Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Te uefa aplikacije uopšte nisu sistemske tako da možeš da ih obrišeš kako god hoćeš. Uopšte ti nije potreban TB za to. Isto važi i za onu hotshots. Sve te aplikacije su po dvadesetak kilobajta tako da nećeš osloboditi baš previše prostora njihovim brisanjem.

Sledeće pitanje konkretno nema mnogo veze sa aplikacijama, but nevertheless :)...

Jedan telefon mi je WiFi HotSpot, drugim se povezujem na njega preko WiFi. Mogu li, nekako da napravim od ta dva telefona mini wifi network, tako da pristupam sa jednog, fajlovima na drugom i obrnuto (recimo, pomoću ES File Explorera)?

Probaj swiftp, samo nisam siguran da ce share fajlova i net raditi u isto vreme.

Sent using Tt.

Jel postoji neka aplikacija kao notification za propusten poziv ili sms za galaxy ali koja bi samo palila touch led ona dva led dugmeta na dnu telefona (ona resenja koja piste, pale ekran sam vidjao, ne to) ?

Ima BLN kao sto ti napisa Djilkos, ali za njega moras da imas odgovarajuci kernel koji podrzava BLN...
Druga varijanta ti je NoLED program...meni radi ekstra i sa novjim verzijama radi sa bilo kojim lockerom (do sada je radio samo sa sistemskim lock screenom)

Koja bese najbolja aplikacija za block sms-a, poziva i tako to, black lista tj :) ?

Jel uspeo neko da na default sms messengeru ubaci svoju sliku? Ima okvir ali nikako ne mogu da stavim sliku?

Probao vec, ali na 2.3.5. sad imam cyanogen 2.3.7. bas cu da probam.

Jel postoji neka srpska tastatura sa prediktivnim unosom.. Sad koristim Swiftkey alii me nervira sto mi stalno nudi hrvatke reci ,jer nema srpski, pa stalno moram da ih prpravljam, pa onda kucam duze nego bez prediktivnog unosa..

Jedino SlideIt, sve ostale su hrvatske... Nije mi jasno zašto TouchPal nema na Marketu srpski rečnik, a postoji OEM verzija koja na žalost ne radi sa novom verzijom tastature...

Zasto youtube app stalno iznova ucitava klip(tj.ponovo ga skida sa neta) kad uradim reload, ili samo vratim slajder malo unazad?
Sto ne moze iz bufera da loaduje ko na kompu?

Tako je i meni i nikad se nisam setio da pitam. Dobro si me podsetio :)

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

^^
Takodje! Jos jedno pitanje u vezi sa youtube na androidu, zasto neke klipove koje regularno mogu da gledam na pc-ju, na telefonu ne mogu uopste da ih pustim?
Evo recimo ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=mbxY5X4K5H8

^
The content owner has not made this video available on mobile devices

Mozes ga pogledati u operi ili dolphin browseru kad ti je user agent podesen na desktop

Te uefa aplikacije uopšte nisu sistemske tako da možeš da ih obrišeš kako god hoćeš. Uopšte ti nije potreban TB za to. Isto važi i za onu hotshots. Sve te aplikacije su po dvadesetak kilobajta tako da nećeš osloboditi baš previše prostora njihovim brisanjem.

Neke su po 20 a neke su po 300kb, ali me nerviraju, nemoguce je da ne mogu da ih definitivno deinstaliram. Kako da sprecim da se one automatski instaliraju? Nije problem deinstaliranje, nego to sto se one stalno same instaliraju, a neke od njih uopste i ne postoje na marketu

^

Mozes ga pogledati u operi ili dolphin browseru kad ti je user agent podesen na desktop

То ми треба. Ајде молим те објасни подешавање на опери.

jel imate neku preporuku za dobru igru u kojom se upravalja avionom koji ide od dole ka gore,puca i pritom skupljau upgradeovi...?
video sam na marketu par ali se nisam odusevio
trazim nesto kao warblade za pc :)

Poslednja izmena:
Vec par dana imam cudan problem, naime posle nekog vremena widgeti u status baru nece da mi se promene. Recimo ukljucim auto rotaciju preko widgeta ona radi, al widget ne menja boju, zatim promenim podesavanja vezana za lock screen i ne budu vidljiva dok ne restartujem telefon i sl. Radilo je do pre par dana, probao sam reinstal sistema, radi neko veme pa opet zeza. Jel ima neko ideju sta bi mogao da bude problem? U pitanju je ginger cm7.

Koju narodnu verziju tb koristite?

Sent using Tt.

^

Hvala! Za mene to nista ne znaci (na zalost:mad: ), nemam podrsku za flash player na telefonu.

Nije ti ni potrebna. Dovoljno je da browser podržava .ogm ili .h264. Ja tako gledam najviše videa na telefonu.

Jel postoji neka app koja ce sa YT klipa direktno da vadi mp3 i nudi direktan DL u fon? Nesto kao youtube mp3 podcaster plugin za Firefox na PC-u?

Mislim da tubemate to moze, mada kvalitet je ocajan. Bolja opcija je easy mp3 download aplikacija.

Sent using Tt.

Nije ti ni potrebna. Dovoljno je da browser podržava .ogm ili .h264. Ja tako gledam najviše videa na telefonu.

Koristim dolphin hd i nece da pusti video kada je user agent podesen na desktop. Evo slika

Prilozi

• uploadfromtaptalk1328532080527.jpg
    uploadfromtaptalk1328532080527.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 134
Probaj da staviš user agent na mobile, pa idi, ili idi na ovu stranicu i uključi html5 podršku (ne znam da li radi na mobilnom).

@STrider

Ja sam sav taj bloatware na svom Xperia Pro uninstallirao/obrisao sa Root Uninstaller-om, i nista mi se nije ponovo instaliralo samo. Jedna od aplikacija je bila bas ta neka uefa, i gomila gluposti za skidanje igara/facebook apps itd. Jedino sto od tada nisam radio nikakav update telefona, mozda ti se zato vracaju? Jel se vrate posle kratkog vremenskog intervala ili samo posle update-a?

na mom telefonu sony ericsson xperia arc s se javio jedan problem mada traje vec mesec i nesto dana da kad nekog zovem ili obrnuto senzor koji gasi ekran mi totalno ublokira ekran tako da samo cupanje baterije pomaze ili cekanje da se on zagreje posto se to desava jedino kad je on veoma hladan. e mene zanima dali postoji neki softverski nacin da se on iskljuci pa kad prodju ove hladnoce da ga ponovo upalim. telefon je kupljen na preplatu tako da sam ogranicen za neko preterano pekljanje po njemu a iskreno ne saljemi se na reklamaciju zbog njihovu ''strucnost'' a cisto sumljam da bi ista i uradili jer po mom misljenju nije kvar vec samo tako telefon reaguje na hladnocu. unapred hvala.

U vezi Anti Theft Control...Da li program automatski ukljucuje net i gps ili to mora da bude ukljuceno prethodno?

Vidiš to nisam probao pošto mi je to automatski uključeno...probaću i to kasnije...

Vrh Dno