Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li u romingu,ako iskljucim mobilni internet,a koristim navigaciju ,znaci samo GPS preko satelita,placam nesto tj da li imam ostvareni neki saobracaj ?Nemoj da me po povratku saceka racun kao prosli put :)

Upali mobilni internet samo da ti uhvati satelite, posle toga ugasis, za to ti skine mozda par dinara. Ovako bez neta mu treba nekad vecnost da nadje satelite..

Hm, imam problemce sa Igo MyWay.
Imam ubacene mape za Srbiju, Makedoniju i Grcku.
Kada mu zadam da mi odredi rutu na destinaciji Beograd > mesto u Grckoj, vrati mi gresku: "Cannot find path, maps are isolated"
kada mu zadam da mi odredi rutu na destinaciji Beograd > mesto u Makedoniji, odradi rutiranje bez problema.
Sad, predpostavljam da je tu neko neslaganje u pitanju izmedju Grcke i Makednonske mape, ali obe su skinute zajedno, da ne kazem da su iste verzije.
Jel se susreo neko sa ovakvim problemom?
Moram da resim to na vreme pre polaska na letovanje.
kad nadjem malo slobodnog vremena, probacu i sa NDriveom.
Jel NDrive koristi iste mape kao i Igo?
Predpostavljam da nema nikakvih smetnji da oba programa koegzistiraju na telefonu.

Mozda ti mape ne nalezu i nisu od istog proizvodjaca.Stavi neku drugu mapu grcke.

Upravo sam ubacio mape Makedonije i Grcke i kod mene radi bez problema.

Može li neko da mi preporuči neku dobru gps aplikaciju koja ne koristi izlaz na internet, već samo satelitsku vezu.
Čuo sam za garmin verzije, ali se one sve plaćaju. Takođe i igo ali nznam tačno da li one odgovaraju.

Hvala unapred

Ja sam se susreo sa tim problemom. Zezaju Navteq mape... Resenje: staviti sve Navteq mape ili sve osim njih..
Post od nesa1999 kaze:
Contrast se podudara sa Teleatlasovim mapama
Navteq se NE podudara sa Contrastovim mapama
Testirao navigaciju sa Navteq mapama na relaciji Doboj-Budimpesta-Prag-Mannheim-Doboj. Radi odlicno! Preporuka za iGo.
BTW taj problem se desava koliko znam, samo na androidu.

Poslednja izmena:
hmmmm.. instalirah ndrive, CT mape srbije. malo nesto kopam po netu i naleteh na OVO

uglavnom, probam kod sebe i ista stvar - ako skrolujem mapu ulicu cu uredno oznacenu naci u zemunu, ali u searchu je ne prikazuje. ista stvar sa ulicom 'fruskogorska' u NSu, problem koji je postovan na istoj ili narednoj stranici..

kod vas?

Jeste probali 'osmatrac' domacu aplikaciju? sjajno :)

Upravo sam je instalirao,zaista je sjajna!!!

Dobra :)! Nešto slično ima i ViPutnik samo za Beograd i sa manje kamera.

Btw, što se domaćih aplikacija tiče, probajte gorepomenuti ViPutnik, moje mišljenje je da je ubedljivo najkorisnija domaća aplikacija. All in one, samo je malčice j..e interfejs, ali dobro...

WF via Tapatalk

Preporucite mi neku aplikaciju koja ce da me obavestava periodicno nekim tonom kada imam propusteni poziv ili ne procitan sms. Dakle da se ton cuje na svakih 5 ili 10 minuta dok ne procitam sms ili ne pogledam propusteni poziv.

To i mene nervira, lampica mi je dovoljna, samo sto ona traje 5 ili 10 minuta posle propustenog poziva/poruke..

Ja mislim da handcent sms ima opciju da s vremena na vreme podseca na neprocitanu poruku.
Nisam testirao,ali sam ubedjen da je to ono ,,reminders" :)
Sent from my HTC Desire using Tapatalk

To i mene nervira, lampica mi je dovoljna, samo sto ona traje 5 ili 10 minuta posle propustenog poziva/poruke..

Ranije sam koristio neki od ova tri programa al sam zaboravio koji.
Missed reminder
Sms alerter
Missed call

Uf, što je dobar ovaj SlideIT za kucanje.
pardon, klizanje

Poslednja izmena:
osmatrac je kul, samo ne rade sve kamere. Takodje mi je interfejs nekako za devojcice....

ViPutnik je super...

Upali mobilni internet samo da ti uhvati satelite, posle toga ugasis, za to ti skine mozda par dinara. Ovako bez neta mu treba nekad vecnost da nadje satelite..

par dinara je u srbiji. cini mi se da skine 3-5kb pa ako ti provajder na pripejdu zaokruzi na 100, to je onda 4,5 din ili slicno. u romingu ako ti zaokruzuje na 100kb, bar je ranije tako bilo, cifra je daleko veca.

VIputnik je dobro osmišljena aplikacija, ali ja ne znam kako vi možete da zovete onaj dizajn zrelim. Potpuni fail od dizajna.
Jedino je homescreen odličan. Loše boje pozadina, meniji zabačeni, da se smorim dok nađem ono što mi treba (iako je sve logično raspoređeno, ali jednostavno potrebno je previše klikova). Tipičan symbian i winMo dizajn aplikacija, ako zanemarimo šarenilo.
Privremeno rešenje bi bilo da se na homescreen doda opcija favorites, pa da se dodaju stvari koje se najčešće koriste.
Još jednom kažem, odlična ideja osakaćena lošim interfejsom, a ni ime aplikacije nije najsrećnije.

Poslednja izmena:
VIputnik je dobro osmišljena aplikacija, ali ja ne znam kako vi možete da zovete onaj dizajn zrelim. Potpuni fail od dizajna.
Jedino je homescreen odličan. Loše boje pozadina, meniji zabačeni, da se smorim dok nađem ono što mi treba (iako je sve logično raspoređeno, ali jednostavno potrebno je previše klikova). Tipičan symbian i winMo dizajn aplikacija, ako zanemarimo šarenilo.
Privremeno rešenje bi bilo da se na homescreen doda opcija favorites, pa da se dodaju stvari koje se najčešće koriste.
Još jednom kažem, odlična ideja osakaćena lošim interfejsom, a ni ime aplikacije nije najsrećnije.

Slazem se sa tobom, mogla bi da bude funkcionalnija i da ima jednostavniji UI .

Sa druge strane, free je i radi dobro.

Naravno. Svaka čast developer-u, samo još malo mu fali i da aplikacija bude fantastična.

Posto uvece idem na trcanje treba mi app za pracenje brzine kretanja i tih stvari. Kao sportstracker sa symbiana. Predpostavljam da ih ima gomila, pa me zanimaju iskljucivo one koje ste probali i koje imaju gomilu opcija

Hvala

Meni su se najviše svidele ove dve i još uvek ih korsitim simultano, procenjujem koja je bolja :D:

Endomondo

SportsTracker

Eventualno CardioTrainer, ali se meni nije svideo.

Vrh Dno