Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Uz stock rom dolazi odmah, a ako si na custom-u logicno da imas root?

A jesi li probao da pokrenes Talk apk? Ako nece tako, onda ne postoji nacin bez root-a.

Kako bre nema?
Ides na onaj plus sa leve strane i tamo imas dodatne opcije kao i slicice i smajlove.

Nisi dobro procitao, nema ga vise u listi

screenshot2012-12-21-18-.png

Ima li neka aplikacija radio alarm ali ne strimovani nego fm radio. Ubodem slušalice i nađem stranicu i to mi bude alarm. Kao na onim budilnicima sa radiom. Na praistorijskom se k750 sam to imao.

Jel koristi neko ovu Sleep Time aplikaciju..
Meni deluje zanimljivo..aplikacija navodno koristi akcelerometar telefona i meri pokrete tela te prema tome utvrdjuje u kojoj fazi sna se nalazite i na osnovu toga aktivira alarm za budjenje u najpovoljnijoj fazi, fazi lakog sna i sl. Ja telefon drzim pored sebe pored jastuka..nisam probao da stavim ispod jastuka, ali koliko sam citao i to bi moglo..

http://www.azumio.com/apps/sleep-time/

Evo kako to kod mene izgleda nakon 3 merenja:

http://beta.azumio.com/apps/sleepti...zumio-com.appspot.com/v1/attachment/281015612

Root za Prestigio tablete ti je bar peace a cake i uvek možeš da ga unrootuješ...

Iskren da ti budem nisam to probao, ja sam vise trazio neki proveren nacin da radi konkretno za ovaj model ali tog nema, probacu sutra sa tom metodom.

EDIT: Nisam imao strpljenja da cekam do sutra pa sam ustao i pokusao da ga rootujem,navodno je uspelo ali tablet se vise ne pali, crn ekran stoji. Pokusao sam da ga upalim ali ista prica, prodje ono Prestigio i onda stoji crn ekran. Vidi se da pali pozadinsko osvetljenje ali na ekranu nema nista.

EDIT 2: Factory reset pomogao. It's aliveeee! Sad cu da probam i ostale root metode za koje znam :D

Poslednja izmena:
Nek spomenu los kvalitet razgovora preko vibera,pa ja se nesecam kad sam zadnji put razgovarao preko vibera a da je to bilo ok...a secam se rado vremena kad je kvalitet razgovora preko jega bio mnooogo bolji nego preko gsm mreze..mada je tad tek par nas koristilo viber...eh

sto se Vibera tice, kod mene kvalitet zvuka zavisi od samog aparata... naravno uz to da su oba telefona na wifiju ili u podrucju gde je 3g signal dobar
kad pricam sa desire z na desire z, iphone ili neki slican, sve je ok. skype ne moze da mu prismrdi.
ali ako zovem nekoga na neki losiji telefon, tipa prestigio 4300 il cha cha, sagovornik zvuci kao da je promukao, laguje i sl...

Jel koristi neko ovu Sleep Time aplikaciju..
Meni deluje zanimljivo..aplikacija navodno koristi akcelerometar telefona i meri pokrete tela te prema tome utvrdjuje u kojoj fazi sna se nalazite i na osnovu toga aktivira alarm za budjenje u najpovoljnijoj fazi, fazi lakog sna i sl. Ja telefon drzim pored sebe pored jastuka..nisam probao da stavim ispod jastuka, ali koliko sam citao i to bi moglo..

http://www.azumio.com/apps/sleep-time/

Evo kako to kod mene izgleda nakon 3 merenja:

http://beta.azumio.com/apps/sleepti...zumio-com.appspot.com/v1/attachment/281015612

Koristio sam ja jedno vreme par aplikacija. Ali ta je krš, kao i sve koje pravi azumio. Čini mi se da je sleep as android bila bolja, ali se plaća (mada nisam je koristio sigurno godinu dana).

Root za Prestigio tablete ti je bar peace a cake i uvek možeš da ga unrootuješ...
zasto ljudi koriste eng. izraze, kad ih ne znaju? :d "mir torta???"
Nek spomenu los kvalitet razgovora preko vibera,pa ja se nesecam kad sam zadnji put razgovarao preko vibera a da je to bilo ok...a secam se rado vremena kad je kvalitet razgovora preko jega bio mnooogo bolji nego preko gsm mreze..mada je tad tek par nas koristilo viber...eh
ja sam spominjao... Moguce da ima veze sa aparatom, ali ako ne radi kako treba sa One X na SGS2, oba preko wifi (kod mene garantovano nista ne jede protok, ugasen torrent, a sagovornici mi kazu da prilicno koci i secka), sta je onda potrebno? Na Desire (prvi) se raspada, pocinje da koci posle 1-3 minuta, i samo ponovni poziv rjesava problem. Koje su alternative, pored Skajpa? :-/

A da malo ne preterujemo sa tim loš kvalitet preko vibera? Em besplatna aplikacija, em internet skoro džabe, a hteli bismo super sound...:smash:

Čini mi se da je zvuk bolji kada je 3G na 3G, nego 3G na WiFi.

u mom slucaju ja ne pretjerujem, jer je ponekad zaista neupotrebljiv (i to za osobu sa kojom najvise pricam, ima HTC Desire, i licno sam cackao razna podesavanja, reinstalirao, i opet nista, koci posle 1-2-3 minuta)...

Ja koristim viber za komunikaciju između Galaxy s - galaxy s, galaxy s - galaxy nexus i nikakvih problema, baš sam pre neki dan pričao sa gnexusom jedno 45 minuta i bilo je sve ok. Bar za mene, ne znam kakav kvalitet treba da bude, ali ja jasno i glasno cujem sve, bez seckanja.

Poslednja izmena:
Ja sam na S2 zadovoljan Viberom, jedino je loše kada razgovoram sa Desire

pa, ko sto rekose, ranije je bio bolji nego GSM voice, vise ne... I meni i sagovornicima stalno varira ono "network quality", od "excellent" do "very poor" u roku od 10ak sekundi... Udaljenost od rutera nema nikakve veze...

U cemu je fora sa Root Uninstaller-om?

Obrisao sam gomilu sistemskih aplikacija sa ot990 v2.3.4 (111, FB, GMail, Layar, OfficeSuite, Opera Mini, twitter, itd..) sa backup/uninstall, ali nisam nista dobio na prostoru, cak mi se cini i da sam izgubio?! Ocekivao sam da cu dobiti bar 50MB slobodno ali sad se plasim da ako krenem da radim restore da cu ostati i bez ove crkavice, a trenutno ima samo ~13.6MB slobodno :(

Gde gresim?

Poslednja izmena:
Sistemske aplikacije su na ROM particiji, /system/app folder, ti hoćeš da oslobodiš /data/data. Umesto tog brisanja sist. aplikacija, prebaci aplikacije i app data na sd karticu pomoću titanium backup-a (ima batch opcija za to). Ne prebacuj data onih aplikacija koje su stalno aktivne, koje imaju widgete, sistemskih aplikacija i sl...

Cek, jel to znaci da brisanjem sys aplikacija ne dobijam apsolutno nista, zar nije onda jednostavnije instalirati neki app koji samo sakriva aplikacije u drawer-u posto mu to dodje na isto onda? Zar sistemske i npr. aplikacije sa marketa ne zauzimaju isti prostor na telefonu sem sto su ove prve sistemske pa se eto ne mogu obrisati?

Ne zauzimaju isti prostor... Sistemske zauzimaju poseban storage. Svaka verzija androida sve vise i vise sistemski je veca, zato stariji telefoni bez budzenja ne mogu da stavljaju noviji android. Zato postoji CM koji zauzima od 70MB-130MB + gapps. Stock sa bloat-om zauzima npr na GS2 oko 400-500MB mozda cak i vise, ne secam se, a CM sa gapps-om oko 160MB...

Poslednja izmena:
Ja povremeno zovem sa mog sgs2 druga u cg na oneX, nekad je onako nekad lose ali kad sam se cuo sa drugom u kini na desireHD odusevio sam se kako je radilo, ko da preko fiksnog pricamo

Kako misliš preko fiksnog. Ja nikada nisam imao bolji kvalitet na fiksnom nego na mobilnom ili skype-u.

Vrh Dno