Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Trebaju mi preporuke za neke igre (online multiplayer ofc) naravno da su Free.
Krenuli smo da igramo ekipa i ja WordFreud i bas se navukli :D pa ako neko zna jos neke,iskazite svoje preporuke

Da li Android radi po sistemu, sto vise aplikacija i fajlova u telefonu, sporiji rad generalno?

Jok :)Sporije ucitava spisak aplikacija i slicne stvari , ali instalirane aplikacije ne trose nikakve resurse sem storage.

Ok.. :)

Nabacio sam tri odlicne igre i mislim da mi ne treba nista vise bukvalno, Labyrinth - mnogo bolja od Teetera koji je stigao uz HTC, Cubes - vrh, Doodle Jump - jos jedan vrh :)

Odlicno! Da li ce podrzavati klasicno horizontalno listanje menija? To bi bilo predobro...

Da zameni trenutni luncher telefona/tableta...
Mnogo je brzi/lepsi i ima vise mogucnosti za modifikovaje

Pozdrav, poceo sam da iscitavam temu, ali ce mi trebati dosta da predjem svih 80 strana. Odlavno sam prestao da se "lozim" na mobilne telefone ali sam skoro dobio SE xperia x10 mini pro koji ima android OS i polako provaljujem funkcije. Koliko sam uspeo da nadjem skype i dalje nije dostupan a last.fm scrobblera sam instalirao 3 razlicita i ni jedan nece da skrobluje pesme koje slusam. Zna li neko kako da resim to?

Otkud Skype nije dostupan? Trebalo bi da ga ima za sve rezolucije Androida.

A i last.fm scrobbler radi lepo. Ja imam onu zvanicnu aplikaciju.

Kako? Ja sam prvo to skinuo preko marketa koji je u meniju i nisam uspeo da skroblujem(naravno da sam se ulogovao i sve). Onda sam instalirao neki simple scrobbler pa ni taj nije hteo i danas sam probao sa nekim "fm.last.android.1.7.0.apk" jer kao ove prethodne verzije nisu radile izvan UK, Germany i ne zna sta jos, i ni ova aplikacija nije htela da scrobluje. Sve je ok, ulogujem se, udjem u aplikaciju, odem na settings tamo sve u redu, enable scrobbling i sve i nece.
I jos nesto, nervira me sto se aplikacije ne zatvaraju skroz neko se sve nesto minimiziraju pa ako hocu da ih skroz zatvorim moram da idem na kill apps preko Battery Doctor aplikacije.

Poslednja izmena:
sro te to nervira? Pa kad opet budes hteo pokrenes istu ucitace se odma.a dok je pozadini ne trosi resurse ko da je pokrenuta.ne znam odakle ti pade napamet da gasis. Jedino kad se neka ap ubaguje onda.

Sent from my android tablet using Tapatalk

Društvo zdravo,
da li neko može da mi kaže kako da pridodam melodiju zvona grupi u kontaktima.
Unapred hvala

Za "Phone Assigned" kontakte:
Contacts -> Groups -> (izaberi neku od grupa, recimo Friends) ->
Menu (ili pritisni i drzi Friends :)) -> Edit Group -> Ringtone -> pa biraj izmedju Default, Sound i Phone Ringtones.

Za "Google Assigned (tvoj [email protected]):
Contacts -> npr: Pera -> Menu -> Edit -> Ringtone -> -> pa biraj izmedju Default, Sound i Phone Ringtones.

Kad smo kod Google-a, zasto mi se neki kontakti vode pod 'google', 30-ak recimo, a nikad nisam to specificirao... drugaru sam stavljao iGO na Magic, morali smo da mu brisemo stari gmail na telefonu jer nije znao sifru, da bi stavio novi i da bi imali pristup Marketu (zbog file managera).. Sledeci dan me zove i kaze da mu je nestalo pola brojeva iz imenika! Posto nikad nismo ulazili u imenik pretpostavljam da su to ovi 'Google' kontakti koji su iz nekog razloga nestali kad smo obrisali stari mail... Zasto je to tako i*iotski uradjeno?

Nije ništa *****ski urađeno već ti i tvoj drugar ne pazite. Kada se čuva kontakt ima da se izabere gde će da se sačuva, a posle sve to sinhronizuje sa Googleom. To je odlična stvar, ja sve svoje kontakte držim na Google Contacts jer kada promenim rom/telefon u roku od minut će svi kontakti da budu sinhronizovani na nov telefon, softver, šta god.

Pa nije *****ski odradjeno,sigurno je radio sinhronizaciju sa googlom,sinhronizuju se kontakti koje si vezao za taj account,to je jako korisna opcija jer se svi kontakti cuvaju na serveru na netu pa kada god zelis npr obrises kontakte slucajno ili ti se ne daj boze nesto desi sa sim karticom i telefonom. Tipa ukradu ga ili ti se pokvari, kontakte mozes da prebacis u drugi telefon ponovnom sinhronizacijom. E sad ti kontakti su vezani za taj account ukoliko ti se nesto desi sa njim,kao u slucaju tvog ortaka i promenis acc onda ti se naravno gube kontakti. Isti slucaj je i sa msn/skype/gtalk kontaktima koji su takodje vezani za odredjeni acc. Ne znam zbog cega se toliko bunis oko tih kontakata,android ti lepo nudi tri opcije,kontakte sa: sim kartice/memorije telefona/i sinhronizaciju sa mail adresama. Tvoje je da odaberes sta ces,mada mozes i sva tri naravno.:)

Ok, ali ja znam da nisam nijednom izabrao Google opciju, a imam ih 30 na njemu.. :) ne znam sta je on radio, posto je taj Magic koristio kao da je 3210 vec 2 godine, verovatno covek nije ni gledao gde ih dodeljuje :) I super je to, osim u slucaju kad zaboravis sifru sopstvenog mail-a zar ne.. ;) (ok, to je njegova krivica, ali je mail iz firme u kojoj ne radi vec 2 godine pa ga i ne krivim toliko sto je zaboravio). Kako ja mogu da vidim sa pc-a ove google kontakte?

www.google.com-> ulogujes se na svoj mail-> u levom gornjem uglu imas contacts

Jel postoji neka aplikacija koja bi kao na starim Erricssonima i Siemenima pistala u toku razgovora na 1 min ili bi je bilo moguce podesiti da pisti npr 5 sec pre isteka punog minuta?

Mislim da bi to svima na postpaidu bilo vise nego korisno, s obzirom na tupav sistem zaokruzivanja...

Jedna preporuka za sve koji imaju lg gt540, instalirajte aplikaciju lg camera (ima na marketu). Mnogo bolji kvalitet video zapisa sa njime nego sa fabrickom aplikacijom (mpeg4, h263, h264, zvuk moze da se snima i u acc).

@ xcentric

Gledao sam tu i pre neki dan.. imam "starred in Android", to je prazno.. ove ostale kategorije su prazne ili mail-ovi koji nemaju veze sa telefonom..

Pa mozda uopste nemas kontakata sinhronizovanih sa gmailom. Prvo moras da ih sinhronizujes pa ce ti se tek onda pojaviti tu. Starred in Android ti je grupa u kojoj se pojavljuju kontakti kojima si dodelio zvezdicu u telefonu (omiljeni)... A ovi ostali kontakti bi trebali da ti se prikazu pod "my contacts"

Ok.. pogledacu to opet, u svakom slucaju mi nije jasno zasto imam ovih 30 pod Google kategorijom, kada su svi ili importovani sa sim kartice na phone memoriju, a ovi noviji su uvek birani da se sacuvaju na 'phone'..

Btw, nema toliko veze sa temom, ali ako neko ne visi na gprs-u stalno, predlazem da ugasite 'enable always on Mobile', to je podesavanje pod 'mobile networks'... Primetio sam da mi znacajno duze traje baterija kad sam to ugasio.. :)

Mene je nerviralo sto mi je prikazivao 2, 3, 4 pa cak i 5 G. naloga za jedan te isti kontakt. Nakon citavih 15 minuta nerviranja podesim da mi ne gleda SIM i povucem sve kontakte sa G - i resim problem. Postavim mu obostranu sinhronizaciju i gotovo.

I tel i sim su mi prazni :p Ja sve vucem sa Gcontacts :) Tako da ako ikad izgubite fon (ili slicno) uvek imate extra backup :) google ftw...

Koji program koristite za download video-a i mp3 sa youtube-a? Koristio sam freedi youtube downloader ali vise ne radi :-(

Vrh Dno