Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

jel postoji statistika poziva po defaltu, koliko sam pricao ukupno odlazni dolazni, poslati smsovi i kb. ne mogu da nadjem na telefonu.

i neki dobar kalkulator sa vise funkcija sinus kosinus, heksadecimal.... imam ovaj koji ima samo +, -.

Uradi "swipe" na desno na default kalkulatoru i dobićeš dodatne funkcije. Znači desno su ti napredne funkcije, levo brojevi i osnovne operacije.

Što se tiče naprednog kalkulatora, skini HandyCalc, topla preporuka :) Rešava zadatke, crta grafike, konvertuje brojevne sisteme i merne jedinice, valute, ima standardni matematički način zapisivanja (npr. 2/3 se zapisuje kao razlomak isto kao u matematici - brojevi ispod i iznad crte)

Zavisi šta ti treba. HandyCalc je definitivno moćniji

jel postoji neki prevodilac koji moze da skenira tekst posalje i prevede. mislim da sam video na youtube, ali ne mogu da ga nadjem.

da li se novim updateom moze produziti autonomija baterija, sto sa ovi sad dostupni sto sa 2.2? vidim da se kod SE X10 kao moze produziti autonomija. ili je to vise hardverski problem.

Ne može se produžiti autonomija baterije softverski, jedino da smanjiš osvetljenje, gasiš internet i ne koristiš preterano wifi i gps, i na X10 je loše trajanje baterije.

mislio sam da se moze ubaciti neka optimizacija trosenja batreije?!

koliko je tacno da kod X10 to moze postici novom verzijom os ?

To ne znam, ali x10 ima 1.6 a ne kao desire 2.1, mada i da poboljšaju to sigurno neće biti neko ogromno povećanje u trajanju baterije.

hoces da kazes da je u 2.1 to malo poboljsano u odnosu na 1.6. mozda sa 3.0 budemo imali srece, pa dovoljno je par sati da traje duze.
do tada ostaje nam da kupimo solarne celije na ledja i imacemo struje za telefonce.

ima li aplikacija za odlozeno slanje sms-a?

Bice popravljeno trajanje baterije sigurno novim updateom.
A koji GPS da koristim za X10? gugl maps nece da radi iz negog razloga ili ja ne znam nesto da podesim?

a za iGO treba root telefona.

ne treba, koristim iGO i nisam root_ovao telefon

a kod desire-a? jel treba root?

ne, samo se instalira motonav (napravljen je za motorole zbog rezolucije, a skoro isti kao iGO)

izasao je NavDroyd v1.1.1 , pored Motonav-a je odlicno resenje....
samo se intalira i onda po kontinentima se skidaju mape drzava.... besprekorno radi , cak mi je i lepsi od motonav-a :D
i lepo je to , gde god da se nalazis , samo sa wifi-ja skines mapu drzave i cao..... kad odes obrises :)

izasao je NavDroyd v1.1.1 , pored Motonav-a je odlicno resenje....
samo se intalira i onda po kontinentima se skidaju mape drzava.... besprekorno radi , cak mi je i lepsi od motonav-a :D
i lepo je to , gde god da se nalazis , samo sa wifi-ja skines mapu drzave i cao..... kad odes obrises :)

Jel radi to lepo na Magicima? Kako stoji sa POI?

da li postoji mogucnost da se ubaci srpski t9? jako smara predictio sa engleskim recima...

ako imas srpsku tastaturu onda nema engleskog t9.

vidim da se ovde bas pise o t9 srpskom... t9 je skracenica za Text na 9 dugmeta.
znaci imas 9 dugmica, na svakom po 3 ili 4 slova i onda T9 omogucava kuckanje bez visestrukog kliktanja na jedno isto dugme (tako sto vadi reci iz baze i pretpostavlja koju rec zelite).
nije valjda da svi drzite tastaturu sa 9 (numerickih) dugmeta?
ili je ono sto vam treba ustvari recnik za 'predictive input'?
Posted via Mobile Device

Ja koristim tastaturu sa 9 tastera ali ne koristim t9. T9 JESTE uptavo taj 'predictive input' koji ti pominjes, tako da ne znam cemu tvoje cudjenje.

obicna qwerty tastatura i da u pitanju je predictive input il kako god da se zove :)

poenta je da nam treba baza podataka sa srpskim recima :) dal ce da je koristi t9 ili prediction nije bitno, jer ce najverovatnije da radi sa oba :)
evo sta sam nasao po tom pitanju, mada nigde nisam video da ima da se preuzme. kao kosta 2e , mada i to je smesno ako radi kako treba...

ljudi potrebna mala pomoc,posto sam sad od nedavno postao Magic korisnik ^^ pa sam jos uvek novajlija
Zanima me po vasem misljenju i iskustvu,koja app je najbolja,ili koju preporucujete za : Notesi/ Podsetnici ?

Nazad
Vrh Dno