Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

nemam pojma kako se zvala :p Ima preko godina od tad...

A jeste sigurno...

Chrome za android dobio update, sad je bas pregledan kada udjes u njega i pdmah mozes da pretrazujes. Kao na kompu, a ima i voice search(mozda je to i imao ranije?).

Poslednja izmena:
Pozdrav! Da li je neko probao aplikaciju WeChat? I kakva su iskustva u odnosu na viber? Ja dosad nisam koristio ni jednu ni drugu, jedino skajp...Vidim na play store da Wechat ima odlicne ocene, ali je fora sto je retko ko koristi, barem od mojih kontakata, svi koriste viber a ovu drugu niko.

Moze li neki hint koje foldere da brisem da oslobodim internu memoriju? Siguran sam da nisam instalirao nove aplikacije, a ona se popunila. Prebacio sam fajlove iz foldera Downloads na karticu, ali ocigledno jos neki folderi zauzimaju memoriju. Cudi me da mi DCIM folder pokazuje zauzetost od 1GB a kad udjem u njega imam samo par slicica i snimaka.....

Skini disk usage pa vidi gde ti odlazi prostor

Proveri i velicinu snimaka. Jer ja sam pre neki dan imao nesto manje od 5min snimak a velicina 422mb, tako da moze biti to.

Snimci mi se nalaze u drugom DCIM folderu koji je u okviru external_sd foldera pa kapiram da je to putanja SD kartice, a ne interne memorije. Prvi DCIM folder pokazuje zauzetost 1GB (bar tako kaze File Explorer), iako u njemu imam samo 5,6 fajlova od po 500-600kb.

btw. gde se skladiste mejlovi, sms-ovi i njihovi attachmenti?

Mislim da to ne postoji.
Koristi neki chat za to,whatsapp ili viber na primer.

Jel koristi neko aplikaciju "My Tracks" i koliko je ovo uopste tacno?

Pozdrav! Da li je neko probao aplikaciju WeChat? I kakva su iskustva u odnosu na viber? Ja dosad nisam koristio ni jednu ni drugu, jedino skajp...Vidim na play store da Wechat ima odlicne ocene, ali je fora sto je retko ko koristi, barem od mojih kontakata, svi koriste viber a ovu drugu niko.

Koristi je Mesi i 200 miliona Kineza, mora da je dobra :d

sve da je najbolja ikad, sta ti vrijedi, ako je niko od tvojih prijatelja ne koristi? :p

Ima li neka od SMS aplikacija mogucnost da salje free SMS kao data (web to sms)?

Ja koristim MightyText aplikaciju https://play.google.com/store/apps/details?id=com.texty.sms za slanje SMS poruka preko Web Browser - a. Nisu u pitanju free poruke već koristi one koje imaš u pretplati na svom paketu. Mora da se instalira i istoimeni dodatak za Google Chrome na kompu. Jako je korisna jer kada si kod kuće u opšte ne moraš da koristiš tel. za slanje i čitanje poruka.

Poslednja izmena:
Molim vas za aplikaciju koja gasi mobile data i wifi kada je display off (idle) . Normalno mislim na free app ili neku narodsku. U pitanju je samsung galaxy core. Hvala unapred. Može i na PM.

Wifi imas u sistemskim podesavanjima da podesis. Za data ne znam.

Koliko god da je dobra aplikacija 500 Firepaper u 50% slučajeva upropasti fotografiju time što je loše prilagodi. Mislim na veličinu...

Vrh Dno