Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Samo ovo ne traži po sadržaju sa Youtube-a? Grešim li?

I tel i sim su mi prazni :p Ja sve vucem sa Gcontacts :) Tako da ako ikad izgubite fon (ili slicno) uvek imate extra backup :) google ftw...

a kako ja da prebacim ceo imenik na gcontacts? jer kad sinhronizujem on mi samo odradi one koji imaju mail na gmail-u a vecina su samo brojevi telefona?

Gde se mogu skinuti free aplikacije sa marketa? Ili kako da pretvorim ono sto skinem sa marketa u .apk?

Gde se mogu skinuti free aplikacije sa marketa? Ili kako da pretvorim ono sto skinem sa marketa u .apk?

AppMonster automatski backupuje sve sto instaliras na telefon. Takodje, moze da backupuje vec postojece ako ides na Backup. To je ono sto trazis.

Citam milion razlicitih misljenja u vezi Sense-a i Launcher Pro-a.. Najvise me zanima da li baterija mozda duze traje sa LP..

Citam milion razlicitih misljenja u vezi Sense-a i Launcher Pro-a.. Najvise me zanima da li baterija mozda duze traje sa LP..
nema veze trajanje baterije sa launcherom

a izmedju Rosie (Sense UI launcher) i LauncherPro je razlika zemlja i nebo. ja otkad sam stavio LP nisam pozeleo vise Sense, kasnije sam ga totalno izbacio iz roma, a sada sam na AOSP romu sa LP+

Poslednja izmena:
nema veze trajanje baterije sa launcherom

Bivsi clan ovog foruma rece da njegov Desire izvlaci 3 dana sa LP u poredjenju sa jednim danom na Sense UI.. Inace ne volim da cackam default stvari na bilo cemu, ali baterija bi sigurno bila dobar razlog..

mozda je koristio neke sense widgete koji su nonstop nesto vukli sa neta i opterecivali bateriju, to nema veze sa launcherom
u svemu :)

sve glatkije radi, 3d app drawer, fully customizable dock (x3) imas vecinu widgeta kao i u sense i punu slobodu da ga menjas kako zelis

Verovatno... :) Ja bi samo malo da promenim izgled ***.. ja jos ne verujem da ne postoje neke zvanicne teme za Android, Sense, whatever.. nego moras da se za*ebavas sa ovakvim aplikacijama.. Hocu da zadrzim sve mogucnosti Sense-a a da imam mogucnost da stavim neke drugacije ikonice eventualno... sto komplikuju toliko.

sve glatkije radi
Hm... možda

Iskreno, ne sviđa mi se, više mi se sviđaju mogućnosti koje ima ADW Launcher.

fully customizable dock (x3)
Ovo je odlično, slažem se.

imas vecinu widgeta kao i u sense
To je i razlog što sam se odlučio za njega, umesto ADW, iako ovaj drugi ima mnogo više mogućnosti customizacije. Nedostaju mi jedino email widget, default player widget i FM radio widget.

i punu slobodu da ga menjas kako zelis
Kao što rekoh, mislim da ADW ima mnogo više mogućnosti, ali je nedostatak widgeta za mene bio nepremosiva prepreka. A u odnosu na Sense, osim ovoga što si naveo (dock, drawer) i još par sitnica, ostalo je isto.

ADW mi je nekako, trom.
Verovatno... :) Ja bi samo malo da promenim izgled ***.. ja jos ne verujem da ne postoje neke zvanicne teme za Android, Sense, whatever.. nego moras da se za*ebavas sa ovakvim aplikacijama.. Hocu da zadrzim sve mogucnosti Sense-a a da imam mogucnost da stavim neke drugacije ikonice eventualno... sto komplikuju toliko.
pa Sense je trademark HTCa i ako uklonis Sense launcher ne mozes koristiti njihove widgete. postoje teme, samo za menjanje teme moras imati rooted telefon

Poslednja izmena:
pa Sense je trademark HTCa i ako uklonis Sense launcher ne mozes koristiti njihove widgete. postoje teme, samo za menjanje teme moras imati rooted telefon

Znam... zato i kazem zasto nisu ponudili neki izbor, zvanican.. i te teme kad rootujes su od korisnika, nisu HTC-ove ili Google-ove teme..

Zašto bi oni tebi ponudili teme, kada oni žele da im "platforma" (sense, bilo winMo, bilo android) bude prepoznatljiva? I u tome su uspeli. Svuda je isto. NE muljaju kao motorola, od telefona do telefona.

Poslednja izmena:
a kako ja da prebacim ceo imenik na gcontacts? jer kad sinhronizujem on mi samo odradi one koji imaju mail na gmail-u a vecina su samo brojevi telefona?

Znaci kad odes na Gcontacts na kompu (preko Gmail-a) u My Contacts ,ti se prikazu samo kontakti sa gmail akauntom? o.0 Prvi put cujem za ovo...tamo bi ti se trebali prikazati svaki unesen broj/mail/podatak iz tvog imenika na tel (i obrnuto).

Uhm,pa na marketu pise pored svake app da li je "free" ili pise cena.A pravljenje apk fajla od vec instaliranog app-a,ti treba neki backup app,Linda File Menager ,ja koristim,odlican mali programcic :) i jednostavan.

Znaci kad odes na Gcontacts na kompu (preko Gmail-a) u My Contacts ,ti se prikazu samo kontakti sa gmail akauntom? o.0 Prvi put cujem za ovo...tamo bi ti se trebali prikazati svaki unesen broj/mail/podatak iz tvog imenika na tel (i obrnuto).

pa mozda nesto nisam dobro uradio, sta treba da uradim na mobu? :) pa cu onda da ti kazem ako opet bude isto

Zašto bi oni tebi ponudili teme, kada oni žele da im "platforma" (sense, bilo winMo, bilo android) bude prepoznatljiva? I u tome su uspeli. Svuda je isto. NE muljaju kao motorola, od telefona do telefona.

Bravo, tacno tako.

Boki stalno imas neke primedbe majku mu, sve ti smeta. Bolje da si ostao na symbianu.
Skini LP+ ili ADW ex i namestis ga kako ti je volja. Mozes cak da ih namestis da budu isti kao sense, a ono sto ti se ne svidja, jednostavno promenis.

Haha :) Slazem se da Sense treba da bude prepoznatljiv, hteo sam eventualno neke ikonice da zamenim a necu da menjam ceo jbni rom/launcher :) Ako ne gresim, Sense je i ovo 'slide dole' da se javis, okretanje telefona da ga stavis u silent mode itd... ne bih toga da se odreknem.

Poslednja izmena:
sve to moze da se napravi :) imas app widgetlocker gde mozes da menjas lock screen, imas flip4silent za ono sto mu i ime kaze :)

Samo sto taj flip4silent ne radi kako treba ako je telefon okrenut ekranom na dole, tj telefon ni ne zazvoni, jer ta aplikacija je da zvonu da pocne da zvoni. Cak ni u miui romu mi to ne radi.
Doduse, meni je vaznije da se utisa kada ga podignem.

nisam probao to, jer mi telefon nikad ne stoji sa ekranom na dole :)
a ovo za utisavanje kada se podigne je extra stvar (cak i radi na f4s ali se ne sme ukljuciti vibracija uz zvono, pa je ne koristim) i to mi jedino nedostaje u neSense romu

Samo sto taj flip4silent ne radi kako treba ako je telefon okrenut ekranom na dole, tj telefon ni ne zazvoni, jer ta aplikacija je da zvonu da pocne da zvoni. Cak ni u miui romu mi to ne radi.

Bas zato izbegavam third party aplikacije namenjene za neke bitne stvari, ajde za sat, temperaturu.. ali glavne operacije poput sms-a, dialera i slicno bih ostavio nekim 'zvanicnim' aplikacijama :) Verujem da je nekima to smesno ali takav sam.. :)

Mislim da je tako namerno namešteno. Ako ne želiš da ti zvoni telefon, ti ga okreneš naopako.

Bas zato izbegavam third party aplikacije namenjene za neke bitne stvari, ajde za sat, temperaturu.. ali glavne operacije poput sms-a, dialera i slicno bih ostavio nekim 'zvanicnim' aplikacijama :) Verujem da je nekima to smesno ali takav sam.. :)

Nisi probao GO SMS. :D

Doduše, u generali se slažem sa tobom, ne diram difolt sem ako me neka aplikacija opasno ne oduševi.

Možda zavisi od telefona. Na Magicu sam koristio neki stari ChompSMS bez reklama, sad sam prešao na GO. Jako lepa i brza aplikacija, još bolja nego Chomp i Handcent. Objektivno jedan od favorita od 3rd party aplikacija uopšte, a što je najlepše, stvarno je dž.

Postoji li za android neka aplikacija za sportske rezultate uzivo, kao recimo futbol24 aplikacija za iPhone?

Nazad
Vrh Dno