Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

^
Ja ne primećujem, tj i do sada je bilo odlično.

Meni je do sada znao da preskoci/laguje kada hocu polako da skrolujem kroz app drawer, dok je sam skrol, bio i do sada brz. -Sada recimo kada polako skrolujem i podignem prst sa ekrana, skrol se u tom trenutku zaustavi, bez trzanja i laga, dok ranije nije uvek tako radio. Nadam se da sam uspeo da objasnim :)

Potrebna mi je aplikacija da sredim konakte u telefonu (HTC Legend, nije rutovan). Unapred hvala ;)

verovatno prvi android ;)
Nidzge, uloguj se na gmail i idi na contacts i sredi tu. Naravno pretpostavka je da sinhronizujes kontakte sa gmail nalogom...

A ako ne sinhronizuješ, onda je MyPhoneExplorer odlična alternativa. Instaliraš desktop aplikaciju na komp, sa Marketa nađeš isto to za telefon, povežeš fon u HTC Sync režimu (možda može i u nekom drugom, nisam siguran) i u programu sređuj šta hoćeš do mile volje.

Izvinjavam se sto nisam bio dovoljno precizan, kao sto rece miha prvi android ;) . Dakle, obzirom da su mi kontakti u telefonu uglavnom po nadimcima, a ja bih ovo da promenim (da mi budu u imeniku ime i prezime kontakta) da bih mogao automatski da sinhronizujem sa facebook-om, treba mi neki alat da lako promenim imena u svom telefonskom imeniku. Dakle ja ne bih da ubacujem kontakte koje imam na gmail-u na telefonski imenik vec da editujem kontakte u telefonu (mozda svejedno moze, ali probao sam i nista nisam uradio). Probacu ovo sto je rekao nvukelic pa cu videti da li ce zavrsiti posao :)

pa ako su ti ti kotakti u telefonu u google account umesto u phone onda ih mozes menjati u gmail, contacts. a kako tamo izmenis sinhronizuje se sa telefonom i na telefonu je izmenjeno

Obzirom da nikako nisam uspevao da sinhronizujem kontakte sa telefona na gmail nalog, malo sam trazio po netu i nasao sta je problem. Kada sam prebacivao sa starog telefona kontakte na HTC Legend sacuvao sam ih kao Phone contacts(ne kao Google contacts). Iz ovog razloga pretpostavljam da ne moze da ih sinhronizuje i prebaci na gmail contact listu. Sad bi trebalo da nabavim neku aplikaciju koja ce mi sacuvati (eksportovati) kontakte u CSV fajl, pa posle da to importujem u gmail. Da li sam sve dobro skontao i koju aplikaciju za ovo mi preporucujete?

Tačno tako. Trebalo bi da postoji opcija zai export kontakata već u telefonu.

Kakvo vam je iskustvo sa go sms pro, pali mi se najsporije od svih aplikacija skoro, a sve mi je pogaseno osim tema.. kako volim ove 'pro' verzije koje u*eru stvar..

jesi probao da ukljucis u Settings > Important Tips, Enable GO SMS run persistently

Video sam to, i verovatno srce bateriju. To nisam morao u obicnoj verziji a palio se 8 puta brze..

Tačno tako. Trebalo bi da postoji opcija zai export kontakata već u telefonu.

Kad si u Contacts pritisni Menu dugme, imaš Import/Export opciju i odabereš na SD Card. Posle toga uradiš istu stvar samo odaberi Import i da ih importuje kao Google kontakte. Tada bi trebala da radi i sinhronizacija, i posle središ kontakte na GMailu.

Borise, isključi one module, kako bi brže radio.
I ja sam primetio da se pali malo sporije, ali to sporije je zapravo delić sekunde, ali taman da se vidi crna pozadina.
Doduše, to je samo kada sistem ubije go sms.

---
Ttalk

Poslednja izmena:
Pa sistem ga ubije posle 5, 10 minuta.. Znaci svaki put kad hocu da otkucam nesto cekam skoro 10 sekundi da se ucita ***.. "PRO" ej...

Kupi neki normalan telefon...
Taj na kome AB sece i 10 sec otvara sms pro nije problem do tih programa vec do preslabog telefona

NI meni na Pentiumu radi dos odlicno ...
Bravo

Taj na kome AB sece i 10 sec otvara sms pro nije problem do tih programa vec do preslabog telefona

Ne bih se baš složio. Ja imam isti telefon (WF) i nemam takvih problema.

Jel ima neka aplikacija koja moze da mi pokaze gde mi ide internet protok? I dalje ga imam dovoljni, al malo tapatalka+b92+widgeti+ push dva maila odu na 30mb dnevno. Jel to previse?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Kad si u Contacts pritisni Menu dugme, imaš Import/Export opciju i odabereš na SD Card. Posle toga uradiš istu stvar samo odaberi Import i da ih importuje kao Google kontakte. Tada bi trebala da radi i sinhronizacija, i posle središ kontakte na GMailu.

Uradio sam bio vec bas ovako i sve je uspeo da mi prebaci. Nego, je l' mogu nekako da ogranicim da mi sinhronizuje kontakte samo iz jednog foldera (onog koji sam upravo napravio za kontakte za telefon), a ne da mi ubacuje i neke glupe kontakte kojima sam slao e-mail-ove?

Kod mene je ovako; u Contacts -> Display options je pod Google nalogom štiklirano "System Group: My Contacts". Nisam siguran da se ta opcija odnosi na to šta će biti sinhronizovano, ali nemam kontakte sa samo email adresama; na GMail nalogu vidim samo kontakte koji imaju broj telefona uz poneku email adresu.

Uradio sam bio vec bas ovako i sve je uspeo da mi prebaci. Nego, je l' mogu nekako da ogranicim da mi sinhronizuje kontakte samo iz jednog foldera (onog koji sam upravo napravio za kontakte za telefon), a ne da mi ubacuje i neke glupe kontakte kojima sam slao e-mail-ove?

U imeniku, pritisni Meni->View-> pa odštikliraj Show auto Gmail contacts. Kontakti koje želiš da sinhronizuješ u Gmailu treba da su pod 'My Contacts'.

A u tome je stos.. znaci treba mi 1ghz dual-core za instant otvaranje sms-a.

Ne bih se baš složio. Ja imam isti telefon (WF) i nemam takvih problema.

Da li ti je upaljeno ono da radi non stop u pozadini, ne vidim razlog zasto bi nam se tako drasticno razlikovalo, sve ostalo mi se skoro instant pali osim Go sms pro.

Ne radi ni Crysis na pentium 2. Za slabije telefone, slabije aplikacije. Što ti baš treba pro verzija?

Jel ima neka aplikacija koja moze da mi pokaze gde mi ide internet protok? I dalje ga imam dovoljni, al malo tapatalka+b92+widgeti+ push dva maila odu na 30mb dnevno. Jel to previse?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Ja sa tapatalkom, operaMini (~1h surfa dnevno), neki widget za vreme, update aplikacija sa marketa - prošlog meseca oko 150Mb... i meni si čini da je tvojih 30Mb dnevno previše.

Da li ti je upaljeno ono da radi non stop u pozadini, ne vidim razlog zasto bi nam se tako drasticno razlikovalo, sve ostalo mi se skoro instant pali osim Go sms pro.

Vidi upaljeno mi je, a ne sećam se kad sam ga uključio. Probao sam i sa isključenim, ne primećujem razliku, prikazuje mi poruke za 1-2s. Koliko poruka imaš u inboxu?

Ne radi ni Crysis na pentium 2. Za slabije telefone, slabije aplikacije. Što ti baš treba pro verzija?

Pro verzija je samo novija verzija obične verzije koju su prestali da održavaju. Znači samo su joj promenili ime i dodali par manjih funkcija.

Pa fora je sto mi ne treba! :) Ali moras da je koristis jer obicna verzija vise ne postoji i kako su i oni rekli, posle izvesnog vremena nece uopste slati poruke, dakle morao sam da predjem na Pro.

Vidi upaljeno mi je, a ne sećam se kad sam ga uključio. Probao sam i sa isključenim, ne primećujem razliku, prikazuje mi poruke za 1-2s. Koliko poruka imaš u inboxu?

Nemam mnogo, mozda 200, otvara i meni u relativno cestim intervalima, sacekaj pola sata, sat vremena od kako si to ugasio, pa mi onda reci da li ce odma da otvara :)

Vrh Dno