Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Јел има ћирилице?

Nema ćirilice.

@PABLO Možeš da koristiš i qwerty englesku tastaturu, a da i dalje kucaš srpske reči. Samo omogući zajedno engleski qwerty i srpski koji god, odaberi na space-u English i vozi :). Umesto š koristiš s (prepoznaće da je š u pitanju) i analogno tome ostala naša slova, sve radi besprekorno. Plus što je veća tastatura, a ujedno prepoznaje i engleske i naše reči.

Zaista sjajna tastatura. Ja kombinujem malo flow, malo kuckanje, piše i predviđa ko zmaj :-D.

Takođe koristim 3 jezika i za svaki mozes birati da li da prikazuje QWERTZ ili QWERTY .. sa duzim pritiskom na lovo dobija kukice i kvacice slova ;)

Perfektna tastatura !

Ja mislim da bi tacno prestao da je koristim kada bi umesto srpske latinice ubacili srpsku cirilicu. Onda bi bio osudjen da koristim hrvatsku predikciju sto mi je jos gore, a da ne pricam o njihovoj ijekavici gde bi poludeo od predikcije.

Nema ćirilice.

@PABLO Možeš da koristiš i qwerty englesku tastaturu, a da i dalje kucaš srpske reči. Samo omogući zajedno engleski qwerty i srpski koji god, odaberi na space-u English i vozi :). Umesto š koristiš s (prepoznaće da je š u pitanju) i analogno tome ostala naša slova, sve radi besprekorno. Plus što je veća tastatura, a ujedno prepoznaje i engleske i naše reči.

Zaista sjajna tastatura. Ja kombinujem malo flow, malo kuckanje, piše i predviđa ko zmaj :-D.

Kako?
Na slici su uključena tri jezika: srpski, slovački i engleski a layout na sva tri je namešten na qwerty a ovo je rezultat:

uploadfromtaptalk1361543463615.jpg

Moram da pohvalim zadnji update za SwiftKey - nisu halavi i uključili su i Flow u zadnjem update-u i radi odlično. Nisam ni znao da je ovako lako pisati prevlačenjem prsta.

Samo moram da se naviknem na to da tastatura nije qwerty nego qwertz i da se naviknem da pišem sa kukicama pošto koristim tri jezika a slova sa kukicama su prisutne na tastaturi.

Pa promeni na qwerty, to je bar lako. Tamo gde dodaješ jezike na vrhu, meni npr stoji engleski us i srpski. Pored imena jezika imaju nacrtane male tastaturice. Njih kad pritisneš otvara ti se opcija za raspored tastature.
Onda kada kucaš odabereš engleski za jezik ali uključena je i srpska gramatika što je još i bolje jer ne juriš naša slova sa kvačicama već paziš samo na "ćelava". Tekst je naravno sa ful slovima.

Poslednja izmena:
Svaka čast. :thumbup: Sad je ista kao Swype. Možda se i naviknem na nju :)

Drugari, moze pitanje jedno. Koristio sam ADW ex launcher jedno vreme, instalirao mu update koji je skoro sve promenio i mnogo mi losije radi nego pre. (nesto kao Go SMS i Go SMS 'pro'). Unninstaliram ga, pokrenem .APK od stare verzije ADW-a, i opet mi instalira tu noviju nasminkaniju.. Kako da se otarasim skroz te novije i da opet vratim onu staru preko .apk-a?

Уђи у фајл менаџер и oбриши ADW фолдер.
Можда помогне.

Hvala, mada nemam takav folder, a vise ni nisam siguran da mi je ovo stara verzija. Ako neko slucajno ima .APK od ADW EX-a, pre nego sto je postao fensi, bio bi bas zahvalan..

Hvala na predlozima, ubacio sam GO SMS.

Nego imam sad jedno pitanje... Kad mi stigne poruka ekran se upali lepo, telefon otkljuca, sve ok, ali kada ogovorim na poruku (iz onog popup prozora), nakon sto posaljem telefon se automatski zakljuca, a ostane mi tastatura (vidim je u notification baru). Kada opet otkljucam telefon ona se spusti dole...

Pa sad, jel moze nekako da se namesti da se spusti sama nakon sto posaljem poruku, ili da se telefon ne zakljuca sam (nego neka saceka 30s na koliko sam namestio da se sam zakljucava, ili dok ga ja ne zkljucam sam)

Pozdrav svima, nov sam na forumu i nadam se da postavljam pitanje na pravo mesto.
Treba mi tastatura za android, ona sa po tri slova na broju kao sto je nekad bilo na telefonima koji nisu touch screen.
Telefon je Prestigio 4500
Hvala

Koja app se koristi za screenshot-ove sa "ramom" telefona?

Pozdrav svima, nov sam na forumu i nadam se da postavljam pitanje na pravo mesto.
Treba mi tastatura za android, ona sa po tri slova na broju kao sto je nekad bilo na telefonima koji nisu touch screen.
Hvala

Ovo bi trebalo da ima kod svih telefona valjda?

uploadfromtaptalk1361609560504.jpg

Hoce da okaci scr shot a da izgleda na forumu kao da je slikao citav telefon...

Koja app se koristi za screenshot-ove sa "ramom" telefona?

Ja koristim Screen Maker Lite.

Ajde nek neko proba da pregleda slike u spoiler-u preko 3g konekcije i nek kaze da li dobija fc ttalk-a u tom trenutku.

To je za iphone, meni treba za android :)

Ovo me zanima...

uploadfromtaptalk1360998516288.jpg

Pa Screen Maker Lite ti kazem.... niko u diskusiji o Android aplikacijama ne bi preporucio iOS app :p

daj link ako nije problem, ne mogu da je pronađem, uvek me linkovi vode za iphone app

Hvala

tu opciju, izmedju ostalih, ima i smart keyboard pro...

Nikako ne uspevam da uradim sync kontakata sa gmailom, stalno izbacuje neku gresku. Koristim S2 i Saletov ROM, ako znaci nesto.
Jel ima neko ideju, savet?

Ides u opcijama Portrait mode (ili view) pa stavis T9.

Jel jos nekog zeza viber zadnjih nekoliko dana odnosno od poslednjeg apdejta? Izbacuje mi povremeno da je unavailable or being blocked! Proradi sam posle nekog vremena! Probao sam da ga reinstaliram i nista, opet se desava ponekad!

Код мене је све нормално.

Vrh Dno