Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Caos, posto sam uplovio u Android vode, evo da se i ja oglasim...

Za nove korisnike koji zele da olaksaju sebi kucanje SMS i mailova, a koji nemaju T9 - pokusavam da "podmetnem" srpski recnik.

Aplikacija za podmetanje je:
Spisak srpskih reci (Serbian wordlist) ~ sa 150k+ reci:

Smart Keyboard PRO ima opciju da importuje custom dictionary, ali samo u .CSV formatu - pa sada imam zez oko Excela i ogranicenja na 65k :)

Meni ne treba T9, treba mi obicna tastatura kao na dumb telefonu! Instalirao sam smart keyboard pro, ali nikako da namestim to što hoću! Ubi se prčkajući po opcijama! Koji program za pregledanje i organizaciju slika koje su u telefonu?

Stex, ides u general settings od SKP.. Opcija "Portrait mode" i stavis "T9". I nije to T9 koji ti mislis, da ti automatski ispravlja reci, mada mozes i to posebno da upalis.

Namestio sam to, ali opet ima visak tastera :). Oću tastaturu od 4 reda sa 3 tastera :) Ne treba ni više :)

Sto bi to hteo, kao mali su ti tasteri? :) Ovako imas i tacku/zarez na jedan taster, upitnik/uzvicnik na jedan taster, itd..

Našo!!! Neka starija verzija Better keyboard! Opet ima malo više tastera, ali je di beste! :)

Неко је пре неки дан питао како да повећа прозор за писање порука у GO SMS апликацији. Данас је апликација добила нову верзију, и сад се може писати преко скоро цеог екрана :D

Super izgleda, al meni i dalje ubija bateriju... malo, malo pa vuce procesor 100%. Vracam se na modovanu stock sms aplikaciju.

@IzNoGooD Probaj u nekom text editoru da otvoris taj fajl, mada mislim da je suludo probati uvesti 150000 reci. Trajace vecnost, a verovatno ce i telefon da poblesavi.

Poslednja izmena:
Zar ne mogu ovi noviji exceli mnogo više polja da koriste?

prelistao sam 40 strana i ne mogu da nadjem kako se bese zove aplikacija da namestis da na neki od tastera telefona slikas ....
help..

Koji mi custom keyboard preporucujete, posto mi se onaj koji sam dobio uz SGS ne svidja, makar vizuelno...

Super izgleda, al meni i dalje ubija bateriju... malo, malo pa vuce procesor 100%. Vracam se na modovanu stock sms aplikaciju.

@IzNoGooD Probaj u nekom text editoru da otvoris taj fajl, mada mislim da je suludo probati uvesti 150000 reci. Trajace vecnost, a verovatno ce i telefon da poblesavi.

A to je to znaci, majku li mu! Ja se cudim jos i brisem aplikacije danima pokusavajuci da otkrijem sta mi prepolovilo bateriju i blokira deep sleep!
Ode na delete odmah! (dok ne poprave)

Zna li neko šta u sebi ima aplikacija 'Facebook for HTC Sense', pošto mi zauzima ~10MB? Imenik mi jeste povezan sa FB, d ali je moguće da su to slike kontakata :S:? Šta bi se desilo kad bi zveknuo 'Clear Data'?

prelistao sam 40 strana i ne mogu da nadjem kako se bese zove aplikacija da namestis da na neki od tastera telefona slikas ....
help..

Ne razumem,oces apk koji fizicki taster/dugme preusmeri da se ponasa kao Dugme za Kameru? posto ima takva apk ali je paid...ili zelis apk za screenshoot?

Koji mi custom keyboard preporucujete, posto mi se onaj koji sam dobio uz SGS ne svidja, makar vizuelno...

Ne znam kakav je na SGS-u,ali ja koristim ovu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1071984&highlight=adam+orange+illuminance
A mozes i probati Betterkeyboard ,mada meni su tasteri revise visoki i previse uski :/

Zna li neko šta u sebi ima aplikacija 'Facebook for HTC Sense', pošto mi zauzima ~10MB? Imenik mi jeste povezan sa FB, d ali je moguće da su to slike kontakata :S:? Šta bi se desilo kad bi zveknuo 'Clear Data'?

SenseUI FB ti je sync izmedju Sensa i FB podataka,znaci kontakti,statusi itd.Meni se to jako sivdjalo na Sense-u.
A sto bi uospte to radio? mislim ne razumem problem?

Jel ima neka app da mi pronađe najbliže bankomate dok se nalazim na nekoj random lokaciji u Srbiji?

Probao sam Foursquare, ali mi ne završava posao.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

SenseUI FB ti je sync izmedju Sensa i FB podataka,znaci kontakti,statusi itd.Meni se to jako sivdjalo na Sense-u.
A sto bi uospte to radio? mislim ne razumem problem?

Ma super je taj sync, nego mi je malo mnogo da uzme 10MB, pa reko' da ga malo resetujem :D.

Jel ima neka app da mi pronađe najbliže bankomate dok se nalazim na nekoj random lokaciji u Srbiji?

Probao sam Foursquare, ali mi ne završava posao.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Na iGo ima dosta banaka... cak mislim da je neko pravio POI listu za intesu...

Ovaj go sms je sve sporiji i sporiji... pochinje jako da me nervira.

Sent from my HTC Divljavatra.

Poslednja izmena:
Pa stavite obicnu verziju, obicna rules. Ne bi da vam govorim "i told you so" u vezi Pro verzije.. Morate da naucite da sam uglavnom u pravu :D

Ili je zafrljačite u kantu kao ja i vratite se na stock aplikaciju, ništa nećete izgubiti :D.

Zasto kad Go SMS (bez PRO) radi ekstra. Cisto zbog kastomizacije..

Meni stvarno nije jasno sta imate protiv Handcent sms-a ... Nemam ni jednu zamerku na ovu app...

sent from TT

Posle ovih zadnjih par updateova nikada ne bih mogao da koristim neku stariju verziju, već bih tražio alternative, ali meni radi kao sat, pu, pu, da ne ureknem. :)
Šta vam konkretno radi sporo? Cela aplikacija, ili samo neke komande?

Ttalking desire.

Slazem se sa VexMunjom, Handcent je po meni odlican i primetno brzi od go sms-a, i do sada nisam imo nikakvih problema sa njim.

I ja koristim handcent, problema do sada nisam imao.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Pa ajmo sad svi:D
Kod mene Go sms pro bez ikakvih problema i usporenja

Meni poslednji go sms pro (3.49) radi ok, kazu da je sredjen batery drain problem. Handcent mi je preglomazan i trom.

Sto jos ima od sms aplikacija vredno paznje?

Vrh Dno