Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

pise gore kada izaberes neki poziv koliko je trajao i u koje vreme je bio.
u go dialer (ex?) probaj da otkacis ono da prikazuje samo contacts sa brojem telefona

Vratio sam više gingerbread temu. Honeycomb to nema iz nekog razloga. Zato i odustajem od go contacts, ali to rešenje koje si naveo mi ne bi odgovaralo u svakom slučaju, jer imam ljude kojima nemam broj, već samo mail i gtalk.

E sada, drugo pitanje. :)
Jesam li ja lud, ili u launcherpro ne mogu da nađem gde se nalazi opcija za smanjivanje/povećavanje broja precica u docku.

Poslednja izmena:
^ Ja mislim da moze samo 5 ikonica u docku... E sad moze vise dokova da imas to znas valjda vec.

D ali postoji mogucnost malog resize-a icona na virtuelnim ekranima, kao i na home-u ?

ne mozes da povecas ali mozes da smanjis sa 5 tako sto ces ostaviti prazno mesto...

Zapravo, to sam i hteo. To je baš jadan workaround, ali šta je tu je. Hvala.

I samo jos 4 pitanja:
I. Kako da trajno zaustavim aplikacije koje se redovno dizu sa restartom ( stock berza... i ostale koje mi ne trebaju ) . Deinstalaciju ne bih da uradim.
II. Ima li neki autoflight mode ( automatsko skidanje sa mreze u vremenu od-do).
III. Kako da vidim spisak svih instaliranih aplikacija i da taj spisak spasim u neki fajl.
IV. Za ne root-ovan phone, da li ima neki backup$restore svih podesavanja i aplikacija.

Hvala.

Poslednja izmena:
1. Rom cleaner - treba root
2. AutomateIt ili Tasker - nisam siguran da li treba root
3. Ne znam
4. Ne znam, ali sigurno nema neki efikasan kao Titanium

za 3. instaliraj AppBrain i reguj se na njihovom sajtu

Nema, da bi cacko po sistemu (taj market updater je u sistemu) treba root. Sto vam je toliki problem da rootujete telefon?

moram ga nositi prvo na reklamaciju pa onda cu da rutujem, poceo je da brljavi... :(

A zašto bi uopšte koristili stari market? Interesuje me.
Meni nov dobro radi i konačno liči na nešto. Još samo kada bi bio malo brži.

A kako da skinem novi market, meni jos stoji stari?

A zašto bi uopšte koristili stari market? Interesuje me.
Meni nov dobro radi i konačno liči na nešto. Još samo kada bi bio malo brži.

Nemam vise memorije. Necu da se zezam sa rootom dok ne resim ovo. Novi market je super. Da li se rootom gubi garancija na ceo tel ili samo na software?

^vidi sta ti pise u garanciji.

Meni je novi uzasno spor na 2G mrezi, treba mu vecnost da se ucita.

Sent using Tt.

Aj pogledacu. Nisam zagledao.

Nemam vise memorije. Necu da se zezam sa rootom dok ne resim ovo. Novi market je super. Da li se rootom gubi garancija na ceo tel ili samo na software?

Aha. Pa ok. To sa memorijom jeste problem. Ja svaki update integrišem u rom.
Ako si kupio telefon legalno, nema tu h/w i s/w garancija, već samo jedna. Ali, root uvek možeš poništiti, tj telefon vratiti u fabričko stanje, da se ne otkrije ništa.

Mozda je bilo, a mozda ne, ali kako da vidim u nekom playeru sva nasa slova? Vidim S(ibenik), Z(aba)...ali ne vidim C(uprija), C(acak)?

^ podesis kodni raspored za titlove na Windows 1250...

U vecini, na primer MVideoplayer

mali help ako neko zna ...

Imam glup problem sa SGS. aktivora sam paket gde imam 600 mb interneta bla bla ... i ubacio APN Srbija on instalirao sva podesavanja i sve to cool.
Medjutim net mi ne radi preko browsera ( probao vise njih) dok aplikacije ( b92. msn, skype i sl.) rade savrsheno...

Ima li neko ideju neku ... ?:)

MTS? Potrazi po forumu bilo je zadnjih par dana slicnih pitanja.

da nije MTS? Ako jeste stavi, napravi novi,
apn gprsinternet, username mts, password 064 i sve ostalo ne diraj osim zadnje stavke gde je normalno internet

pokusavam da namestim vremensku prognozu u sklopu widgeta kod sata da namestim da se update na svakih sat vrenema ali se posle nekog vremena podesavanja se odstikliraju. da li to ima veze ga gubljenjem konecije?
HTC desire vip mreza.

Koje romove preferirate, AOSP ili modove bazirane na CM, MIUI-u i zasto?

Meni je licno MIUI najbolji bio dok sam imao HTC Desire, super mi je izledao, sa cool funkcijama, plus sam sve mogao sam da modujem.

Na SGS-u radi OK, samo nisu jos u potpunosti resili battery drain, pa sam na custom Samsung ROM-u.

Cyanogen vec duze koristim. Nema Sense shita, vrlo stabilan i nikad ne fali RAM-a :) (za razliku od ARHD)...a i moze se fino modovati.

Vrh Dno