Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Koji je najbolji launcher za ICS, da stavim burazeru na One V.. Sense mi nesto lose radi, sporiji telefon bude nekad nego WF..

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da to važi za rutovane telefone? Šta da rade oni koji neće da ih rutuju (ne spadam u tu grupu korisnika)?

Da za rootovane, sa androidom 2.3.x i rom mora da bude deodexovan da bi aplikacija radila.

Koji je najbolji launcher za ICS, da stavim burazeru na One V.. Sense mi nesto lose radi, sporiji telefon bude nekad nego WF..

Rutujes telefon stavis neki non sense ROM + Apex i da vidis kako poleti telefoncic :)

Izašao novi swype beta. Sada ima i predikciju, slično kao swiftkey. Mislim da je adresa za skidanje beta.swype.com

Rutujes telefon stavis neki non sense ROM + Apex i da vidis kako poleti telefoncic :)

Nisam sebi rutovao, njemu cu :D Probao sam ova dva, nisu mi nesto, ipak je GO najkompletniji, odlicno mu radi, meni je spor na wfu ali predobar launcher.

Poslednja izmena:
Nisam sebi rutovao, njemu cu :D Probao sam ova dva, nisu mi nesto, ipak je GO najkompletniji, odlicno mu radi, meni je spor na wfu ali predobar launcher.

Pokvario si ga i zacarao svojom magijom da covek pomisli da ce mu eksplodirati telefon ako ga rutuje :p

Koji Sports Tracker koristite? Na marketu postoji vise razlicitih programa sa istim ili slicnim imenom, Sports Tracker, Endomondo Sports Tracker, Sports Tracker (by STL) i jos neki.

Ja koristim EndomondoPro. Na LG OptimusOne je mogao da radi oko 8 sati dok ne potroši bateriju, na Desire S mi je u šetnji pre neki dan baterija držala preko 12 sati, nije bila skroz potrošena ali je bila pri kraju. Na low power mode je to drastično duže ali i preciznost je dosta lošija.
Ako neko koristi neki drugi neka napiše iskustva sto se tiče potrošnje.

Ovaj običan sports-tracker.com. Sve lepo pregledam posle na pc, šaljem drugima, pratim druge i mogu da dodajem fotke poziciji u workoutu. Najduže sam ga koristio oko 5 sati na skijanju.

Ja koristim ovaj prvi.Belezi u metar,moguce je videti prosecnu brzinu za svaki km puta,iz aplikacije je moguce paljenje kamere ili audio plejera itd.Sto se tice potrosnje videcu da sutra odvezem jednu kracu rutu do Paracina pa javljam koliko ce % skinuti.Mada mislim da Endimondo manje trosi.

Ja koristim CardioTrainer, beleži korake, rutu preko google mapa, prosečnu brzinu, trenutnu brzinu, koliko ste kalorija potrošili, pali audio plejer u aplikaciji, može da vaš glasovno obaveštava sve podatke koje meri...

Eh kad bi meni sports tracker radio tako lepo kao svima... Ali posle visecasovnog koriscenja, jednostavno puca :(
Endomondo mi se ne svidja sa interfejsom.

Tako da koristim Google My Tracks i GPS Logger aplikaciju. Izvezem .gpx i posle pregledam na ridewithgps.com . Pritom My Tracks, a pogotovo GPS Logger trose dosta manje baterije od Sports Tracker/Endomondo. Bar na mom telefonu.

Mali off : kako fiksirate fon dok recimo trčite?

Imam nesto kao steznik, navuces ga na ruku i onda imas dzep u koji mozes da gurnes mob/mp3 player itd... Elasticno je i stegne fino uredjaj tako da ne moze da mrda. Mada sam ga bas daaavno nabavio i nisam odavno koristio, ne znam dal bi u njega stao jedan od ovih novijih cigla - telefona. A na bajsu ga drzim u biciklistickom dresu, dzepovi na ledjima su ultra prakticni za to... Naravno, kad mi ne treba kao navigacija, za tu namenu tek treba da nabavim neki drzac.

Evo rute koja je zabelezena sa My Tracks pa exportovana u gpx i uvezena na ridewithgps.com : http://ridewithgps.com/trips/725766 (ruta je od malopre, voznja nocu u ovim toplim danima je milina)

Takodje koristim aplikaciju CueSheet, kad planiram neku rutu koju vozim po prvi put, prvo lepo na ridewithgps iscrtam celu rutu i posle je samo iz CueSheet aplikacije uvezem na telefon. Aplikacija je napravljena tako da moze da se unese nalog sa ridewithgps, extra prakticno.

Zaboravio sam malopre da napisem da Sports Tracker nema toliko azurne mape, bar ne u mom kraju... Plus mislim da nema opciju izvoza u .gpx (mada nisam siguran), cime bi mogao da se resi problem neazurne mape.

Poslednja izmena:
Ako do sad niko nije uradio, a znamo koliko dugo je prvi 720p telefon u prodaji, izgleda tesko :)

Ako ti bas treba sto ne koristis navigon? Ja mislim da i copilot radi na 720p

Imam nesto kao steznik, navuces ga na ruku i onda imas dzep u koji mozes da gurnes mob/mp3 player itd... Elasticno je i stegne fino uredjaj tako da ne moze da mrda. Mada sam ga bas daaavno nabavio i nisam odavno koristio, ne znam dal bi u njega stao jedan od ovih novijih cigla - telefona.

To se zove armband i može da se naruči prko DealExtreme-a za smešne pare (~5USD).

nego, za copilot beše mora rutovan uređaj?

Poslednja izmena od urednika:
*** u zurbi sam zaboravio :) Ako nekom treba swiftkey3 neka se javi.

Vrh Dno