Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Malo malo mi se desi da mi se ugasi telefon ( prazna baterija) i da mi alarm ne zvoni ... jel ima neko resenje za ovo je ne mogu vise da se pravdam ljudima :D

dosta ljudi stavi fon na punjač kad ide da spava... nema šanse da ti se isprazni baterija, alarm zvoni i ujutro te dočeka 100% puna baterija :D

pa kako neko da ti pomogne sto ti se isprazni baterija? :zgran: A savet da ga stavis na punjenje pre spavanja je najbolji moguci i tako se uglavnom koriste pametni telefoni, em nema sanse da se ugasi i da ne zvoni, em ti je spreman za rad ceo dan sigurno :D

Ako imas 7, 8 procenata baterije pre spavanja izdrzace ti do jutra, barem je kod mene tako slucaj, nekad skine samo 2, 3 posto..

Ako imas 7, 8 procenata baterije pre spavanja izdrzace ti do jutra, barem je kod mene tako slucaj, nekad skine samo 2, 3 posto..

I šta onda ujutru da radi pre nego što izađe iz kuće, sa 4-5% baterije, da je ušteka u dupe :D? Punjač svaku noć je majka mara za smartphone...

I šta onda ujutru da radi pre nego što izađe iz kuće, sa 4-5% baterije, da je ušteka u dupe :D? Punjač svaku noć je majka mara za smartphone...

Meni nije jasno zasto ljudi imaju fobiju od punjenja telefona dok spavaju, ja ni ne izlazim iz kuce ujutru ako telefon nije pun.

+1

Ako nemam bar 60% baterije uvece, tel ide na punjac definitivno. A to se desi samo ako sam ceo dan bio na poslu.

O2X via TT

60% baterije uveče? Mogu samo da sanjam o tome :)
Ja ga stavim 2 sata ped spavanje da stigne da se napuni do kraja i skinem ga kada legnem.

Retko se desi, ali bude - par puta mesecno, najcesce utorkom, kad sam na poslu od 10 - 19h... :)

Sad mi je recimo na 25% i def. ide na strujni kabAl... :D

O2X via TT

Zna neko zasto mi GO Launcher Notification ne prikazuje Gmail notifikaciju, radi za dialer i SMS ali Gmail ne, imam default temu, a probao sam i sa klasicnom gmail ikonicom, na Dock mislim.. stiklirano je za sva tri u opcijama.

Poslednja izmena:
Zato što je Google onemogućio to :D..pristupanje gmail notifikacijama iz drugih programa

Salis se :) To od skoro nesto? jer sam vidjao po klipovima nekim broj neprocitanih mejlova pored ikonice..

Ja mislim da to nije odavno... Znam kad sam koristio MissedIt nije radio gmail notification, a to je bilo bogami pre nekoliko meseci... Za GOnotification ne znam...

Salis se :) To od skoro nesto? jer sam vidjao po klipovima nekim broj neprocitanih mejlova pored ikonice..
Da od skora...google je u stvari promenio API za pristup gmailu iz drugih aplikacija..u suštini u gomili notification aplikacija na marketu možeš da pročitaš da ne rade za gmail zbog toga :) Moraće da se updateuju...

Poslednja izmena:
1. Preporuka za neki dobar photo editor, po mogucstvu free?
Znaci da ima barem crop, resize, poneki efekat...
Ova fabricka android galerija ima samo crop i rotate, nisam ni znao do sad dok nisam probao da editujem neku sliku :)
2. Preporuka za neki file pretrazivac ili nesto slicno, gde iz browsera/maila mogu da selektujem vise fajlova odjednom za upload? Npr ocu da okacim nekoliko slika odjednom na postimage, ali ne mogu ni preko ES file explorer-a ni preko galerije da selektujem vise slika pa da potvrdim unos... Mogu da selektujem, ali ne i da potvrdim unos vise fajlova/slika.

Takodje za gmail, dal sam ja glup ili ne umem da selektujem vise attachmenta odjednom... A veoma je zamorno kad ocu nekome odjednom 10tak fajlova da posaljem, pa moram svaki posebno da dodajem...

Aviary.
Ovo nije program u pravom smislu reči, više je plugin.
Iz file managera ili galerije sharujes sliku u aviary i tako je editujes. Posle samo sačuvaš iz njega.

---
desire

Hteo bih da vas pitam, kako se zove widget za vremensku prognozu koji radi na senzor, znam da sam video to negde. I nikako ne mogu da se setim. Kucao sam weather widget, ali ne znam koji da trazim.:d

U medjuvremenu sam nasao nesto. Ali ne svidja mi se.(suvise prosto izgleda) Jel znate vi neki,koji je dobar, a da ima strava izgled?:D
Treba mi za android 2.1.

Poslednja izmena:
Kako mislis na senzor?

Pa ima par telefona,a mislim da ima i moj, nalazi se neko cudo pored slusalice za razgovor , nalaze mi se neka 3 kruzica (da tako opisem), i kada instaliras taj widget, pokazuje ti vreme napolju, izadjes napolje i on detektuje vreme. Uglavnom,tako nesto ide.
Evo tog sto sam ja nasao.
https://market.android.com/details?...GwsMSwxLDEsImtpbmRlcm1hbm4ucm9sYW5kLmF3c2wiXQ..
Add the capability to obtain meteorological information to your android device!

The Weather Sensor allows to use any android device to determine the current weather. Only built-in sensors are used. Access the latest weather information without using your data connection or GPS!

*Note that the Weather Sensor is a mainly satirical application. If you lack humor or common sense, please do not download or use the Weather Sensor.

Weather Sensor LITE contains advertisements. If you prefer Weather Sensor PRO, which does not contain advertisements and does not need the permission to access the internet, check

Da ne bude zabune, pa da neko kaze kako to sluzi za indikaciju propustenog poziva ili poruke. To se meni nalazi sa desne strane slusalice. U pitanju je telefon x10 mini pro.

Poslednja izmena:
^*Note that the Weather Sensor is a mainly satirical application. If you lack humor or common sense, please do not download or use the Weather Sensor.
U prevodu, to ne radi ;)

lol

Pise da zahteva neke acurite senzore, kakve nemam pojma.

Jos ja gledam kakvi crni senzori za vreme na telefonu :)

:wall: ***a,nov sam u androidu,jos se ucim, bar sam ono osnovno savladao i sredio da mi aplikacije idu na sd. Jbs widgete bez paketa ili wifi-ja.
Pa rekoh da pitam,a ko pita ne skita :d
Hvala na odgovorima.
Jos jedno samo pitanje, da li moze da se namesti u go launcher ex da se skroluje unazad kao kod launcher pro. Da ne moram npr. 4-5 da skrolujem do poslednjeg home screan-a.
Ako ne moze, nema veze.

Djilkosh_Ns
Jos ja gledam kakvi crni senzori za vreme na telefonu
Izvini sto sam te zbunio :D

Poslednja izmena:
Da li moze preporuka neke dobre aplikacije za uredjivanje finansija (PINovi kartica, stanje po racunima, ostatak kredita itd), bilo bi odlicno kada bi mogao da se sinhronizuje izmedju vise android uredjaja (tablet-mob) i uredjuje preko kompa (mada to nije presudno)! Moze i paid apps

Vrh Dno