Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Obnevideo sam, moracu jos jednu kafu da napravim :d

Mene zanima nešto u vezi ove nove Hangout aplikacije. Kada šaljem ove smajlije koji dolaze uz app, jel računa kao običnu poruku ili kao mms? Imam u default aplikaciji za sms neke smajlije (ne one obične, već u podešavanju tastature ima ) koje kada koristim prebacuje mi automatski na mms :confused:

Poslednja izmena:
Meni računa kao sms, jer podešavanja za mms ni nemam :p

Smeta mi zato sto kad otkucam poruku sa nasim slovima otkine mi 7-8 poruka, a ovako da imam strip unicode skinuo bi mi 3 poruke.

Ozbiljan. Meni je to must have u sms aplikaciji. Koristim ja swipe, ali na Swiftkey, pa kada mi otkuca nase slovo lakse mi je nego stalno da prepravljam. Zato mi je must have strip unicode u sms aplikaciji.

Kao sto Gibo kaze, nisi skontao, jer ovde se ne brisu kvacice.

Kako nisam skontao kad sam i ja to napisao :) "umesto tri poruke pošaljem jednu". Baš zato sam Sony sms app zamenio aosp aplikacijom, da bih imao tu opciju. Sviđa mi se ta integracija sms-a u Hangouts, valjda će neki update dodati tu opciju.

Mene zanima nešto u vezi ove nove Hangout aplikacije. Kada šaljem ove smajlije koji dolaze uz app, jel računa kao običnu poruku ili kao mms? Imam u default aplikaciji za sms neke smajlije (ne one obične, već u podešavanju tastature ima ) koje kada koristim prebacuje mi automatski na mms :confused:

Koja nova hangouts aplikacija?

Potrebna mi je pomoć u vezi neke aplikacije za tastaturu.
Naime, do juče sam imao LG L7 i tastatura je bila super, sa mogućnošću povećavanja, zarez sa jedne strane, tačka sa druge. Ako sam kucao brojeve i pritisnem razmak automatski prebaci na slova.
Sad koristim Samsung galaxy core. Njegova tastatura mi ne odgovara. Mala je, ne prebacuje automatski na slova posle kucanja brojeva ili znakova interpunkcije.
Da li postoji neka apliakcija slična ili bolja od fabričke LG na koju sam navikao i odgovara mi?
Hvala :)

Sad sam probao. Nema podrsku za najobicnije smajlije.
Kod mene se pojavi na tastaturi
qube4y7u.jpg

i ja gledam, lepo piše

The APK is signed by Google and upgrades your existing app. The cryptographic signature guarantees that the file is safe to install and was not tampered with in any way.

je l' se sad pošto je hangouts default sms app poruke čuvaju u cloud-u ili se i dalje moraju bekapovati?

Ništa mi više nije jasno. Kako sad da znam šta šaljem preko Hangouts sms ili hangout poruka?
I šta ako primalac nije na netu prilikom slanja, jel mu stiže sms u toj varijanti ili duboka poruku tek kada din bude ponovo na netu?

Poslednja izmena:
Sms je pocetni prozor,svajp sa desna na levo otvara hangouts kontakte i tu biras kome ces da saljes hangouts poruku.
Ispod poruke pise sent via sms ako je tako,za hangouts poruke nisam probao,
Barem sam ja tako skontao da radi.

Postoji li neka aplikacija se sinhronizacija sa skajp nalogom a nije užasni Skype app?

Pitanje za one koji koriste tasker,posto nema posebna tema,kako ste napravili default profil,mislim kad niste kuci,na poslu..?

Pipl, postoji li neka camera app koju ću moći da podesim da u određenim intervalima napravi fotku? Tipa, na svake 3 sekunde da škljocne, i tako dok ja ne kažem da je dosta.
Treba da radim "time lapse" za fax, a nemam nikakav foto-aparat kod sebe, pa sam planirao da radim telefonom.

Za one koji možda ne znaju šta je "time lapse", evo primera: http://vimeo.com/2828506#at=0

Znači, treba na svake 3-5 sekunde da napravim fotku i tako dok ne napravim nekih 250-300 fotki. Onda te fotke sredim u Premiere-u i sve to ispadne kao ubrzani video klip. Za 1 sekundu klipa mi je potrebno 25 fotografija.

E, super... Hvala ti, druže. Ispao sam retard jer mi nije palo na pamet da kucam "time lapse" u Play prodavnici. Ja sve nešto kucam "auto shutter" i tako neke gluposti.

Našao sam sad i neku Lapse It, košta 2$, ocena 4,5 i fino deluje. Ima je i na Blackmart-u, tako da ću je isprobati. :)

Hvala još jednom. :)

Ma opušteno, svima se dešava da ne vide nešto što je očigledno :)

Okači video kad odradiš kao review aplikacike ;-)

Jel ima neka preporuka za neku cam aplikaciju. Ova moja stock ne može da stigne puža da uslika. Fx mi lepo radi, al ima bug, za nazive slika daje uvek isti datum.

Pipl, postoji li neka camera app koju ću moći da podesim da u određenim intervalima napravi fotku? Tipa, na svake 3 sekunde da škljocne, i tako dok ja ne kažem da je dosta.
Treba da radim "time lapse" za fax, a nemam nikakav foto-aparat kod sebe, pa sam planirao da radim telefonom.

Meni su ovde na forumu preporucili https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Nishant.Singh.DroidTimelapse&hl=en pa probaj i tu.
3$ nije puno za pro verziju mada mislim da ti ne treba da snimas sa ugasenim ekranom tako da je free pun pogodak.

Vrh Dno