Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Има ли начина да се инсталира CWM на кинески мтк6582 телефон без официјалне подршке и ако нема начина јел има нека алтернатива која ради?

Postavi link ovde, ja sam našao neku verziju na xda ali ne mogu da je nateram da radi.

Evo link
Kod:
http://www20.zippyshare.com/v/66693748/file.html

Uputstvo;

First you need a root program on your phone like root explorer.
Downoad apk and copy it to SDCARD.
run root explorer on your phone and move apk from /sdcard to /system part. be sure you have root access. r/w on top.
After movement, long press to apk and select permissions;
set ticks to
VV-
V--
V--
like this. (rw-r-r) total 4 ticks. all other empty.
Then long press to apk and move to /app folder in /system. ( total path is /system/app/)
Change with existing one if you have this widget on your phone.
Reboot phone.
Thats all.

Има ли начина да се инсталира CWM на кинески мтк6582 телефон без официјалне подршке и ако нема начина јел има нека алтернатива која ради?

Ево ако неком треба линк за упутство.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2458369

Просто не верујем али успео сам и ради као сат :p. Вероватно може на све кинеске мтк телефоне.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2201860
[06.02.2014]CWM 6.0.4.7 Advanced Edition / PhilZ Touch 6.13.1 + exFAT + NTFS + MTK

Trebalo bi da moze, pise tamo da je podrzan, probaj

Нема подршке, овај мој телефон је го кинез без икаквог бренда, тј алпс/стар х9500. Нема никакве подршке за њега. Али успело је преко овог линка што окачих.

Pokusah na brzinu da pomognem, nisam se udubljivao ali drago mi je da si uspeo! :)

Neki cache cleaner za zamenu clean mastera? Malo su ga pretrpali bzvz. Probao sam jos par nekih, ali mi ostave npr cache od monda i mozzart sport aplikacije, s*ebu mi album sa slikama pa moram clear data...

Neki cache cleaner za zamenu clean mastera? Malo su ga pretrpali bzvz. Probao sam jos par nekih, ali mi ostave npr cache od monda i mozzart sport aplikacije, s*ebu mi album sa slikama pa moram clear data...

SD Maid

Probao sam i njega, tj jos ga imam na telefonu, ali prevashodno jer sam sa njim gasio neke aplikacije iz autostart, i "zamrzao" neke. Ali sto se tice cleanera, ni malo mi se ne dopada po izgledu bar :) Ne mogu nekako da se snadjem, lepse mi onako kada vidim ikonice pa znam sta brisem :)

RAM ili cache cleaner? Za RAM je odlican widget koji ima Battery Doctor, napravis whitelist i sve ostalo sprzis jednim klikom. Za cache je dobar SD Maid Pro.

Ako imas 4.X.X imas vec ugradjenu opciju u settingsu za brisanje Cachea (Settings - Storage pa tapnes na Cached data). Ja to koristim, nikakve dodatne app nisu potrebne. :)

A Ako ti se to ne svidja, hoces pojedinacno onda App Cache Cleaner (Pro) :)

Poslednja izmena:
RAM ili cache cleaner? Za RAM je odlican widget koji ima Battery Doctor, napravis whitelist i sve ostalo sprzis jednim klikom. Za cache je dobar SD Maid Pro.

Za cache, ram mislim da nema potrebe, gasi on sam nepotrebne aplikacije ako mu zafali.

Ako imas 4.X.X imas vec ugradjenu opciju u settingsu za brisanje Cachea (Settings - Storage pa tapnes na Cached data). Ja to koristim, nikakve dodatne app nisu potrebne. :)

A Ako ti se to ne svidja, hoces pojedinacno onda App Cache Cleaner (Pro) :)

4.1.2. Ali na mojoj Xperii P to nisam nasao, tj u storage nemam cached data.

App Cache Cleaner sam probao (doduse free), ali kao sto rekoh ostavlja mi od mozzart sporta, monda, ne znam i ja dal jos cega, ali to je 99% do tih aplikacija posto retko koja i ocisti to (clean master isto ostavi).

Uspeo sam da ocistim sa ovom: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avg.cleaner ali mi deluje da zauzima mnogo rama, 30mb, skoro duplo u odnosu na clean master.

Za cache, ram mislim da nema potrebe, gasi on sam nepotrebne aplikacije ako mu zafali.

4.1.2. Ali na mojoj Xperii P to nisam nasao, tj u storage nemam cached data.

App Cache Cleaner sam probao (doduse free), ali kao sto rekoh ostavlja mi od mozzart sporta, monda, ne znam i ja dal jos cega, ali to je 99% do tih aplikacija posto retko koja i ocisti to (clean master isto ostavi).

Uspeo sam da ocistim sa ovom: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avg.cleaner ali mi deluje da zauzima mnogo rama, 30mb, skoro duplo u odnosu na clean master.

Probaj All in one toolbox, odlican mali program sa mnogo opcija...

Ja nisam pametan. Uradio sam i hard reset i opet nece play store da se poveze preko wifi mreze. Ajd da je problem do mog rutera ali probao sam jos jedan i isto. Da li neko ima bar neku ideju sta je u pitanju???

Ovo je za ntfs, na sličan način je i za ostale. Samo potrazi na xda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=27704337

Хвала, баш сам тако нешто покушавао да нађем. Сад само да научим шта значи све ово, јер линукс не познајем уопште, све ми је шпанско село. Има ли шансе за неког ко нема појма о компајлирању и осталим командама да брзо научи потребне операције? Јел ово нешто једноставно или је компликовано?

Kako to da uradim? Radilo je sve ok i onda odjednom zakucalo. Jel ima veze da kad sam radio hard reset i podesavao nalog nije isto hrelo preko wifi mreze vec samo preko data?

Poslednja izmena:
Има ли начина да се добије ехт4, ехФАТ, нтфс подршка за сд картице на андроиду?

Mislim da exFAT je po defaultu podržano pošto sve kartice od 64GB ili vise moraju da budu u exFAT formatu.

Prinuđen sam da koristim link2sd i primetio sam da čuva puno đubreta od deinstaliranih aplikacija , da li je jedino rešenje ručno izbacivanje istog?

SD Maid ti treba da pobrise sve to.

^^ Ima u link2sd opcija cleanup 2nd partition i clean up dalvik cache. Ako vezuješ i dalvik fajlove, dešava se da ostanu na ext particiji iako je aplikacija deinstalirana.

-------------

Popio sam battery drain poreklom od google location reporting. Dok je ovo bilo uključeno odlazilo je po 1-2% baterije na sat u deep sleep, google play services drugi po potrošnji. Sada kada sam to isključio, a ostavio samo pristup lokaciji "podešavanja lokacije" u "korišćenje baterije" ravna crta. Ne znam zašto je, kada i kako ovo počelo da troši bateriju, mislim da je i do sada bilo uključeno bez uticaja na bateriju.

Vidio sam sta si trazio i preporucio ti Dynamic Notification tada ali nisi nista odgovorio :)

Dobar je ovaj slide, laguje al' nije strasno. Jako dobro izgledaju notifikacije ako imas malo zamucen lockscreen wp.

radi li vam PS? ubacih novi ROM i prijavljuje mi onaj '403 error'.

Radi. Jesi vraćao možda neki data sa titanium ili tako nešto?

Meni radi bez problema. :beer:

Izgleda da ne radi vama dole u CG i tebi i Mašoniju :)

Nazad
Vrh Dno