Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Drugari treba mi nova, specificna aplikacija za vreme. Naime da li postoji neka stoperica ili odbrojavac vremena koji bi mogao da signalizira na unapred odredjenih vise intervala....znaci recimo 20 sekundi (da se cuje neki signal), posle 30 (opet signal), posle 20 opet i onda posle minut?! Imam neki program za teretanu po kome bih radio i ovo mi je preko potrebno.

Proday, nadjes da jos neko radi s tobom, neka drugarica :) em ces brze raditi vezbe, em ce ona paziti da ne prekoracis vremenski limit i jos bice bolji efekat od onog sto si zamislio :)

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Drugari treba mi nova, specificna aplikacija za vreme. Naime da li postoji neka stoperica ili odbrojavac vremena koji bi mogao da signalizira na unapred odredjenih vise intervala....znaci recimo 20 sekundi (da se cuje neki signal), posle 30 (opet signal), posle 20 opet i onda posle minut?! Imam neki program za teretanu po kome bih radio i ovo mi je preko potrebno.

mozda ovo?
https://market.android.com/details?id=com.ihunda.android.hiit&feature=search_result

ako ti ne odgovara trazi na marketu hiit ili tabata, ima dosta slicnih

To se desavalo i pre nego sto sam radio update.
Nemoj ni da radis, sacekaj mart da izadje oficijelni ICS, ja sam pre nekoliko dana uradio update na .62 verziju firmvera pa izgubio root privilegije, a onaj Doomlordov Easy Rooting Toolkit ne radi sa ovom verzijom :mad:
Sad moram da otkljucam bootloader, pa da vratim na stariju verziju, ili preko flashtoola nesto da odradim, ne znam vise ni sam...
Inace, ni ja na mom Xperia Neo nisam imao problem sa proximity senzorom

Ne moraš da otključavaš bootloader, može to da se izvede tako što vratiš .42 ništa ne čačkaš i odmah ga rootuješ i onda ga OTA apdejtuješ na .62. Ako ti je Telefon zaključan na mrežu mora da se otključa. Kad ga otključaš da bude SIM free otključa mu se i bootloader.

Defender hacked :D

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Prilozi

• uploadfromtaptalk1328866241268.jpg
    uploadfromtaptalk1328866241268.jpg
    29.8 KB · Pregleda: 231
moze mala pomoc, ako neko koristi link2sd aplikaciju...kad prebacujem aplikacije na karticu on mi ih prebaci na onaj deo koji je predvidjen za podatke, a ne na onaj deo koji je predvidjen za aplikacije (ext).a kad instaliram ukkucio sam opciju link to sd, ali imam osecaj da on opet baca i u internu memoriju.ne znam jel to prava opcija da mi direktno instalira aplikacije na onaj 1GB ext koji sam prevideo za aplikacije kad sam particionisao karticu.

^ ako ti je ukljucen Auto link onda prebacije na ext, pogledaju podesavanjima Link2Sd jel ti ukljucen auto link i podesavanja auto linka,
a mozes i da pogledas sta ti se nalazi na kom delu kartice ( sta je na ext, a sta tamo gde su podaci): otvori Link2Sd i ispod svake aplikacije stoji crvenim slovima gde se nalazi (ako pise "on SD card" onda je prebaceno na onaj deo gde su obicni podaci,a ako pise "Linked ->SD card" onda se nalazi na ext particiji)

aha, pa tako sam i mislio.al imam utisak da se ne popuni samo ta ext particija, npr kad instaliram aplikaciju cini mi se da se poveca zauzeta meorija na sva tri mesta za malo.i cemu sluzi opcija install location 1.automatic 2.internal 3.extrernal
ja sam mislio mozda i tu nesto treba podesiti

npr instalirao sam skype i na internal memoriji se zauzelo 12 mb, na sd kartici 15 mb i na sd second 14 mb...e sad ovo na sd je verovatno ono sto se downloadovalo, pa kad sam obrisao to je nestalo.dakle ssto se zauzima i na internoj i na sd second?

Poslednja izmena:
pa moguce je i to sto kazes, svaka aplikacija se sastoji iz 3 dela (sama aplikacija, dalvik-cache i library fajlovi) . u link2SD listi aplikaciji nadji npr Skype i klikni na njega, zatim u dnu izaberi Create Link, tu ces videti koji su delovi aplikacije prebaceni na ext, ako neki deo nije prebacen samo stikliraj polja koja nisu prebacena i onda ce kompletna aplikacija biti na ext

jel neko zna zasto opera mobile uvek ucitava stranicu FB koja je namenjena slabim telefonima sa malim ekranima, a ne touch verziju koju ucitavaju svi ostali browseri? jel to zato sto nema user agent android vec samo mobile i desktop?

Poslednja izmena:
E i mene nervira sto opera mobile ucitava tako FB, ali sta sad da se radi... Zato onda mini koristim, jer mi svejedno...

Galaxy S 2 powered by ICS Soul Bound

hmmm,uspeo sam da resim deo problema,sad se opera predstavlja kao android i ucitava lepo FB, ali sad ima problem sa padajucim menijima (poruke,notifikacije...)
evo kako se resava prvi deo
First, open up your standard android browser (not Opera), and browse to http://whatsmyuseragent.com.
It will give you your User Agent towards the top. It looks like this: Mozilla/5.0 Linux U Android 2.2.1 en-us SCH-I500 Build/MIUI AppleWebKit/533.1 KHTML, like Gecko Version/4.0 Mobile Safari/533.1

Copy the whole thing and open Opera Mobile. Put opera:config in the URL bar and hit go. Scroll down to User Prefs (Second from the bottom) and tap on it. You will get a bunch of options. The one we're looking for is "Custom User Agent". Paste your copied UA into this text box, scroll to the bottom and hit save.
Now websites identify you as android browser n u get the same google.com , touch.facebook.com etc etc as it is i d stock browser....

should work in all phones...
jel neko zna jos neki tweak,pa da konacno predjem na operu u potpunosti :D

Da li neko zna neki widget u text formatu koji će mi reći kad je sledeći alarm koji treba da se oglasi?

Treba mi neka aplikacija da mi zameni video rekorder, koji izgleda na WIUI romu koji sam ubacio ne funkcionira najstabilnije... :-D

Bilo kakav, najjednostavniji, ne koristim mnogo ovu opciju, vise kameru, ali da se nadje.

Optimus 2X Tapatalking

^
Lg camera, imas na marketu.

Treba mi neka aplikacija koja ce vremenski ukljuciti i iskljuciti zvono na telefonu, dok spavam... Tipa da ne radi zvono od 2 ujutru do 10h...

^ phone weaver

Videh da ima teamviewer, posto znam koja mu funkcija, pa ja kao mozda moze i android-android :D moci ce to uskoro :)

Sent from my SGS2 powered by ICS

A ti bi da se ukonektuješ devojčici na tel. pa da radiš svašta :D:D

Samo da bi pomogao nista vise :D

Drugari,

Hteo bih da prevedem "simple calendar widget" koji koristim non stop. Da li ima voljnih da me nauče kako se to radi? Koji file treba da se otvori i da se prevode reči... Hvala unapred.

Ps. Šerovacu naravno :)

Ps2. Postoji link u samom programu koji vodi na stranicu gde su prevodi i svi spominju neki string.xml...
Evo je stranica pa sami procenite da li je od neke koristi ili ne...

crowdin.net/project/simple-calendar-widget/invite

Treba da nađeš engleski xml file, da ga otvoriš u nekom tekst editoru i da kreneš sa prevodom...jednostavna stvar, ne vidim problem :) E sad, jedino gde da nađeš engleski prevod, pošto ga ja ne vidim na tom linku koji si ostavio

Ja sam na crowdinu prevodio ubermusic. Ne moraš da nabavljaš ništa, niti bilo šta da otvaraš na kompu. Crowdin je servis koji služi za lokalizovanje aplikacija. registruj se na njemu i dodaj srpski jezik, pa ćeš videti šta da lje i kako.

koji je najbolji ebook reader za android?
treba mi za epub format, da ima ostavljanje komentara, hajlatovanje itd

Nazad
Vrh Dno