Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Нисам успео да одем до ње, мртав сам дошао с посла, душа ми спава. Натерао сам је да ми чита имена сви апликација. Од сумњивих сам нашао неки антивирус, неки клауд сервис (али није регистрован), и то је све. Није рутован моб. Е сад, још једна напомена, она има и неки симбијан, ја сам давно изашао из тих вода па се не сећам да ли је на симбијану било сличних програма.
Ипак ће на крају бити да лик кришом чита то док она спава ;)
Cerberus i slicni anti-theft programi imaju opciju citanja poruka.

Treba mi neki jednostavan i dobar firewall. Znaci samo da mogu blokirati app preko wifi i data nikakve druge opcije ne trebaju. :)

^Ne postoji takva aplikacija.

E to je nešto drugo, ja sam mislio da "stvarno" pali i gasi telefon, što je nemoguće.

Stvarno ne znam ni jednu aplikaciju tih funkcija, a i teško da neka može bolje bez root-a.

Sigurni?

ja5agude.jpg

Ne verujem i dalje. :-D
Ustvari to telefon nije 100% ugašen nego neki kao sleep mode.

Airplane mode je generalno stedljiv maltene kao ugasen telefon - sinoc sam napunio telefon, ostavio ga sa 99% ispod jastuka, jutros je imao 99%. Od pre par dana koristim Battery Doctor.

To neće da može :p

Iskljuci i ukljuci telefon u zadato vreme. Nemam pojma kako radi, al radi to sto pise. I ja sam bio u cudu kad sam video. Nije aplikacija, imam tu opciju u podesavanjima.

Zato što ne ugasi totalno telefon, već ga baci u neki standby (kao HTC Fast Boot opcija). Ukoliko izvadiš bateriju i vratiš je, neće uključiti telefon u zadato vreme, to možeš biti siguran.

Nema šanse da je ugašen skroz, nego sigurno ugasi sve procese što može da se ugasi, ali da da kasnije može nekako da se upali...

Edit: Corvus dve sekunde brži :-D

Poslednja izmena:
Rekao bih da je u pitanju Alcatel? Alcatel Idol kome nije moguće izvući bateriju?

Alcatel 992d. Moze da se izvadi baterija, mada mislim da se onda ne bi ukljucio. E sad... u koji mod ide nemam pojma, uglavnom kad se iskljucuje zavibrira, a kad se ukljucuje ide klasican boot. Logo jedan, drugi i sve redom.

To je isto što i onaj Quick boot u opcijama, u stvari je sleep a ne gašenje kao što rekoše. Jeste da digne sistem za 2-3 sec ali kada ti stvarno treba reboot zbog nečega (npr zapucao neki wakelock i ne pušća :)) takav restart ga neće prekinuti nego moraš da vadiš bateriju... Zato sam ja tu opciju držao isključenu dok sam imao 997

I ja to drzim iskljucenu. Jesi proveravo mozda koliko trosi bateriju u tom sleep modu?

nisam, nikad ne gasim telefon :)
verujem da je neprimetno, sećam se da sam na wifi imao 0.7-0.9%/h sa syncom uključenim, ovo je verovatno vrlo blizu 0

Poslednja izmena:
Da li postoji aplikacija koja blokira data konekciju ili je stavlja pod sifru?Treba zena da ide u inostranstvo a ne razume se mnogo u androide.Ja mogu da je iskljucim ali moze neko drugi da je ukljuci ili da je zena petljajuci slucajno ukljuci.Ne zelim da rizikujem i platim 1500 evra kao 2010.

Mobile data - off. U podešavanjima. Android ne može sam uključiti mobilni internet.

Instaliraj i 3g watchdog, podesi mu 0MB i interval provere na svakih 30 sekundi, naravno i auto-disable internet. Internet prethodno podesiti na 2g only, i naravno iskljuciti.

A jel znas da ako stavis kratke intervale da ce to da spali bateriju?

Nece da spali, 3g watchdog je nezahtevna aplikacija. Uostalom, sta je veci problem - dopuniti bateriju ili platiti data saobracaj u romingu?

@dok a mozes i da joj izbrises apn, pa kad se vrati da ponovo namestis.
Bravo!
Najbolje rešenje.
Ja sam koristio varijantu gde udješ u apn podešavanja i samo promeniš ime APN-a, doda se samo jedno slovo na početak imena i data je isključen.
edit:
Ne radi na 4.0 androidu pa naviše :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno