Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Potrebne su mi 2 stvari...:

Prva:
Ne mogu da se setim kako se zove,uglavnom sluzi sa ciscenje roma od gluposti... Secam se da sam koristio to odavno,iz rikaverija se odradi i ono pobrise sav bloat iz roma... hocu da ocistim sve gluposti iz telenorovog roma na idol X.

Druga:
Jel postoji neki editor za softverske dugmice? Hocu da ih smanjim,tj da je ceo bar manji (nizi)... Nasao sam neko uputstvo

REQUIREMENTS:
1. ROOT
2. Install root browser on the device: https://play.google.com/store/apps/d...ot.browserfree
3. Install Android Multitool the computer: http://www.mediafire.com/download/7p...titool_3.3.zip

TUTORIAL:
1. Use root browser and copy /system/framework/framework-res.apk to /sdcard
2. Save framework-res.apk from /sdcard to AndroidMultiTool Files folder in your computer
2. Now we need to Decompile the apk with AndroidMultiTool. Run AndroidMultiTool.exe
3. Under Decompling, select the framework-res.apk file and click decompile. Decompiled files will show up in Decompiled_apk folder
4. go to the folder Decompiled_apk/framework-res/res/values/
5. Open dimens.xml with notepad
6. change values for:
<dimen name="navigation_bar_height">48.0dip</dimen>
<dimen name="navigation_bar_height_landscape">48.0dip</dimen>
<dimen name="navigation_bar_width">42.0dip</dimen>
Use 25 for all dip values to match status bar; or use a bigger number for all three values to make them bigger. Then save.
7. Now we need to Compile the apk with AndroidMultiTool. Under Compiling, select the folder /decomplied_apk/framework-res and click OK. Then click compile. After it's done, you can close Android Multitool
8. Go to the original framework-res.apk in the Files folder and rename it to framework-res.zip
9. Open framework-res.zip and copy AndroidManifest.xml and META-INF folder to your desktop.
10. Go to compiled_apk/framework-res folder
11. Rename framework-res.apk to framework-res.apk.zip
12. Copy and replace AndroidManifest.xml and META-INF folder from your desktop in the framework-res.apk.zip
13. Rename framework-res.zip back to framework-res.apk
14. Copy framework-res.apk into your device /sdcard.
15. Then use root browers to copy and replace framework-res.apk into /system/framework
16. Your device will reboot by itself with the new smaller soft keys

ali nece da mi se dekompajlira apk, bude prazan folder posle... imam instalirano komplet sve od jave i podesen path u win8.1,ali i dalje nece...

Za obe stvari treba ti prvo root.
Za brisanje aplikacija/servisa ja godinama (sa velikim zadovoljstvom) koristim SD maid aplikaciju koja radi ono što ti treba.
Mada, kako koristim custom ROM-ove, ovo je uglavnom već urađeno, pa ja samo "dovršim" posao. :)
Za visinu softverskih dugmića predlažem ti da potražiš neki AOSP ROM, koji u sebi ima tu opciju u "settings-navigation-navigation bar".
Ne znam za ovu metodu koju si postavio.

Druga:
Jel postoji neki editor za softverske dugmice? Hocu da ih smanjim,tj da je ceo bar manji (nizi)... Nasao sam neko uputstvo

ali nece da mi se dekompajlira apk, bude prazan folder posle... imam instalirano komplet sve od jave i podesen path u win8.1,ali i dalje nece...

Ovo možeš da uradiš sa Gravity box modulom za xposed samo ne znam da li može da se instalira na taj telefon.

Ima li neka app koja će da sređuje koja app ima pristup netu i na koji način (data ili wifi). Naleteh na ovu mogućnost u nekom kineskom romu za Coolpad f1, ali je rom... kineski :) Da l ima neka krštena app za ovo?

Za obe stvari treba ti prvo root.
Za brisanje aplikacija/servisa ja godinama (sa velikim zadovoljstvom) koristim SD maid aplikaciju koja radi ono što ti treba.
Mada, kako koristim custom ROM-ove, ovo je uglavnom već urađeno, pa ja samo "dovršim" posao. :)
Za visinu softverskih dugmića predlažem ti da potražiš neki AOSP ROM, koji u sebi ima tu opciju u "settings-navigation-navigation bar".
Ne znam za ovu metodu koju si postavio.
Rutovanje je namjanji problem i podrazumeva se...
Romovi za 998 ne postoje.

@Dr.Mare
Xposed sam koristio jos pre 10ak meseci, od tada nije apdejtovan, gravity nije imao podesavanja za soft dugmice...

Poslednja izmena:
Rutovanje je namjanji problem i podrazumeva se...
Romovi za 998 ne postoje.

@Dr.Mare
Xposed sam koristio jos pre 10ak meseci, od tada nije apdejtovan, gravity nije imao podesavanja za soft dugmice...
Kako nema, evo sad udjoh da poverim, imaš Navigation bar tweaks i kada tu udješ skroz na dnu je Dimensions.

Ovo je za Kk gravity box ako taj imaš.

Moze neko da objasni po nesto u vezi apk tools.kompajlovanje i dekompajlovanje aplikacije,to bi znacilo valjda da otvorimo apk fajl i da ga doradimo posle da ga snimimo?ja sa recimo probao to da uradim sa aplikacijom sofascore da promijenim melodije kad pada gol itd ali sve ostane isto a ovamo dobijem obavestenje kako je sve proslo ok.zna li ko sta mogu sve sa ovim alatom?

Koju aplikaciju koristite za propustene pozive (da vam stize kao missed calls, a ne u vidu SMS-a)?
Ja sam imao "SMS Notifications" cija ikonica je bila dve strelica jedna na gore crvena, a druga na dole zelena. Ali sada nigde ne mogu da nadjem tu aplikaciju.

Kako nema, evo sad udjoh da poverim, imaš Navigation bar tweaks i kada tu udješ skroz na dnu je Dimensions.

Ovo je za Kk gravity box ako taj imaš.

Onda je verovatno to dodato na novijim verzijama,ja bas imao neku staru,od kad je krenulo to tek... Stavice se novije,pa ce da se proba,hvala puno :)

Imam problem sa SwiftKey tastaturom, ponekad kada kucam (a upaljen mi je zvuk kada kucam na tastaturi) na svako slovo se cuje dupli zvuk klika, posle silnih updatea jos to nemogu da srede, z3 compact je u pitanju

Da li neko ima verziju Show Box-a, ali da radi? Ja sam probao neku verziju ali samo učitava i nikako da završi to.
Probao sam i verziju koju je neko okačio u ovoj temi, ali ni ta mi ne radi ista situacija.

A tebi teško da udjes i vidiš jel radi? :D

Provericu ti ja i javiti, 1€, može? Dobićeš medju prvima informaciju :)

Radi showbox već dva dana, bio je problem sa 3.8 verzijom... Sve ovo sami možete proveriti na njihovoj fb stranici

Da li je neko koristio od vas ovaj AdAway kojeg nema na playstor-u? Navodno blokira sve reklame...

Koristi ga dosta forumasa i ja izmedju ostalih,odlicna aplikacija...

Koristite li aimp za android?
Danas sam im pisao nesto oko cover art i rekli su mi da player podržava cover art from file folder. Zna li neko kako funkcioniše ova opcija?

Ljudi šta je sa tapatalk? Dupli postovi na sve strane, ne prikazuje mi unread, ne prebacuje me na poslednju nepročitanu... WTF?

Odeš u Bench clubbing, verovatno tamo nešto piše šta se dešava sa forumom. ;)

Nazad
Vrh Dno