Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Neverovatno, ja napišem NE cloud upload i lik se javi i kaže Dropbox?! Počinjem da razumem Djilkosha...
Ne zna covek sta predstavlja "cloud". Nije te opsovao pa da dramis tu odmah, vec hteo da pomogne. Svakako ne zasluzujes pomoc.

Da li mi moze neko objsniti kako da saljem MMS preko GO SMS aplikacije. Posto MTS-ova cfg poruka ne radi sa GO SMS ubacio sam te parametre u
mms setting > apn configurator koji sam cekirao > MMSC sam napisao gprs > MMS proxy sam napisao za proxy broj > MMS port, port broj. Znaci prepisao iz cfg poruke ovde. Sve sam pregledao kroz menije, smanjivao velicinu mms fajlova preko opcije u GO SMS-u,... Nemam pojma kako da podesim.
Takodje vibracija mi i dalje ne radi samo preko GO SMS-a.

Galaxy s2, nije rutovan.

-----

Sve dok nisam napisao nisam mogao da resim. Ispadne da je sada ok kada sam otisao na stock sms aplikaciju, pokrenuo podesavanje za MMS pa sam poslao i dobio mms poruku. Mada prijavljuje sada i stock i go sms da je stigao mms i ako sam stavio default go sms.

Ostaje mi vibraciju da resim, ako neko ima resenje bio bu mu bas zahvalan.

Poslednja izmena:
Meni cloud resenje ne odgovara, jer imam mnogo slika. Nekako mi nije logicno da sa telefona preko 3g mreze saljem slike i video fajlove na dropbox pa kad dodjem kod kuce da iz dropbox foldera prebacujem na drugo mesto jer mi je db ogranicen na 8 gb i skoro je pun.

U trenutku kada sam trazio resenje za ovo, jedina app koja radi sa windows shared folderima je SweetHome. Ostale su trazile da se instalira dodatni program na PC preko koga ce da radi sync.

Neverovatno, ja napišem NE cloud upload i lik se javi i kaže Dropbox?! Počinjem da razumem Djilkosha...

Jedino se možda nismo razumeli oko termina cloud upload. Za mene je to npr. preko google+ kada slike i ne idu na računar.
Požurio sam sa odgovorom jer sam odgovarao putem telefona te nisam video tvoj potpis, inače ti to ne bih ni ponudio!

Poslednja izmena:
Meni cloud resenje ne odgovara, jer imam mnogo slika. Nekako mi nije logicno da sa telefona preko 3g mreze saljem slike i video fajlove na dropbox pa kad dodjem kod kuce da iz dropbox foldera prebacujem na drugo mesto jer mi je db ogranicen na 8 gb i skoro je pun.

U trenutku kada sam trazio resenje za ovo, jedina app koja radi sa windows shared folderima je SweetHome. Ostale su trazile da se instalira dodatni program na PC preko koga ce da radi sync.

Ja sinhronizujem preko WIFI automatski sve slike na Dropbox. I moj je pun ali cu ga uskoro zameniti drugom uslugom :) tako da mi je to najbezbolniji nacin za cuvanje fajlova.

Pa i preko wifi je besmisleno. Sporije je poslati sliku na dropbox pa sacekati da je komp preuzme, nego kopiranje u windows share. Jedino ako imas brzi link ka netu nego u lokalnoj mrezi.

Kao Samsung korisnik možeš dobiti 50+ GB na Dropbox - u, nadam se da to znaš:)

tako da mi je to najbezbolniji nacin za cuvanje fajlova.
Kad smo kod čuvanja fotografija, ja ih putem Dropboxa ili ručno prebacujem na komp, brišem ono što je za brisanje a ostatak prebacujem u SkyDrive folder koji ih u punom formatu uploaduje. Picasa gleda samo SkyDrive folder i automatski ih uploaduje sa korigovanom rezolucijom u Google albume. Pored toga SkyDrive imam na 3 kompa gde se vrši sinhronizacija.
Možda sam paranoik ali gigabajta imam dovoljno a i protok treba iskoristiti, te zlu ne trebalo :)

Poslednja izmena:
:D :D

A cisto ovako pitanje sto ne cloud resenje?

Prosto, u firmi ČESTO nemamo internet, 3G, glupavi Telenor je baš površinu moje firme izostavio za brzi internet :D

Moraću probati taj FolderSync što je neko naveo, dok ne probam i dalje mi stoji SweetHome...

Jedino se možda nismo razumeli oko termina cloud upload. Za mene je to npr. preko google+ kada slike i ne idu na računar.
Požurio sam sa odgovorom jer sam odgovarao putem telefona te nisam video tvoj potpis, inače ti to ne bih ni ponudio!

Ne druže, nije da se ti i ja nismo razumeli oko termina cloud, ti ne razumeš šta je cloud :) Dropbox jeste cloud a ti ga zovi kako hoćeš :) U svakom slučaju, hvala na pokušaju pomoći ;) NHF

Da li neko zna proceduru kako se instalira android OS na mobilni telefon i tablet.

Ne druže, nije da se ti i ja nismo razumeli oko termina cloud, ti ne razumeš šta je cloud :) Dropbox jeste cloud a ti ga zovi kako hoćeš :) U svakom slučaju, hvala na pokušaju pomoći ;) NHF
E baš si mi rekao :)
Nije sporan termin cloud nego "cloud upload"! Uočavaš li razliku?
U svakom slučaju, nema na čemu!

Da inače mi na forumu smo Bogovi i čitamo misli, pa znamo na koji telefon i tablet je mislio...

Htc hd2 podrzava dva operativna sistema (android i windows mobile)

Mozda ga je decko kupio (dobio) sa windows mobile operativnim sistemom,pa mozda hoce umesto njega da ubaci android.

Mada,to su samo nagadjanja sta je ''pisac hteo reci''

Nisam do sada nikada rutovao mobilni ali cu uraditi verovatno. Bar lezi negde resenje.

p.s. vidim da sam omasio temu, mislio sam da sam postovao u diskusijama za android aplikacije.

Hd2 подржава и UBUNTU OS.

@ duler

Jesi koristio jos neku aplikaciju za sms? Go Sms mi se dopada zbog nekoliko mogucnosti ali koje ne koristim cesto tipa blokada, privatni box, sacuvane poruke, podesavanje izgleda,... Ali generalno me jako iritiraju sa malih milion mogucnosti koje nude, teme za koje moras da sakupljas one getjar poene itd. Kada budem instalirao Jelly ima da se ratosiljam svih GO aplikacija launcher-a, lock screen, notification, sms,...

Ma taj celi GO paket je vec duze vreme tezak bloatware da je to neverovatno. Ja ga zaobilazim u širokom luku.

^
+1

Otkad sam prešao na ICS/JB, prestao sam da ih koristim, i bolje što jesam, daleko im lepa kuća...

Istina, ja sam prešao na psnsi sms. Maltene ista funkcionalnost a aplikacija nije bloatovana svakakvim glupostima.

Nazad
Vrh Dno