Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Swype koristim kad kucam jednom rukom a SwiftKey kad s obe ruke... Najbolja kombinacija

Office suite pro 6+ pdf je na akciju 1dolar i endomondo je na akciju 1dolar. Čisto ako nekog interesuje

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, kojom aplikacijom da editujem video za upload na YouTube? Snimam klip, naravno, u HD formatu i kada treba da uploadujem baš bude veliko. Kojom aplikacijom da uradim neki konvert for youtube ili nešto slično pre uploada?

Na kompu mi je super bio onaj Video Maker što ide sa Windowsom, samo kažeš export for yt i voila :D

ps. Sad mi se kao uploaduje neki video od 100MB a ne znam kako da dođem do njega i uploada da ga cancelujem? Uradio sam iz QuickPic-a "share" pa YouTube i stavio upload. Sad ne znam kako da zaustavim :D

Samo PC

Čisto sumnjam da postoji mada bi bilo super da ima tako nešto. Možda sa se otvori tema pa ko šta vidi da javi :-D

Poslednja izmena:
Zna li neko zašto dobijam ovu grešku na free aplikacijama? Aktivan je Market unlocker, paid aplikacije kupujem bez problema, ali kod free imam ovaj error. Dešava se od jutros.
596eef1b-e52e-8100.jpg

Clear cache / data za market pa restartuj telefon.

Poslednja izmena:
Treba da procitam neku knjigu (90 strana), ali cu biti na odmoru (moru), a ne nosi mi se racunar! u PDF je formatu! Koji je ultra, mega giga program za citanje PDF dokumenata, a moze i Office nek' se nadje, ali prioritet PDF! :D

Radio sam clear data, ali nisam reboot :banghead:
Sada je sve ok, hvala! :)

Jel ima neka bas laka/brza SMS aplikacija?

Predji na AOSP mnogo je dobra, ako vec ne koristis goSMS :p

Koristim Go, onu poslednju verziju pre nego sto je presla na "Pro".. I dalje mi to nije dovoljno brzo koliko bih hteo, znam da je do telefona najvise mada ni burazeru na One V ne leti bas Go Sms (u njegovom slucaju Pro). Stvarno bre, hocu poruku da posaljem, najosnovnija funkcija mobilnog telefona..

A sto ne koristis pro verziju? Imas onaj lite mode da izaberes i prilicno je brzi od normal i pro moda.

A i u krajnjem slucaju imas stock msg aplikaciju.

Ma jok, i taj Lite je sporiji od starih verzija..

Nije mi ni stock nesto brza, a nema ni popup prozor koji mi bas znaci.

Uff nemam pojma onda... Opet se vracamo na rootovanje i dobijanje brzine :) ako hoces da izvuces maximum od telefona :)

Trenutno sam u fazi testiranja OruxMaps aplikacije za navigaciju, snimanje ruta, itd itd.
Ovo je najkompletnija navigacija koju sam nasao do sada, a da sve radi kako treba. Moze da se uveze .gpx ili .kml fajl i aplikacija ce na osnovu njega napraviti rutu. Mana je sto nema Cue Sheet-a za uvezeni "track" tj liste skretanja, ali to je odprilike jedina mana koju sam mogao da joj nadjem (sem u pocetku komplikovanog GUIa). Pritom istovremeno pored navodjenja moze da snima zapocetu rutu, znaci nema potrebe da u pozadini radi jos neka aplikacija za to - sto je odlicno, stedi energiju!

Podesio sam snimanje rute na najprecizniji moguci nivo, i tada prijavljuje da se moze desiti da se prepuni memorija. Zato sam i napisao gore da je jos uvek testiram, posto mi se jos nije desilo da pukne. Najvecu rutu koju sam vozio je nesto preko 50km u kontinuitetu, tako da cekam kako ce se ponasati na 100+ km deonicama. :) Evo rute od malopre cisto da steknete utisak o preciznosti, za moje pojmove ovo je odlicno: http://ridewithgps.com/trips/751350

Takodje ima offline snimanje mapa, sto je odlicna stvar! Pritom je izbor mapa neverovatan, znaci bukvalno moze da se bira bilo koja, i da se uveze na SD karticu deo mape koji hoces. Doduse, za veliki zoom level velicina mape postaje astronomska, ali za neku normalnu upotrebu je skroz ok.

Predpostavljam da nije popularna kao neke druge posto je pretrpana sa opcijama i na prvi pogled teza za koriscenje. Ali cini mi se da je najkompletnija od svih na marketu, tako da ljudima koji provode dosta vremena u prirodi/na bajsu preporucujem da je probaju.

edit:
Obratite paznju na ruti deo gde sam prolazio kroz terazijski tunel. Google MyTracks je tu uvek prekidao rutu jer nije imao signala, a ova aplikacija snimila i taj deo bez problema :)

Poslednja izmena:
Dovoljno je da ukineš reklame, ubrzaće se na nekim aplikacijama i web sajtovoma. Takođe lepo radi na 700MHz, što je više nego primetno ubrzanje.

Nema razloga da menjaš ROM, samo kernel. Ja sam drugaru sredio stari WF i čovek je odlučio da ga ne proda dok ne skupi pare za S2.

Preporučujem rut, ad-free i oc. :)

Pre neki dan sam rootovao sestrin wildfire. Apsolutno ništa neće dobiti time, jer nema dobrih romova. CM7 je baš spor.
Telefon je loš, pa je loš.

Pa ne znam, ja kad sam imao WF, meni je bolje radio na cm7 da l' bese rc1 ne secam se, ali bolje od sense-a... Moj je bar prodisao malo...

Ljudi, kojom aplikacijom da editujem video za upload na YouTube? Snimam klip, naravno, u HD formatu i kada treba da uploadujem baš bude veliko. Kojom aplikacijom da uradim neki konvert for youtube ili nešto slično pre uploada?

Na kompu mi je super bio onaj Video Maker što ide sa Windowsom, samo kažeš export for yt i voila :D

ps. Sad mi se kao uploaduje neki video od 100MB a ne znam kako da dođem do njega i uploada da ga cancelujem? Uradio sam iz QuickPic-a "share" pa YouTube i stavio upload. Sad ne znam kako da zaustavim :D

Postoji program i ja ga u veselju koristim :) naravno na telefonu. Program se zove VidCon. Posle instalacije ce ti ponuditi da skines i kodeke. Posle toga mozes da koristis za konverziju u nesto manju rezoluciju. Fajlovi koji se dobijaju su bas vidno manji.

Nazad
Vrh Dno