Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kako si se izclanio?! Koliko znam to ne moze. Uostalom, ja ga ne koristim, vec mi treba samo opcija da mi povuce slike za imenik.

ne postoji ta opcija jer ona postoji samo kod HTC Sense romova
Pa ja imam HTC Sense rom ali nemam tu opciju.

postoji opcija da se izbrise fb.
a sto se slika tice moras da:
skines facebook aplikaciju i ulogujes se
imena iz imenika moraju da budu ista kao imena na fb-u

ili samo disablujes da syncuje contacts sa facebook account

Da li moze da se aktivira navigacija na android platformi?

Kako si se izclanio?! Koliko znam to ne moze. Uostalom, ja ga ne koristim, vec mi treba samo opcija da mi povuce slike za imenik.

Pa ja imam HTC Sense rom ali nemam tu opciju.

na 2.1 je na settings -> accounts & sync -> FB for HTC Sense -> sync contacts

evo jedna zanimljivost, bolje reci bug

[...]

imaš dve opcije:

1. zamoliš svoje fb prijatelje da se ne glupiraju sa poljem za telefon na fejsu
2. kreiraš kontakte za sve automatizovane servise od kojih često dobijaš sms, i u polje za telefon upišeš tekst koji stoji u from: kada nema ovog fejsbuk baga.

ovo drugo moraš raditi u gmail-u (ili odakle već vučeš kontakte na android) jer sam telefon ne dozvoljava da se upisuje tekst kao broj telefona. ja sam tako napravio kontakte za TELENOR, -KOMBANK- i još par njih pa ne moram da se bakćem sa fejsbuk dečurlijom.

evo jedna zanimljivost, bolje reci bug

Ako imate nekog prijatelja na Facebook da je u podacima popunio polja za Phone i Mobile i da je upisao neki slobodan tekst (ne broj telefona) pri logovanju na Facebook kreira se account i on syncuje sve podatke sa Facebook, pri tome ako se ostavi na default syncuje i contacts, tj kreira u contacts sve iz friends liste, problem je sto se ti podaci ne mogu menjati (nema Edit u opcijama) i sta mi se desilo. u slucaju da zovem nekoga ko je nedostupan, cim bude dostupan, njegov provajder mi posalje poruku taj i taj korisnik je ponovo dostupan, medjutim ta poruka se prikazuje u messages kao da mi je posalo taj contact koji je na facebook imao tako unete podatke (kod mene je to bio slucaj sa gx-x_om), a ne Telenor, Vip ili MTS (kako inace pise). reseno je tako sto sam uklonio Facebook account, ponovo ga kreirao (sign in) i iskljucio da ne syncuje contacts

Izašao je update za Desire koji rešava ovaj problem. Može se update-ovati preko mobilnog, preko "System software update".

Šta gde se nalazi? Ako misliš za update ideš u settings/about/system software update.

znaci ipak je bio bug :)

btw updateovao sam ga pre neki dan, ali nisam jos probao da ukljucim sync fb accounta

Ima li neki program kojim bi mogao da napravim wallpapere za tattoo?

Ako ne koje dimenzije slike da stavim da se vidi cela slika za wallpaper a ne da onako na tattoo secem?

Nikako ne mogu da nadjem aplikaciju za on screen asnwer.

Imam HTC Magic i smara me da jurim one sitne dugmice da se javim ili da prekinem poziv.

Da li neko zna aplikaciju pomocu koje bih mogao da se javim preko ekrana? Moze nesto kao iPhone ili sl...

Za sve vlasnike telefona sa verzijom 1.6 androida izasao je ADW launcher (donut) i odlican je, svaka preporuka

Poslednja izmena:
Da li neko ima detaljno upustvo za app2SD za HTC Tattoo. Rutovao sam telefon zbog IGO-a i prezadovoljan sam kako radi. Takodje je izasla verzija Smart Keyboard Pro sa srpskim slovima po meni je to najbolja tastatura za tattoo, probao sam ih vise. I da li je neko probao onu aplikaciju za klokovanje procesora telefona na tattoo :)

koji je trenutno najbolji player za pustanje video fajlova? znaci nesto cime bih mogao da ubacim i subtitlove

Ako hoćeš da titlove odmah "nalepiš" u film, probaj Allok video converter, onda je svejedno koji plejer koristiš, kod mene odlično radi i sa standardnim Video Player-om.
To nije baš direktan odgovor na tvoje pitanje, ali radi posao.

ili probaj MvideoPlayer pusta titlove.

Ako hoćeš da titlove odmah "nalepiš" u film, probaj Allok video converter, onda je svejedno koji plejer koristiš, kod mene odlično radi i sa standardnim Video Player-om.
To nije baš direktan odgovor na tvoje pitanje, ali radi posao.

znam za to lepljenje, ali mi nekako ne odg da konvertujem iz pocetka svaki film samo da bih gurnuo titl

probacu mvideop

Poslednja izmena:
Nikako ne mogu da nadjem aplikaciju za on screen asnwer.

Imam HTC Magic i smara me da jurim one sitne dugmice da se javim ili da prekinem poziv.

Da li neko zna aplikaciju pomocu koje bih mogao da se javim preko ekrana? Moze nesto kao iPhone ili sl...

Sa poslednjim oficijalnim HTC ROM-om, ja se od prvog dana javljam povlačenjem prsta preko ekrana. Zapravo, prva stvar koju sam uradio sa telefonom kad sam ga kupio, spržio sam baš ovaj ROM. Stari ROM sam video samo da proverim da aparat šljaka kad sam ga kupio.

Imaš u temi sa ROM-ovima kako se stavljaju i sva potrebna uputstva. Rado bih ti pomogao, ali beše stvarno davno, pojma nemam šta sam radio.

Moja preporuka je poslednji HTC Sense UI ROM za Magic, Android 1.5.

Skapirao sam ja da bez promene ROM-a necu daleko da doguram.

Problem kod mene je (kao i obicno) sto imam najgori moguci fon HTC Magic Vodafone 32B.

Dodatno ima zakljucan SPL (0007) tako da moram da se zezam sa Goldcard-om i razlicitim fleshovanjima, o kojima trenutno nemam pojma :)

Problem kod mene je (kao i obicno) sto imam najgori moguci fon HTC Magic Vodafone 32B.

Dodatno ima zakljucan SPL (0007) tako da moram da se zezam sa Goldcard-om i razlicitim fleshovanjima, o kojima trenutno nemam pojma :)

Ne moraš, stavi Cyanogenmod, on ide na koji 'oćeš SPL - a uz to je i najboljii ROM po meni. Nema Sense UI ali je 2.1 (mnogo bitnije od Sense-a) i verovatno najstabilniji rom koji ćeš naći bez bug-ova. Ima i multi touch sa pinch to zoom a i taj swipe to answer što tebi treba.. mislim da je to preuzeto sa nexusa.

Evo baš juče je izašla najnovija verzija rom-a.

Poslednja izmena:
moze li neko da mi kaze kako da menjam ime aplikacije.... recimo da ne bude "Places Directory" nego samo "Places D"
tj. moj problem je sto me nervira sto na home screen-u nece kao u programs da pise ime aplikacije u dva reda, nego u jednom i onda ne moze da stane...... nego onako ide u neku tamu.....

Prečice možeš menjati sa AnyCut, BetterCut ili Folder Organizer

Nazad
Vrh Dno