Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Potreban mi je neki proveren i pouzdan program za zakljucavanje galerije tj samo nekih odredjenih foldera. Nije bitno da li je paid ili free verzija.
Kome god sam dao telefon odmah je usao u galeriju sa slikama, kao da se tamo nesto besplatno deli.

Meni radi TunnelBear na UK, a na US neće

uploadfromtaptalk1361374794253.jpg

Od juče mi Tapatalk v2.4.8 traži da ukucam UN i Pass za Bench forum, za druge forume ne traži, odnosno oni sa kojima sam napravio na njemu nalog rade bez problema. Juče sam nekoliko puta pokušavao da se ulogujem sa starom šifrom, ali mi je stalno izbacivao da je pogrešno ili UN ili Password, pa mi je Bench administracija poslala novi password koji je radio normalno do ponoći otprilike. Danas oko podne sam ponovo pokrenuo TT i opet mi traži password i kad ukucam taj novi, opet kaže da je porešan ili US ili Pass. Šta mislite u čemu je problem? Ostali forumi rade i dalje noramalno preko TT.

Čini mi se da sam ranije mogao da apdejtujem kupljene aplikacije bez obzira da li mi je aktiviran market enabler ili ne. Sada kada menjam ROM, play uredno instalira sve aplikacije (uključujući i kupljene) ali ih ne prikazuje u my apps i ne apdejtuje ih ako nije aktiviran VPN. To sam sada slučajno otkrio čitajući o novom swiftkey-u koji je, uzgredbudirečeno, sasvim dobar.

Meni, srećom, radi TB (US). Jedva sam dočekao update za SwiftKey, imao je vrlo neprijatan bug na pojedinim JB ROMovima (nakon reboota gubili su se odabrani jezici).
Meni Play nikada nije prikazivao kupljene aplikacije, ako nije aktivan unlocker.

To sam sada slučajno otkrio čitajući o novom swiftkey-u koji je, uzgredbudirečeno, sasvim dobar.
Na kom si uređaju. Tablet ili telefon? Ako je tablet onda neće zato što treba tablet verzija app. Ranije sam mogao da ga povučem iz kupljenih iako je phone verzija, sada više ne. Rešenje ti je da npr app backupom skineš sa telefona pa prebaciš na tablet.

Meni Play nikada nije prikazivao kupljene aplikacije, ako nije aktivan unlocker.

Moguće da je i meni tako bilo i ranije, nego nisam obraćao pažnju.

Na kom si uređaju. Tablet ili telefon? Ako je tablet onda neće zato što treba tablet verzija app. Ranije sam mogao da ga povučem iz kupljenih iako je phone verzija, sada više ne. Rešenje ti je da npr app backupom skineš sa telefona pa prebaciš na tablet.

Ma sve okej, apdejtovao sam sve kupljene aplikacije preko tunnelbeara. Hvala u svakom slučaju

Za vas što ne vidite plaćene aplikacije, mozda vam upali sledece: instalirajte App List Backup, odradite backup, pa u listi kliknite na aplikaciju za koju je izašao update, trebalo bi da vas odvede na tu stranicu.

Jel ovaj Tb samo za Ics ili kako? Imam Huawei g300 i Gingerbread i neće uopšte da se instalira...

^ Podrzava samo Android verzije od 4.0 i novije.

Aham, znači u tome je fora. Jel ima neko rešenje za Gingerbread koje sada radi?

Meni na 2.3 posao odrađuje Orbot - tor klijent za Android

Meni treba inače program sa kojim bih mogao da vidim paid aplikacije. Ovaj kad uključim i dalje ne vidim... Jedino ako treba da se podešava nešto.
Edit: Proradio Orbot posle restarta telefona.

Poslednja izmena:
Kod mene ovaj "medved" neće da radi kako god da ga podesim. A inače jedno par dana je radio bez problema.:wall:

Koja je po vama bolja aplikacija za sms: Handcent ili Go SMS (ili neka treca cak)

Nije da mi nesto trebaju opcije koje nude i jedan ili drugi, ali me nervira da mi se ekran ne upali i ne otkljuca kada mi stigne sms jer je telefon uglavnom pored mene i odgovorim odma, plus mi odgovara i popup prozor za brzo odgovaranje.

Za vas što ne vidite plaćene aplikacije, mozda vam upali sledece: instalirajte App List Backup, odradite backup, pa u listi kliknite na aplikaciju za koju je izašao update, trebalo bi da vas odvede na tu stranicu.

Tačno! Zapravo, verovatno sam baš zbog toga i mislio da vidim kupljene aplikacije i bez market enablera.

Jel ima jos neko problem sa najnovijom verzijom es file explorera da nece ispravno na sistemsku memoriju nista da kopira? Reinstalirao sam sistem i nece ni jedan apk ili melodiju da mi kopira na root particiju. U stvari hoce ali pravi probleme, preimenuje fajl i spakuje ga u "prethodni" folder. Jedva sam provalio da je do njega, probao sam posle sa root explorerom i sve ok.

Koristi li neko Sliding Messaging? Vidim da delivery report izbacuje kao toast, ali ne vidim kako mogu u poruci da vidim da li je delivered?

Koristim ja. Developer mi rece da će ubaciti u nekoj sledećoj verziji više podešavanja vezanih za delivery.
Samo znaj, free verzija će dobijati samo kritične updateove. Plaćena će biti normalno updateovana.

Koja je po vama bolja aplikacija za sms: Handcent ili Go SMS (ili neka treca cak)

Nije da mi nesto trebaju opcije koje nude i jedan ili drugi, ali me nervira da mi se ekran ne upali i ne otkljuca kada mi stigne sms jer je telefon uglavnom pored mene i odgovorim odma, plus mi odgovara i popup prozor za brzo odgovaranje.
koristim handcent vec godinama(od htc hero-a) ali sam se zadrzao na verziji 3.9.1 i nisam radio update (tj update-ovao sam i odmah vratio na staru verziju) jer me nervirao novi interfejs....

@ Tetsuo
Ima li još neki značajan feature u plaćenoj verziji osim mms?
Kod Go mi se sviđa mogućnost individualnog podešavanja notifikacija, to ne videh ni u jednoj drugoj aplikaciji.

Ja od pocetka koristim go sms i meni je super. Ima dosta opcija, ja stavim na light verziju posto ne koristim onaj go centar i te gluposti. Ta individualma podesavanja su dobra, onda onaj private box, scheduled messages itd...

pansi ima mogucnost podesavanja individ. notifikacija za kontakte.
handcent koliko znam nema, osim sto se moze postaviti razlicita not. za por. koje idu u private box u odnosu na ostale poruke

Moram da pohvalim zadnji update za SwiftKey - nisu halavi i uključili su i Flow u zadnjem update-u i radi odlično. Nisam ni znao da je ovako lako pisati prevlačenjem prsta.

Samo moram da se naviknem na to da tastatura nije qwerty nego qwertz i da se naviknem da pišem sa kukicama pošto koristim tri jezika a slova sa kukicama su prisutne na tastaturi.

Nazad
Vrh Dno