Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

eBuddy je uzas zivi - spor, nestabilan i cesto kasne poruke. IM+ je ruzan do bola.... Meebo je ok, probacemo ga :)

Poslednja izmena:
Fring stalno zuji u pozadini i jede bateriju isto kao i Nimbuzz.

da li se moze obavljati video konferencije preko mobilnog sa mns profilom ili skype-om. nesto kao video poziv. konkretno za Desire, posto nema prednju kameru recimo okrenem telefon i zadnja tj glavna kamera bude kao veb kamera i pricam ili ovako da se nadvikujem ili preko slusalica. pretpostavljam da hardverski nije nemoguce samo softverski. i da li mob moze da posluzi kao web kamera kompijuteru.?
naravno zanima me kojim programima, jel te koje ste u prethodnim postovima nabrajali?

Poslednja izmena:
da vas pitam,planiram da stavljam novi rom uskoro...i zanima me da li nekako mogu aplikacije koje sam skinuo sa Marketa preneti na na nov rom?[npr da li su negde sacuvani apk fajlovi?] tj da ne skidam opet sve aplikacije...

Skini programce Mybackup (pro). Tu ima da backapujes sve zivo i mrtvo iz telefona, ukljucujuci i programe. Radi i sa nerootovanim telefonima.
Za vise informacija, kontaktiraj gos'n Googleta i gos'n rapidovica :) :) :)

ili koristi ROM Manager (i tako moras rootovati telefon zbog custom rom_a)

Aha...a jel moze i sa Titanium Backup ?

Koja je najbolja aplikacija za download youtube klipova, tj. za cuvanje YT klipova na SD karticu?

Ima li neka aplikacija za merenje protoka neta, ALI da moze da radi zaokruzivanje? Nabacio sam 3G Watchdog, ali nema tu opciju, a bila bi veoma korisna jer sam uzeo net dodatak koji ima zaokruzivanje na 100kB.

Postoji li neka aplikacije koja može da odradi uninstall sistemskih aplikacija, znači one koje su stigle uz ROM?

Edit: Ali da nije Titanium Backup

Poslednja izmena:
Uspelo sa Root explorerom. Posle je potreban samo jedan reboot i to je to.
Hvala telep ;)

a Root explorer naravno zahtevan rootovan telefon? Sry ako pitam noob pitanje

ništa, onda ću morati da rootujem Galaxy S, ima mnogo stock ROM programa koji me nerviraju

Javi taman na temi o Galaxy S kako je prošao root i da li je komplikovana procedura, nisam video da li ima one-click root, a trebalo bi ovih dana kada utopim iPhone da uzmem i ja Galaxy S. :)

Da li iko od vas koristi AnyRss reader, i da li ima problema sa našim slovima š,đ,ž,č,ć, tekst postaje skoro nečitljiv kada se nađe to slovo u reči? ima li rešenja? hvala

Koristim. Problem je samo na nekim sajtovima kao što je B92 npr., dok je na Benchu, Blicu, Politici sve ok. Znači to je do korišćenog encodinga na sajtu.

E ***, a ja baš zbog b92 sporta i pitao... smor

Ako je još nekome dosadila 3D Galerija jer se svaki put slike iznova učitavaju, evo rešenja.

Potrebno je imati instaliran ADB.

1. Skinuti Gallery.apk iz attachmenta i smestiti ga u C:\(naziv android sdk foldera)\tools
2. Prikačiti telefon na USB
3. Pokrenuti CMD i kucati sledeći kod:
Kod:
adb remount
adb shell rm /system/app/Gallery3D.apk
adb shell pm uninstall com.cooliris.media
adb pushGallery.apk /system/app/
adb shell fix_permissions -f Gallery.apk
4. Reboot telefona

Kod preuzet sa Cyanogen foruma i izmenjen za ovu aplikaciju
Postupak rađen na CM6 RC2

Prilozi

• Gallery.rar
    248.2 KB · Pregleda: 38
uuu, hvala mnogo, 3D galerija mi telefon prikaže u skroz lošem svetlu jer tako dugo loaduje...sramota.

Hm, ova galerija ima jednu "manu". Nema slide opciju pri pregledu slika već touch strelice. Ne znam da li ima neka druga verzija, ova je čini mi se najnovija.

Tako je, ali nema veze jer radi mnogo brže, a to očekujem od jednog HTCa.

Nazad
Vrh Dno