izmena:
Koji je najbolji program za backup koji radi bez root-a? Treba drugu a u garanciji je pa nece da root-uje..

Helium se valjda zove.

Mozda Telegraf?

Rekao je da ne želi kurir. :)

Od pre neki dan kada mi se apdejtovala youtube aplikacija, kada se pokrene na početnom ekranu je *Popular on YouTube - Serbia*
I evo trenutno imam, sandra afrika, seka aleksić, saša kovačević..

neee zanima me šta retardirani sunarodnici gledaju, a ne znam kako da promenim to. Na desktopu sam stavio engleski jezik i worldwide kao zemlju i to je ok, ali ovde odem u setings - general - content localization, ali dzaba, koju god zemlju da odaberem imam fucking seku aleksić

halp

Pa uloguj se.
Me i je tako dok se ne ulogujem. Onda kreću preporuke na osnovu naloga koje pratim, gledanja itd.

Mada mi nije jasno zašto ti smeta.
Tj neshvatljivo mi je da ljudi browsuju po YouTube, moje korišćenje se svodi na klik na lik i to je to. :)

Poslednja izmena:
Smeta mi, do pre neki dan nije bilo tako, a nervira me da nema opcija da se ukoni, da mi kao i pre prikazuje internacionalni izbor.

A eto, dosta mi i tih par sekundi da se iznerviram. Imam sada i cecu, super. Možda sam malo stariji od nekih ovde pa se sećam više, ali eto kada vidim cecu nije to samo muzika, to mi je simbol devedesetih i svega toga i kada nisam (bukvalno) imao šta da jedem itd. Neću takva čudovišta ni dve sekunde na mom telefonu :)

Verovatno si gledao nešto odatle ili je neko gledao sa tvog telefona za i dobijate takve sugestije... Ja nešto što ne gledam nikad nisam dobio Pu Pu da ne ureknem nadam se da ni neću dobijati :)

uploadfromtaptalk1399630513431.jpg

Naravno da je to u pitanju, sto mu nije izasao Stephen Hawking? :D Uvek zavalis po minus na bilo koje smece koje pogledas (npr. link sa foruma koji otvoris), pa ce biti manje glupih predloga.

Vrh Dno