Trenutno sam u fazi testiranja
OruxMaps aplikacije za navigaciju, snimanje ruta, itd itd.
Ovo je najkompletnija navigacija koju sam nasao do sada, a da sve radi kako treba. Moze da se uveze .gpx ili .kml fajl i aplikacija ce na osnovu njega napraviti rutu. Mana je sto nema Cue Sheet-a za uvezeni "track" tj liste skretanja, ali to je odprilike jedina mana koju sam mogao da joj nadjem (sem u pocetku komplikovanog GUIa). Pritom istovremeno pored navodjenja moze da snima zapocetu rutu, znaci nema potrebe da u pozadini radi jos neka aplikacija za to - sto je odlicno, stedi energiju!
Podesio sam snimanje rute na najprecizniji moguci nivo, i tada prijavljuje da se moze desiti da se prepuni memorija. Zato sam i napisao gore da je jos uvek testiram, posto mi se jos nije desilo da pukne. Najvecu rutu koju sam vozio je nesto preko 50km u kontinuitetu, tako da cekam kako ce se ponasati na 100+ km deonicama.

Evo rute od malopre cisto da steknete utisak o preciznosti, za moje pojmove ovo je odlicno:
http://ridewithgps.com/trips/751350
Takodje ima offline snimanje mapa, sto je odlicna stvar! Pritom je izbor mapa neverovatan, znaci bukvalno moze da se bira bilo koja, i da se uveze na SD karticu deo mape koji hoces. Doduse, za veliki zoom level velicina mape postaje astronomska, ali za neku normalnu upotrebu je skroz ok.
Predpostavljam da nije popularna kao neke druge posto je pretrpana sa opcijama i na prvi pogled teza za koriscenje. Ali cini mi se da je najkompletnija od svih na marketu, tako da ljudima koji provode dosta vremena u prirodi/na bajsu preporucujem da je probaju.
edit:
Obratite paznju na ruti deo gde sam prolazio kroz terazijski tunel. Google MyTracks je tu uvek prekidao rutu jer nije imao signala, a ova aplikacija snimila i taj deo bez problema