Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pitanje u vezi ovog Vpn1click-a... Jel je moguce nekako skloniti onaj ključ iz notification bar-a?

Mislim da ne, to ti je indikator da je VPN uspostavljena, čak mislim da je to deo Android sistema, a ne aplikacije. Sve VPN aplikacije prikazuju isti takav ključ.

na tabletu koji nisam resetovao nekoliko meseci, pocelo sve da koci, da se zaglupljuje i sl.
na Play store sam uredno imao paid aplikacije u ponudi.

posle restarta Market Enabler vise nije radio, tj. odradi on svoje, ali se ne vide Paid aplikacije na store. sa Vpn1Click sve radi super. hvala.

da li neko moze da mi kaze zasto se prokleti fejsbuk ukljucuje sam ponovo i ponovo bez prestanka? u podesavanjima fejsa:
refresh interval - never
messenger location service - off
notifiactions - inactive
sync contacts - don't sync

u podesavanjima telefona i kada je
podaci u pozadini - ugaseno
automatska sinhronizacija - ugaseno,
on se pali i sa gugl servisom koji koristi pojede mi od 20 do 35MB, sto na sistemu od 150MB gde se kada je sve iskljuceno koristi oko 100 uopste nije malo.

tel. je alcatel 991 android 2.3.6.
da dodam da ga nisam skidao il nesto budzio, dobio ga preinstaliranog od vipa.

Prestani da ulazis u task manager i brines se za RAM memoriju, Android nije Windows. Ako bas zelis da se resis aplikacije, rootuj telefon i obrisi .apk Facebook aplikacije iz system/app

Poslednja izmena:
Ne koristim fejsbuk tako da ne znam koji ti je konkretan problem ali imas aplikacije kao sto su Autostarts ili Gemini App Manager sa kojima mozes da iskljucis automatsko podizanje aplikacija.

edit: sad vidim da ti pricas o RAM-u, ja mislio da ti je problem potrosnja MB u paketu. Onda poslusaj post iznad mog :)

Poslednja izmena:
Dzabe, lose je napisana aplikacija, meni se npr sama palila igrica Chicken Run u pozadini i jela ram, sta god ja radio

Jel vam radi Handcent? Mislim aplikacija kao aplikacija radi posao u smislu slanja poruka, ali ostali servisi im ne funkcionisu. Aplikacija me sama izlogovala i ne mogu da se ulogujem, a vidim ni sajt im ne radi.

Ej, jel neko zna da li postoji mogućnost u Tsf Shell Launcher-u promena izgleda foldera?
Uspeo sam samo da promenim izgled pojedinačnih ikonica, ne i foldera...Ako neko zna:d

Prestani da ulazis u task manager i brines se za RAM memoriju, Android nije Windows. Ako bas zelis da se resis aplikacije, rootuj telefon i obrisi .apk Facebook aplikacije iz system/app
Tako sam i ja mislio. I onda sam skontao da ne mogu da igram GTA VC bez da uđem u neki program i poubijam sve procese, pošto u suportnom igrica sjecka...

Da li je moguce odraditi backup aplikacije sto banka daje za mobilni? Ne znam kako je kod ostalih banaka, ali kod Unicredit se salje link za skidanje aplikacije (koji se moze iskoristiti jednom) i neki kod kojim se aplikacija aktivira. Kada sam odradio restore preko Titaniuma, javljao je neku gresku prilikom logovanja. Da li je uopste moguce izvrsiti backup ili ne (verovatno zbog sigurnosnih mera), pa cu morati da idem po peti put da mi aktiviraju?

Da li može neko da mi objasni ovu svinjariju od moranja opsecanja slike za pozadinu, ima li načina da stavim sliku žene a da ne opsecam sliku? :mad:

^ Pa samo povuces ivicu pravougaonika i maksimalno ga uvecas, tako da cela slika stane (ili sa nekim minimalnim isecanjem sa strane). Zavisi od odnosa stranica slike.

Pa neće, daje mi samo do pola, nikako neće celu.

Verovatno ti je fotka takva da ne može da popuni ekran kada se iseče kako bi ti hteo. Probaj sa nekom drugom. Ova ti je verovatno landscape.

Bravo brate, to je to šta mi treba, hvala ti!

Drugo resenje je da na telefon prebacis wallpapere koji odgovaraju tvom ekranu/telefonu i koje nije potrebno cropovati za normalno postavljanje. Za Sony XP je to 1080x960, ne znam koji telefon imas ali proguglaj.

Aj kao rade nesto pa da kazem lepo je to sto se zanimaju i pokusavaju nesto sami da urade:
SRPSKI GENIJALCI :)

ali to sto ponekad treba i malo koristiti google nije na odmet:
MODDED MMS

ta opcija je postojala jos negde polovinom prosle godine ako ne i ranije u nekom drugom modu.

Jel zna neko jel bio nekada titanium backup na snizenju?

Ja ne pamtim u zadnje 2 godine da je nekad bio nekad na snizenju.

Aj kao rade nesto pa da kazem lepo je to sto se zanimaju i pokusavaju nesto sami da urade:
SRPSKI GENIJALCI :)

ali to sto ponekad treba i malo koristiti google nije na odmet:
MODDED MMS

ta opcija je postojala jos negde polovinom prosle godine ako ne i ranije u nekom drugom modu.
Pusti djecu da se igraju :D
Nego danas isprobavao VPN1Click pa pazario AccuWeather Platinum za 0.99$, a za TitanIum nisam siguran ali mislim da nije bio na popustu. Mogli bi da ga stave :D

Da ne zna neko što bi moglo biti YouTube kad upalim nema zvuka. Radilo do prije desetak dana normalno i onda odjednom nestao. Ne sećam se da se update-ovao u tom periodu. Tel je Alcatel OT995, ako što znači.

Kasnis Urose pola sata :) Zeka objavio doduse u temi za mobilni mod :)

Inace, jel neko probao ovo? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify

No more envy for your friends' iPhone which never become slow and battery hungry after lots of apps installed. With Greenify, your Android device can also run almost as smooth and lasting as the first day you have it!
Greenify help you identify and put the bad behaving apps into hibernation when you are not using them, stop them from battery leeching, memory hogging and stealthy running, in an elegant and unique way! They could do nothing without your explicit launch, while still have full functionality when running in foreground. Like what iOS apps act!
NEW App Analyzer will analyze and show apps in your device that keep running persistent services and those launch itself automatically on a regular basis (when network connectivity changes, or every time you unlock your device, install / uninstall / update your apps, etc).
ROOT is required for Greenify to work. If you are still experiencing hibernation issue, this may be caused by your root management app (e.g. "SuperUser"), please try installing "SuperSU" instead.
Compared to other popular tools aimed for the similar purpose, Greenify give you the unique experience:
◆ Unlike the "Freeze" feature in "TitaniumBackup Pro" that totally disable your app, you can use your app as usual, share content with it, put the widget on your launcher, without any uncomfortable impact on user experience. Greenify is nearly transparent! Set and forget~
◆ Unlike "App Quarantine", you can launch your app in any way as usual. No more crafted app-launch widgets, no more manual disabling.
◆ Unlike "Autostarts", you can benefit almost all its advantages, but never need to deal with the complexity of obscurely named app components, and never lose functionality when app is actively running.
◆ Unlike any "XXX Task Killer", your device never fall into the cat-mouse-game of stealthy-running and aggressive killing, which unnecessarily consumes much battery juice. Since all greenified apps will be put into hibernation until the next time you launch them, there is no need to "kill" them during the hibernation.
As the bottom line, Greenify do need a background persistent "Cleaner" service to put the greenified apps back into hibernation when you are not actively using them. It is designed and implemented in extremely light-weight, with an average RAM footprint at 2M in total.
IMPORTANT NOTICE: Greenifying an app implies that you want this app to hibernate, thus all the background functionality of this app will become out of service during the hibernation except when you are using this app. The background functionality includes but not limited to:
* Background services
* Broadcast receivers, which respond to global device events, such as network state change, SMS reception.
* Alarms, which activate background task at specific time or interval.
* Widget update. Widget can be displayed but never update since periodic update involves background task.
* Push message. Push is also disabled since it would activate background task on Android, unlike iOS which just shows up messages to user.
DO NOT greenify alarm clock apps, instant messaging apps, launcher apps unless you never rely on them. Please be sure to verify the impact to greenified apps on which you heavily relies.

Poslednja izmena:
Ne znam do čega je, da li do NEAT rom-a ili do gmaila. Zadnjih par dana primećujem često da svaki mail koji obrišem preko telefona u stvari nije obrisan, kada sednem za računar i dalje imam kao UNREAD u Inboxu. I još nešto, danas i juče na par maila sam primetio da se zaglavilo na "sending", običan plain text sam napiao u reply i nije se poslalo. Što je za činiti?:D

Clear data clear cache for gmail? :)

Edit: Sad sam obrisao par mejlova i otvorio Gmail na kompu i obrisani su.

Vrh Dno