Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja za notes koristim "3banana" :) :D besplatni programcic. Uz svaki textualni zapis mozes da zalepis i sliku (vec postojecu ili da uslikas na licu mesta sta ti treba)

E oba mi deluju ql...
Ali odma pitam 2. pitanje ,posto sam zaboravio...
Zna neki sajt gde ima dirket download *.apk fajlove..a ne onih bar kodova,ili sta god >_>

Koristi Android Market :) trebalo bi da bude instaliran na fon-u ;)

Otkud mi wifi,a ko ce da plati potrosene MB ? :S

Kupiš WiFi ruter.

A mislim da Android telefon nema svrhe koristiti ako nemaš MB u paketu i/ili ne planiraš da ih potrošiš.

/\ istina...mislim, i wifi je dovoljan ako ga imas na 3 najbitnija mesta, na poslu, kod kuce , kod devojke :D ali opet, treba imati pokoji mb na raspolagnanju reda radi... jel neko moze da kaze koliko otprilike potrosi MB, posto se razmisljam da predjem na onaj paket n telenoru gde se za 500+porezi dobije 650 poruka, 65MB, i pozive trosis od tih 500+porezi dinara... dal ce 65MB biti dovoljno na mesecnom nivou?

onoliko koliko trosis ;)
1 dan [gmail sync ukljucen, gtalk ukljucen + malo chata, weather&news widget, reklame razne na AlarmClockPlus-u, gTasks sync, NewsRob] izadje oko 1MB.
Ponekad ukljucim meebo (gde osim gtalka imam jos 2 accounta) i onda bi recimo bilo jos 0.5 - 1MB vise.
Malo je 65MB ako nemas wifi recimo kuci (zbog update i instaliranja sw)

-jel postoji neka fora da istovremeno rade i GPRS i MMS a ne samo odvojeno?

-koji phonebook koristite, ne mogu da nadjem preporuku za nijedan?

-mogu li se nekako organizovati i programi u razne foldere/kategorije, a ne samo homescreen?

btw. iskljucivanjem 3g (GSM only) se znatno stedi baterija na ovom telefonu

**android 2.1, HTC Legend

htc desire

1. da li se u sense moze ubaciti jos koji prozor, sad ih ima 7?
2. koji brojac interneta protoka da koristim, ovaj netcounter mi ne pokazuje bas onako kako treba pokazuje da sam potrosio vise preko mreze nego preko wifi-ja a sa wifi sam skinuo update i jos dosta programa u sity-ju pokazuje 18 mb a update je samo 27 mn. treba mi neki koji mogu da pregledam po danima i koji ce se restartovati kad i obracunski period.
3. jel zna neko kako se koristi google latitude.
4. kako da fb chat-ujem preko facebook aplikacije, trebali i istalirati poseban program za to na SE P1i sam imao neko IM+ koliko se secam, i da li je moguce igrati farmu ili mafiu na telefonu

Poslednja izmena:
kuci imam wifi, na poslu imam wifi, znaci samo u medjuvremenu :) a tada bi koristio weather, friendstream, gtalk, gmail, eventualno malo surfa ako bas zatreba. operu sam odavno instalirao, cak mi je nekako bolja od def. browsera :) i naravno leti na heroju @730mhz :D

Pa imam wireless router kuci u Sub,pa cu montirati sebi ovde kad budem imao vremena...

Nisam dovoljno dugo pregledavao mob.tarife i pakete,i sad malo prelistao od sva 3 operatera...i razocaran u krajnje...
Mislim strasne cene za male usluge,a nigde MB >_> i to jos naplacuju od 30-50din/1MB ,mislim grozno.Koristim onaj Prenesi paket na 3ci,jer mi za razgovor knap,a sa sms ne znam sta da radim,preneo sam sve ukupno 2510 sms-a ... lol,kad bi to mogao da zamenim za MB-e :p hehehe

pa imas dodatak 300MB mesecno za 600din (+pdv) ili predjes na vip

Izlazi novi Telenor paket 12.07,koji bi trebao da ima 100-500Mb ponude ... treba sacekati i videti...
Ako ne ,taj dodatak jeste ql

jel' moze neko da mi preporuci tj. da mi kaze koja je najbolja gps aplikacija za android shto se tice mapa srbije i koja mapa za tu aplikaciju je najbolja

iGO ili Motonav, zavisi od rezolucije ekrana

za igo ima raznih mapa koliko sam video, koja je najbolja?

Vidim da ima brdo "better keyboard-a" na marketu...ali od koga/cija je najbolja ? [milsim na licno iskutvo]

Aha...da ,ima logike,cim ih ima toliko puno...hvala :)

Moze li neko da mi preporuci free gps aplikaciju za xperiu x10...mozda motonav ili ndrive ? I gde mogu da pronadjem najnovije mape za prvu app....

Da li se mogu na marketu naci i instalirati paid aplikacije ili je za srbiju i dalje samo free???:wall:

Ima market enabler aplikacija, ja sam instalirao i prikazivao mi je i paid aplikacije e sada da li možeš da kupiš to ne znam.

Od pre par dana imam android telefon i instalirao bi zanimljive besplatne aplikacije a ne znam sta mi treba :d

Ja sam baš ovih dana danas root-ovao ženin tattoo (pošto sam bio na odmoru, i imao malo vremena baviti se ovim stvarima), elem, to je prošlo ok, 1-click root, AmonRa recovery i goldcard naravno.

Odmah zatim sam instalirao iGO i prebacio čuveni data.gro fajl da bi dobio rezoluciju za tattoo-a. I sve je proradilo ali me malo buni kako je ispalo, pa sad ko ima igo na tattoo, neka pogleda 4 sličice u attachemntu:

Dakle, ("main-v") je main menu koji izgleda ok u vertikali, a još bolje u horizontali: ("main-h")

E, sad problem je u podmeniju postavke koji u vertikali izgleda kao na slici ("settings-v"), a u horizontali nešto bolje("settings-h"), dugme nazad u vertikali je jedva vidljivo, ali se može kliknuti. Takođe, prilikom ulaska u regionalne postavke, ako postoji više jezika za program, jedan ili dva pri dnu se ne vide, kao i prilikom izbora glasa za navigaciju.
Da li ovo treba ovako ili ima neka "fora" koju sam prevideo?

Hvala i pozdrav svima...

Prilozi

• settings-v.png
    settings-v.png
    17.4 KB · Pregleda: 66
  • settings-h.png
    settings-h.png
    15.4 KB · Pregleda: 64
  • main-v.png
    main-v.png
    24.3 KB · Pregleda: 65
  • main-h.png
    main-h.png
    28.2 KB · Pregleda: 67
verovatno si nesto prevideo. Na legendu ovaj Igo radi u punoj rezoluciji bez nekog dodatnog muljanja, i cini mi se da ti ovde fali otprilike jedna sestina ekrana

Da ali Legend ima 320x480 rezoluciju za koju je i pravljen iGo, dok Tattoo ima 240x320.

bas tako, Telep, ali ne mogu zameriti Majstoru sto nije citai celu temu, ipak je pokusao da pomogne. Mene interesuje neko ko ima tattoo-a i igo na njemu, da pogleda slicice...Poz...

Vrh Dno