Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Zna li neko koja je poslednja verzija go sms-a a da ima local backup?

Jel zna neko zašto Solid explorer traži instalaciju Busybox-a a Es file explorer ne. Više mi se svidja Solid ali me zeza sa tim Busybox-om. Ja ga instaliram, on pokazuje kao da nije instaliran.

Cek, jel to znaci da brisanjem sys aplikacija ne dobijam apsolutno nista, zar nije onda jednostavnije instalirati neki app koji samo sakriva aplikacije u drawer-u posto mu to dodje na isto onda? Zar sistemske i npr. aplikacije sa marketa ne zauzimaju isti prostor na telefonu sem sto su ove prve sistemske pa se eto ne mogu obrisati?

Dobijaš na slobodnom ram-u ako obrišeš neku sistemsku aplikaciju koja je stalno pokrenuta. Ja sam na Huawei-u imao neke njegove društvene bloatware koji su stalno bili pokrenuti, custom rom-ovi uglavnom ne sadrže ništa od tih aplikacija.

Drugo, dobijaš više prostora na ROM particiji, te bi vreme pokretanja sistemskih aplikacija trebalo da bude manje (ne znam koliko je ovo tačno, nisam nikakav ekspert, moguće je da grešim).

Imaš na marketu aplikaciju /system/appmover koja može da prebacuje sistemske u korisničke aplikacije i obrnuto. Ja sam oslobodio puno interne memorije (memorija za aplikacije) tako što sam prebacio neke korisničke aplikacije u sistemske (launcher, tasker...). Sa ovime treba biti jako oprezan i ne raditi ovo bez nandroid backupa, pošto neke aplikacije nije moguće prebaciti i izazivaju nemogućnost pokretanja sistema.

Ima više načina za oslobađanje interne memorije, svi oni uključuju prebacivanje fajlova aplikacije na SD karticu (skripte koje objedinjuju sd-ext i internu memoriju, ili im menjaju mesta, zatim aplikacije koje prebacuju aplikacije na karticu tako da ih sistem i dalje vidi kao da su na internoj memoriji...) Međutim, neke aplikacije imaju velike data i dalvik cache delove, te bi trebalo i njih nekako prebaciti. Meni link2sd pravi probleme sa widget-ima (za link2sd treba imati rom koji podržava sd-ext), najbolje mi je prebacivanje pomoću titanium-a (prebacuje app i data fajlove, dalvik ne...)

@viber tema
Ja sam koristio moj desire z i zvao drugara na ajfon 3gs
Preko wifi
Rezultat je ocaj zivi
..
Sad ja koristim evo 3d. I opet isto...

Sutra cu da probam iz kuce preko wifi da nazovem zenin sensatin xl i da vidim rezultat

To je local wifi pa da vidimo

Koji program preporucujete za citanje stripova, ja sam malopre probao X comics i program je odlican ali je izbor free stripova ocajan a taman sam poceo da citam jedan, zainteresovao se i nema vise,treba da se plati :/

Takodje moze i na PM neki site gde skidate stripove?

Moze neka preporuka za dobar luncer za telefon....bitno mi je da radi brzo.

Nova ili Apex, ali samo ako imaš minimum 4.0. Ispod toga - Holo Launcher.

U tom slucaju, Nvukelic ti je odgovorio. Sa time se slazem.

Holo je trom u poredjenju sa ADW. Tako da za Android 2.3 i nize - ili ADW ili LauncherPro.

Šta znam, meni je bio baš ok, ali moguće da je to zbog toga što sam pre njega koristio Go Launcher, pa mi je i Holo bio munja.

^ Verovatno je to. Koristio sam ADW dugo, pa sam presao na Holo zbog izgleda i bio mi je ok. Koristio sam ga ~ 3 meseca i vratih se na ADW. Tada sam video koliko je Holo trom. Ubrzo je ADW dobio i update, pa je postao jos bolji (i lepsi).

Ja sam ADW i kupio ;), ali zbog nemanja foldera u Apps odustao i sad koristim GO HD.

Pre neki dan sam ponovo instalirao Holo, Nova, ADW i ostao na GO.

Koristio sam Go launcher jedno vreme, ali kada su počeli da mi iskaču oni irvasi po displeju, obrisao sam ga sa zadovoljstvom.

Isključio sam tu opciju i ponovo neka čuda izlaze.

Inače, probao sam holo, go, adw, ics, lp, pa se na kraju vratio na launcher pro.

I ja sam kupio ADW kada je bio maltene dzabe. Nema foldere (u meniju, na glavnom ekranu ima), ali ima grupe koje mozes koristiti kao foldere.

Poslednja izmena:
Ako bekapujem aplikacije sa titaniumom na gb, jel mogu da ih vratim na ics-u?

Da, ako su same aplikacije kompatibilne sa ICS. Podrazumeva se da preskočiš sistemske aplikacije

To znam, nego ja sad kad sam instalirao titanium na isc on meni uopste ne vidi backup.Ne znam kako onda da vratim app.
Evo sad je nekako "progledao" al imam problem sto mi uopste ne vidi instalirane aplikacije dok ne restartujem telefon.

Poslednja izmena:
Nađoh rešenje za svoj problem sa widget-ima i njihovim neučitavanjem (problem loading widget) na gingerbread-u.

U pitanju je korisnički dalvik cache koji ne sme biti na sd-ext, što sam ja uradio linkujući ga pomoću link2sd za sd-ext. Moguće je da je problem i u linkovanju app i lib fajlova, ali to već nisam ispitivao. Ne treba čačkati dalvik cache ni u jednoj aplikaciji, takođe mi je pravio probleme kada sam pokušao da ga prebacim na sd-ext pomoću a2sdgui.

Šta sam uradio - prebacio sam app fajlove i app data većine korisničkih aplikacija pomoću titanium-a na sd karticu. Takođe, TB daje mogućnost da se sistemski dalvik keš integriše u ROM, čime se oslobađa interna memorija, što sam ja i uradio, nema problema za sada i čini mi se da telefon brže radi.

Sve u svemu oslobodio sam dobar deo interne memorije i widget-i mi se sada normalno učitavaju. :)

To znam, nego ja sad kad sam instalirao titanium na isc on meni uopste ne vidi backup.Ne znam kako onda da vratim app.
Evo sad je nekako "progledao" al imam problem sto mi uopste ne vidi instalirane aplikacije dok ne restartujem telefon.

Nisam siguran da te razumem.
Titanium uvek flešujem uz ROM, ne instaliram ga iz Roma, uvek je video svoj bekap, uvek ga vraćam batch tool-om, pa reboot. I sve ok :)

Kako misliš preko fiksnog. Ja nikada nisam imao bolji kvalitet na fiksnom nego na mobilnom ili skype-u.
Sta pricas to? Na novoj centrali je konstantno top kvalitet, nema da gubis signal ko na mobilnoj mrezi ili lag ko na skype/viber.

Nađoh rešenje za svoj problem sa widget-ima i njihovim neučitavanjem (problem loading widget) na gingerbread-u.

U pitanju je korisnički dalvik cache koji ne sme biti na sd-ext, što sam ja uradio linkujući ga pomoću link2sd za sd-ext. Moguće je da je problem i u linkovanju app i lib fajlova, ali to već nisam ispitivao. Ne treba čačkati dalvik cache ni u jednoj aplikaciji, takođe mi je pravio probleme kada sam pokušao da ga prebacim na sd-ext pomoću a2sdgui.

Šta sam uradio - prebacio sam app fajlove i app data većine korisničkih aplikacija pomoću titanium-a na sd karticu. Takođe, TB daje mogućnost da se sistemski dalvik keš integriše u ROM, čime se oslobađa interna memorija, što sam ja i uradio, nema problema za sada i čini mi se da telefon brže radi.

Sve u svemu oslobodio sam dobar deo interne memorije i widget-i mi se sada normalno učitavaju. :)

Ja na ZTE dalvik cache drzim na sd-ext odkad sam kupio phone i nemam problema...

Nazad
Vrh Dno