Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li neko probao instalaciju androida 4 na starije telefone sa 256 rama i 512 roma,jer vidim da se prodaju takvi kineski?:D

Postoji li program koji ne dozvoljava slanje poruka bez znanja korisnika

Ja tako nesto nisam video osim u par antivirusa.

Poslednja izmena od urednika:
Koji app koristite za prebacivanje fajlova preko LAN-a za 4.4.2 kit kat?
Odkad sam uradio update Airdroid nece da prebacuje vise.

Na novom gp bas nigde ne pise velicina aplikacije? Ne svidja mi se to kad ocu da skinem nesto preko 3g a necu da za tako nesto trosim 50+ mb. Onda pokrenem pa ako je previse onda zaustavim, ali nije to to. Mnogo je fensi pa reko mozda ne vidim gde se nalazi, jel video neko? :)

Na novom gp bas nigde ne pise velicina aplikacije? Ne svidja mi se to kad ocu da skinem nesto preko 3g a necu da za tako nesto trosim 50+ mb. Onda pokrenem pa ako je previse onda zaustavim, ali nije to to. Mnogo je fensi pa reko mozda ne vidim gde se nalazi, jel video neko? :)
Ima u read more na dnu.

Es File Explorer
Jel postoji nesto sto ce raditi i u suprotnom smeru (sa PC-a da pristupa telefonu i tamo kopira/brise/...)?

@stevan10
Hvala :)

Jos jedno pitanje:
Sta koristite za podesavanje Lockscreen slike?
Ovaj difolt uvek mora da sece onako kako je zamislio po onim pravougaonicima, a ja bih to da izbegnem, drugacije kropujem, strech-ujem...

Poslednja izmena:
Da li je nesto ovako izvodljivo?

Situacija je sledeca:
Osoba koja zove sa posla koristi neku centralu, pa svaki put kada zove na telefonu mi se ispisuju razliciti brojevi. Stim da svi ti brojevi pocinju istim ciframa, a zapravo se razlikuju samo u poslednje dve cifre. Dakle 064/xxxxx-14, pa 064/xxxxx-20 itd...
-Ja bih hteo da mi se svi ti brojevi (dakle 99 njih) prikazuju imenom te osobe svaki put kada zove.

Da li to moze nekako da se sredi?

Jedino da ih sve uneseš u imenik.

Nesto ne verujem da je neko razvio odgovarajucu aplikaciju, jer bi preduslov za to bila RASPROSTRANJENA POTREBA, sto tesko da je slucaj ovde.
Probaj da sacuvas taj kontakt sa brojem 064 xxxxx (bez zadnje 2 cifre), pa vidi da li prepoznaje. Ako nece tako, probaj i sa dodavanjem sledece cifre (064xxxx0 pa sve do 9) u taj kontakt, 10 brojeva ces nekako nagurati :D

Es File Explorer

Sad sam ga probao. Nazalost ni on ne dozvoljava kopiranje fajlova na externu sd karticu. Tj. to kitkat ne dozvoljava.
Ako neko zna nacin ili app koji moze da mi osposobi kopiranje fajlova sa PC-a na telefon preko LAN-a na externu memoriju nek javi.

Da li ima neka aplikacija za MotoGP na kojoj mogu da vidim pol pozicije, kojeg datuma su trke itd? Na iOS sam koristio jednu, ne znam ime ali je super služila. Ovde mi ne uspeva da nađem bilo šta.

app koji moze da mi osposobi kopiranje fajlova sa PC-a na telefon preko LAN-a na externu memoriju nek javi.
LAN-a ili WLAN-a?

Ako je preko WiFi-a, probaj da li postoji ta opcija u ugrađenom fajl menadžeru. Kod mene (tablet Lenovo A8) to funkcioniše dobro.

Sad sam ga probao. Nazalost ni on ne dozvoljava kopiranje fajlova na externu sd karticu. Tj. to kitkat ne dozvoljava.
Ako neko zna nacin ili app koji moze da mi osposobi kopiranje fajlova sa PC-a na telefon preko LAN-a na externu memoriju nek javi.
Pa ako sistem ne dozvoljava, neće ti onda nijedan pomoći. Moraćeš Root + nameštanje da možeš da prebacuješ na eksternu karticu.

Probaj ovo, ali čisto sumnjam.
https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.websharing

WLAN, ne vidim tu opciju nigde
Pa, moguće je da nisu "ugradili" tu mogućnost :( Koji tel/tablet?

Kod mene, otvorim ugrađeni fajl mendžer, a u njemu opciju "remote management" - tada se aktivira FTP server, dobijem FTP adresu tableta, pa je na kompu ukucam i tada vidim i internu memoriju i externu SD karticu.

Dok nisam to provalio, koristio sam AirDroid, ali ni sa njime nije moguće bilo šta kopirati na SD karticu. Zato sam najčešće SD karticu iz tableta ubacivao u laptop i tako kopirao :)

Poslednja izmena:
Pa, moguće je da nisu "ugradili" tu mogućnost :( Koji tel/tablet?

Kod mene, otvorim ugrađeni fajl mendžer, a u njemu opciju "remote management" - tada se aktivira FTP server, dobijem FTP adresu tableta, pa je na kompu ukucam i tada vidim i internu memoriju i externu SD karticu.

Dok nisam to provalio, koristio sam AirDroid, ali ni sa njime nije moguće bilo šta kopirati na SD karticu. Zato sam najčešće SD karticu iz tableta ubacivao u laptop i tako kopirao :)

Sad probah i taj nacin. Odbija da kopira bilo sta na externu karticu. Kit Kat je problem.

Novi UC Browser ima adblock prilicno dobar.
adblock-uc-browser.png

@Djilkosh_Ns
Uneo sam ovih 8-9 koji mi se najcesce pojavljuju. Kada se novi pojave onda cu probati Jericho-ovu metodu. Hvala obojici :)

@John Cena
Ne znam za KitKat, ali i na starijim Androidima vazi sledece:
-PC mora da ima User-a i Password (pa mozes da ih onemogucis u PC-u da te ne pita svaki put kada palis komp)
-Da uneses user/pass u ES File Explorer za taj kompjuter (kada si na wifi lan-u skeniras, edit opcija na IP adresu svog PC-a)
-root (nisam siguran, znam da sam citao nesto, ali davno bilo, a svi uredjaji u kuci su rutovani pa ne mogu da proverim)

Trazim aplikaciju poput ove, ali koja moze da pravi video klipove! Video sam to na jednom fonu, ali vlasnik tog fona, nije hteo da mi kaze kako se zove aplikacija.:d:mad: Ubih se trazeci na play store.

Ako ti je tel rootovan imaš app na stotine za to. Ima i modul za xposed što je i elegantnije rešenje.

Od skoro (par dana) SwiftKey neće da ostane default keyboard. Uvek mi vrati na Samsungovu. Note 2 sa arhd 31

Još neko?

Nesto me zanima, da li postoje neke app kao sto ima u sebi S4/S5, ono listanje slika pomeranjem ruke, scroll-ovanje u browser-u pomeranjem moba? Nema neku svhu upotebe, ali zivo me zanima, posto nisam mogao naci nista slicno, osim nekog browsera koji scroll-uje stranice. Ne treba mi to, nego da li postoji neka app gde bi senzori mogli da se u korsite u ostalim aplikacijama, Chrome/Galerija itd. ?

Ne, ne. Ova aplikacija radi baš ono što sam hteo. Probaj pa ćeš videti.
Sabije celu sliku na wallpaper a ne promeni izgled iste.

Ајде остави линк до Плеј продавнице за ту коју ти користиш, пошто их има више преко претраге.

Jel ima tako nesto i za postavljanje slike na lockscreen?
Bas glupo sto nisu stavili i tu opciju u aplikaciju...

Vrh Dno