Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Mislim, ali mislim, da su kod nje napisali da svi telefoni ne isporučuju tu informaciju, tako da proveri na sajtu kod njih i na Storeu da li su se ogradili.

Da li ima neka aplikacija za cameru koja na slici upisuje datum i vreme kada je slika napravljena.To mi je bitno kada listam posle nekog vremena slike na kompu da znam kad je to usnimljeno? Znam da LG Camera ima tu opciju ali mi se ona generalno ne svidja.Ima li neka druga?

Timestamp je najgora stvar ikad izmisljena. Podesi da telefon slike imenuje po datumu i vremenu i resio si problem.

Timestamp je najgora stvar ikad izmisljena. Podesi da telefon slike imenuje po datumu i vremenu i resio si problem.

Nisi pazljivo procitao moje pitanje.Ja bih hteo da kad slike prebacim u kompjuter i gledam ,dole desno,kao kod digitalaca ima napisano datum i vreme.
Ne razumem zasto je to najgora stvar?Ja se slikam sa decom i gledam ih kako rastu,uporedjujem vreme .Npr kako su izgledali pre 2 godine a kako sada.
Koliko puta se pitam kad je slikano ovo ili ono? Neki predlog za apk?

Pa lepo ti je rekao, stavis da ti ime slike bude datum i vreme kada je slikana slika i kraj, bez nepotrebnog teksta na slikama.

Ja ne znam da li sam toliko glup pa lose postavljam pitanja ali nikako da se razumemo.Kako cu ja da vidim datum kada je slikano, kada u full screenu gledam slike na kompu i listam ih tockicem misa ???

Hej Dok, FSViewer ima opciju da uključiš da ti se prikazuje ime fajla u vrhu ekrana (to je onaj deo gde ti stoji milje), a ime fajla nosi datum u sebi, tako da ne moraš da obeležavaš nikoga.

Ili, da si malo... "intuitivniji" uzeo bi ključnu reč "timestamp" koju je Jericho pre par sati i nju proguglao.

Evo, da ne bude da ti samo dižem pritisak, vidi da li ti APD TimeStamp radi posao.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.apd.timestamp

Pa LG Camera mi pravi lose fotke.Kupio sam zeni Samsung galaxy core i na njemu stvarno su lose dok na drugim telefonima ona je ok.Mislio sam da ima jos neka apk ili na stock kameri neka podesavanja.

Ne može ti ona izvući više nego što sâm hardware može dati. Ovaj apk gore će ako sam dobro video naknadno da polupa pečate sa datumima, tako da koristi Cam app koji ti daje najbolje fotografije.

Taj timestamp je više fora, nego nasušna potreba kod aparata, tako da nemoj očekivati da to kamere obično imaju.

evo kako je lose ispalo sa LG Camerom a jedino ona ima datum i vreme dole desno

Prilozi

• IMAGE00004 (1).jpg
    IMAGE00004 (1).jpg
    746.6 KB · Pregleda: 275
  • 111.jpg
    111.jpg
    317.3 KB · Pregleda: 281
Ovom aplikacijom mozes da tagujes vec uslikane fotke, ne treba ti posebna kamera aplikacija

4ysuhe9e.jpg

Ako neko zna kako da namestim aosp browser na kitkat-u neka baci neki link :)

Hvala, radi :)

Bokte čovek traži aplikaciju i umesto da se javi neko ko ima predlog oni svi vrte istu priču. Da je njemu to glupa i besmislena opcija ne bi je ni tražio...

Kad možete da nabijete 10 postova oko jedne stvari ne mislim ni da će ovaj moj post smetati. (sve dok se ne pobrise sve)

Poslednja izmena:
Ne znam koji image viewer koristis, ali FastStone, jedan od najboljih, prikazuje naziv fajla na vrhu ekrana i u full screenu. Tako da i dalje ostajem pri svom prvobitnom predlogu - naziv slike imenovati po datumu i vremenu.

irfanview ima istu tu opciju... Na kraju krajeva, evo ima ova timestamp app gore, da li je uopste posao ga gplay i ukucao "timestamp" prije postovanja ovdje? :-/

Bokte čovek traži aplikaciju i umesto da se javi neko ko ima predlog oni svi vrte istu priču. Da je njemu to glupa i besmislena opcija ne bi je ni tražio...

Kad možete da nabijete 10 postova oko jedne stvari ne mislim ni da će ovaj moj post smetati. (sve dok se ne pobrise sve)

Sa jednom bitnom razlikom, daje mu se alternativa da to odradi kvalitetnije. Kao i ona izreka, "nauči me da pecam". E sad, neko to skapira, neko ne.

@Jericho FSViewer = Fast Stone :)

Neću alternativu i neću kvalitetnije..Oću ono što sam pitao u prvom postu.Odi ti u kafanu i naruči omiljeno jelo.Zamisli dodje ti konobar i kaže:" To ti nije najbolja odluka ,imamo mi nešto kvalitetnije i bolje"
Kako bi reagovao?

Onda koristi timestamp i kraj price.

Koliko sam video ne rade ako se samo izvade apk. Jel realno očekivati da to uskoro proradi (na here maps mislim)?

Trebace poseban framework i mozda .lib fajlovi neki. Uskoro, pa sve zavisi od programera na xda.

Neću alternativu i neću kvalitetnije..Oću ono što sam pitao u prvom postu.Odi ti u kafanu i naruči omiljeno jelo.Zamisli dodje ti konobar i kaže:" To ti nije najbolja odluka ,imamo mi nešto kvalitetnije i bolje"
Kako bi reagovao?

Aj malo da okrenem na zez, u dobrim restoranima kupac nikada nije u pravu. :)

Kako bi reagovao?
Cak i da nema datuma u nazivu fajla svaka fotka svejedno u exifu sadrzi tacno vreme, datum i mnogo drugih podataka kada i kako je snimljena, sa time stampom samo unistavas fotku.
Time stamp je retro :)

Lool koji ste ljudi, pa covek je pitao samo da li ima neka druga apliakcija koja to isto radi :D ahaha..jel tesko bilo reci ima i koja je ili ne :D

Vrh Dno